6 Τύποι Ασφάλισης Αυτοκινήτων που Πρέπει να Γνωρίζουν οι Ιδιοκτήτες Αυτοκινήτων για Πρώτη Φορά

6 Τύποι Ασφάλισης Αυτοκινήτων που Πρέπει να Γνωρίζουν οι Ιδιοκτήτες Αυτοκινήτων για Πρώτη Φορά

Ωστόσο, εξακολουθεί να μην αφαιρεί τη σημασία της κάλυψης του αυτοκινήτου σας με ένα καλό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου, αφού δεν ξέρετε τι θα συμβεί στο αυτοκίνητό σας αργότερα.

Για παράδειγμα, σε καιρό ενός μεγάλου ατυχήματος, πρέπει να πληρώσετε μόνοι σας όλα τα έξοδα επισκευής εάν δεν καλύψετε το αυτοκίνητό σας με ένα καλό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου. Έτσι, δεν χρειάζεται να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα μόνο για να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας όταν συμβαίνουν ατυχήματα. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα απροσδόκητα πράγματα, όπως κλοπή, καταστροφή και ελαττωματικό όχημα.

Ατυχήματα.

Τα ατυχήματα συμβαίνουν σε απροσδόκητες στιγμές. Μπορεί να προκληθεί από τη δική σας απερισκεψία ή μπορεί να προκληθεί από την απερισκεψία άλλων οδηγών. Επίσης, ατυχήματα μπορεί να συμβούν λόγω καταστροφών, όπως πλημμύρες ή πυρκαγιές. Το θέμα είναι ότι εάν το αυτοκίνητό σας υποστεί ζημιά λόγω ατυχημάτων, η ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων θα καλύψει το κόστος επισκευής του αυτοκινήτου σας.

Ελαττωματικό αυτοκίνητο.

Ίσως, οδηγείτε για λίγα μίλια κάτω από το δρόμο, και μετά στη μέση του ταξιδιού σας, το αυτοκίνητό σας είναι ελαττωματικό. Ο κινητήρας έχει πρόβλημα και το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κινηθεί ή το ελαστικό σας είναι σκασμένο. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ πρόβλημα για εσάς. Αλλά ευτυχώς, η ασφαλιστική εταιρεία θα καλύψει το κόστος επισκευής του αυτοκινήτου σας σε αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ορισμένες εταιρείες μπορεί επίσης να προσφέρουν οδική βοήθεια στους πελάτες τους.

Μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου.

Η μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σας θα επηρεάσουν επίσης τον τύπο της ασφάλισης αυτοκινήτου που λαμβάνετε. Εάν έχετε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο ή εάν αγοράσετε ένα πολυτελές αυτοκίνητο, θα έχετε καλύτερη κάλυψη για ζημιές. Ωστόσο, πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για το ασφάλιστρο, καθώς μπορεί να κοστίσει περισσότερα χρήματα για την αποκατάσταση της ζημιάς του αυτοκινήτου σας. Αυτό είναι διαφορετικό εάν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με μεγάλη απόσταση σε μίλια.

Προσωπικό σφάλμα.

Μερικές φορές, μπορεί να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας και λόγω της απροσεξίας σας, μπορεί να προκαλέσετε ατύχημα με άλλα αυτοκίνητα. Άλλα αυτοκίνητα μπορεί να υποστούν κάποιες ζημιές λόγω του ατυχήματος και άλλοι οδηγοί μπορεί επίσης να χρειαστεί να σταλούν στο νοσοκομείο. Το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου συνήθως παρέχει το κόστος κάλυψης για τη ζημιά του αυτοκινήτου ή τα ιατρικά προβλήματα που προκλήθηκαν από προσωπική σας υπαιτιότητα.

Μη ασφαλισμένος οδηγός.

Η ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων προσφέρει επίσης την κάλυψη για μη ασφαλισμένο οδηγό τη στιγμή που ο οδηγός προκαλεί ατύχημα που δημιουργεί ζημιές σε άλλα αυτοκίνητα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να πληρώσετε μόνοι σας όλα τα οικονομικά βάρη, αφού η ασφαλιστική εταιρεία θα σας καλύψει το κόστος.

Εμπειρία οδηγού.

Εάν δεν είστε πολύ έμπειροι στα αυτοκίνητα, τότε μπορεί να πέσετε στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για την ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτου, καθώς το πιο πιθανό είναι να έχετε ατυχήματα στο δρόμο. Έτσι, συνήθως χρειάζεται να πληρώσετε περισσότερα έξοδα πριμοδότησης, αλλά σε αντάλλαγμα για αυτό, έχετε καλύτερη κάλυψη για οποιαδήποτε ζημιά. Εάν είστε ήδη έμπειρος οδηγός, θα εμπίπτετε στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου και θα πληρώνετε χαμηλότερα έξοδα ασφάλισης, καθώς ενδέχεται να μην υποβάλλετε συχνά αιτήσεις ασφάλισης.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *