5 Εκπλήξεις Σε Ταξίδια-Ασφάλιση Ψιλά Γράμματα

5 Εκπλήξεις Σε Ταξίδια-Ασφάλιση Ψιλά Γράμματα

5 Εκπλήξεις Σε Ταξίδια-Ασφάλιση Ψιλά Γράμματα Δυστυχώς, η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένα επιπλέον κόστος αλλά σημαντικό. Σας βοηθά να καλύψετε απρόβλεπτες καταστάσεις όπως ακυρώσεις πτήσεων, χαμένα αντικείμενα και ιατρικά έξοδα. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε την καλύτερη πολιτική. Μερικές φορές, οι λεπτομέρειες είναι πολύ περίπλοκες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους ισχυρισμούς σας εάν το απαιτεί η κατάσταση. Για την καθοδήγησή σας, εδώ είναι πέντε εκπλήξεις με μικρά γράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης που πρέπει να γνωρίζετε.

1: Καμία αξίωση για μη δηλωμένο ιατρικό ιστορικό

Εάν έχετε ιατρικές παθήσεις, είναι σημαντικό να αποκαλύψετε αυτές τις πληροφορίες στον ασφαλιστικό σας πράκτορα. Αλλά πρέπει να περιμένετε αύξηση στο κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης μόλις μάθουν για τα προβλήματα υγείας σας. Είναι ένας από τους λόγους που κάποιοι ταξιδιώτες επιλέγουν να κρύψουν τις προϋπάρχουσες συνθήκες τους. Ωστόσο, η αποτυχία να δώσετε το ιατρικό ιστορικό σας στον ασφαλιστή σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη των αξιώσεων σας. Εάν είναι δυνατόν, αποκαλύψτε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την υγεία σας. Το συμβόλαιό σας θα καλύψει τα ιατρικά σας έξοδα εάν συμβεί κάτι στο ταξίδι σας.

2: Κάλυψη για χαμένα υπάρχοντα

Να είστε επιμελείς στον έλεγχο των μικρών αποτυπωμάτων της ασφάλισης και να βεβαιωθείτε ότι το συμβόλαιο που έχετε επιλέξει καλύπτει τα χαμένα ή κλεμμένα υπάρχοντα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν ταξιδεύετε με μεγάλο χρηματικό ποσό. Πολλά συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης έχουν κάλυψη μόνο για χρήματα που χάθηκαν κατά λάθος, κλάπηκαν ή χάθηκαν. Υπάρχει επίσης κάλυψη για χαμένα ή χαμένα μετρητά που έχουν φυλαχτεί στη θυρίδα ασφαλείας του δωματίου σας.

3: Εξετάστε τα όρια συμβολαίου

Είναι αποκαρδιωτικό να ανακαλύπτετε ότι το συμβόλαιό σας δεν είχε κάλυψη όταν θέλατε να διεκδικήσετε κάποια μετρητά για κλεμμένα ή χαμένα πράγματα. Η ασφάλισή σας γίνεται μάταιη αν δεν μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε. Για να αποφύγετε τη σπατάλη, διαβάστε τα μικρά γράμματα της ταξιδιωτικής ασφάλισης και ελέγξτε το όριο του συμβολαίου. Μάθετε πόσα μπορείτε να διεκδικήσετε για ακύρωση, χαμένες αποσκευές και λείπουν μετρητά. Είναι σημαντικό να το παίζετε με ασφάλεια. Διαφορετικά, μπορεί να εκπλαγείτε βλέποντας απροσδόκητους λογαριασμούς στο κατώφλι σας.

4: Καμία κάλυψη για την περίοδο υπερωριών

Ένα άλλο εκπληκτικό πράγμα για τα μικρά γράμματα της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι ότι δεν υπάρχει κάλυψη εάν υποβάλετε αξίωση πέρα ​​από την περίοδο. Ακόμα κι αν είναι μόνο μία ημέρα, η ασφαλιστική σας εταιρεία δεν θα πληρώσει καμία αξίωση για υπερωρίες. Για να μην συμβεί αυτό, ελέγξτε τον αριθμό των ημερών που θα καλύψει το συμβόλαιο που έχετε επιλέξει ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό πριν κάνετε την αγορά. Τα όρια πολιτικής διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, επομένως βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

5: Δεν καλύπτουν όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια όλους τους προορισμούς

Έκπληξη; Μην είσαι. Ορισμένα μικρά γράμματα ενδέχεται να αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν κάλυψη για ορισμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Πριν αγοράσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, βεβαιωθείτε ότι καλύπτει τον προορισμό σας. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Τουρκία, οι Κανάριοι Νήσοι και η Καραϊβική ενδέχεται να έχουν διαφορετική κάλυψη που δεν περιλαμβάνονται στην πολιτική που προτιμάτε. Ελέγξτε το πρώτα για να αποφύγετε δαπανηρά έξοδα μετά το ταξίδι σας.

Φαγητό σε πακέτο

Εκεί το έχετε. Μετά από εβδομάδες προγραμματισμού του πολυαναμενόμενου ταξιδιού σας, έχετε ήδη κλείσει την πτήση και αγοράσατε τα εισιτήρια. Συναρπαστικό, έτσι δεν είναι; Αφού κάνετε την κράτηση, το επόμενο βήμα είναι να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση.

Τώρα, μπορείτε να πάτε για το φθηνότερο συμβόλαιο επειδή πιστεύετε ότι αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος εξόδου. Αλλά όχι. Η επιλογή της πιο οικονομικής ταξιδιωτικής ασφάλισης δεν είναι ιδανική. Θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα μικρά γράμματα και να βεβαιωθείτε ότι η πολιτική σας προσφέρει την προστασία που χρειάζεστε.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *