3 Λόγοι Απαιτείται η ταξιδιωτική ασφάλιση καθώς και η EHIC

3 Λόγοι Απαιτείται η ταξιδιωτική ασφάλιση καθώς και η EHIC

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν τη σημασία της αγοράς ασφάλισης διακοπών για ένα ταξίδι πριν ξεκινήσουν τις διακοπές τους, ορισμένοι εσφαλμένα υποθέτουν ότι αν πάνε στην Ευρώπη, το μόνο που θα χρειαστούν είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας (EHIC). Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Αν και ένα EHIC είναι πολύ χρήσιμο και είναι εντελώς δωρεάν, δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει μια καλή πολιτική – θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε και τα δύο για απόλυτη ηρεμία. Ακολουθούν τρεις σημαντικοί λόγοι.

Δεν Παρέχει Ιδιωτική Ιατρική Περίθαλψη

Μια EHIC θα σας παρέχει το ίδιο επίπεδο κρατικής υγειονομικής περίθαλψης που θα λάμβανε ένας υπήκοος της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής χώρας. Ωστόσο, αυτό διαφέρει πολύ από χώρα σε χώρα. Σε ορισμένες χώρες, το κρατικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό και παρόμοιο με αυτό που θα περιμένατε στην πατρίδα σας. Αλλά σε άλλους, θα μπορούσε να είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία.

Όταν αγοράζετε ασφάλιση διακοπών για ένα ταξίδι, αυτή κανονικά θα περιλαμβάνει θεραπεία σε οποιαδήποτε εγκατάσταση, είτε κρατική είτε ιδιωτική, ώστε να μπορείτε να περιμένετε υψηλού επιπέδου φροντίδα όπου κι αν πάτε, δίνοντάς σας πολύ μεγαλύτερη σιγουριά.

Δεν περιλαμβάνει κάλυψη επαναπατρισμού

Ακόμη και όταν η EHIC σας καλύπτει για την ιατρική σας περίθαλψη σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ένα πράγμα που δεν θα παρέχει είναι η κάλυψη επαναπατρισμού. Έτσι, εάν τραυματιστείτε σοβαρά στο εξωτερικό, θα μπορούσατε να λάβετε θεραπεία, αλλά μπορεί να καταλήξετε να κολλήσετε σε ένα νοσοκομείο σε αυτή τη χώρα και να μην μπορέσετε να σας πάνε σπίτι με ιατρική ομάδα. Φυσικά, αυτή μπορεί να είναι μια πολύ οδυνηρή εμπειρία για τον τραυματία και την οικογένειά του, αλλά είναι μία από τις πτυχές που καλύπτονται τακτικά από ένα ενιαίο ασφαλιστήριο συμβόλαιο διακοπών για ταξίδι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει ένα που παρέχει κάλυψη επαναπατρισμού έως και μερικών εκατομμυρίων λιρών, ώστε να γνωρίζετε ότι μπορείτε να μεταφερθείτε στο σπίτι εάν είναι απαραίτητο.

Δεν συνοδεύεται από επιπλέον επίπεδα κάλυψης

Η EHIC προορίζεται αποκλειστικά για ιατρική φροντίδα σε περίπτωση που τραυματιστείτε όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό. Ωστόσο, τα ιδιωτικά συμβόλαια καλύπτουν συνήθως πολύ περισσότερα από τα ιατρικά έξοδα. Αν και τα ιατρικά έξοδα αποτελούν μεγάλο μέρος πολλών πολιτικών, μπορεί επίσης να παρέχουν κάλυψη για χαμένα ή κλεμμένα αντικείμενα, ακύρωση του ταξδιού σας, έξοδα ευθύνης, προσωπικά ατυχήματα, καθυστερημένη αναχώρηση και πολλά άλλα.

Βεβαιωθείτε ότι καλύπτεστε

Εάν ταξιδεύετε στην Ευρώπη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, η απόκτηση EHIC είναι μια πολύ καλή ιδέα. Ωστόσο, μην υποθέσετε ότι παίρνει τη θέση της κάλυψης επειδή είναι πολύ διαφορετικό πράγμα από την ιδιωτική ασφάλιση διακοπών για ένα ταξίδι. Καλύψτε τον εαυτό σας σωστά και θα μπορέσετε να χαλαρώσετε γνωρίζοντας ότι είστε ασφαλείς σε κάθε ενδεχόμενο.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *