3 γεγονότα για την ασφάλιση οχημάτων που ίσως δεν γνωρίζετε ήδη

3 γεγονότα για την ασφάλιση οχημάτων που ίσως δεν γνωρίζετε ήδη

Η ασφάλιση των οχημάτων μας γίνεται ολοένα και πιο σημαντική καθημερινά. Σε ορισμένες χώρες επιβάλλεται από το νόμο, ενώ σε άλλες γίνεται επίσης ουσιαστικό λόγω των αυξανόμενων περιπτώσεων τροχαίων ατυχημάτων. Αντιλαμβανόμενοι την ευκαιρία, οι ασφαλιστικές εταιρείες παρουσιάζουν καθημερινά νέες εντυπωσιακές προσφορές και προγράμματα. Όταν αυτά τα προγράμματα παρουσιάζονται με μια ετικέτα “Προσφορά περιορισμένου χρόνου”, μερικές φορές είμαστε σχεδόν έτοιμοι να τα αγοράσουμε επί τόπου. Ωστόσο, αυτή η τάση μπορεί να κοστίσει πολύ μερικές φορές. Θα πρέπει πάντα να κάνουμε κάποια έρευνα πριν αγοράσουμε μια ασφάλεια οχήματος γιατί η λάθος ασφάλιση μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν παρουσιάζω τρία στοιχεία ασφάλισης οχημάτων που κανένας πράκτορας ή εταιρεία δεν θα σας πει ποτέ. Λάβετε αυτά υπόψη όταν επιλέγετε τον ασφαλιστικό σας πάροχο:

Η πίστωσή σας επηρεάζει τις τιμές που λαμβάνετε:

Η πιστωτική σας βαθμολογία επηρεάζει τις ασφαλιστικές προσφορές που σας προσφέρει η εταιρεία. Μπορεί να μην πιστεύετε αυτό το πράγμα, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν πολύ καλά να προβλέψουν πόσες είναι οι πιθανότητές σας να υποβάλετε αξίωση στο μέλλον, εξετάζοντας το πιστωτικό αποτέλεσμά σας. Γι’ αυτό σκάβουν βαθύτερα για να βρουν αυτές τις πληροφορίες.

Η αφοσίωση της επωνυμίας μερικές φορές κοστίζει πολύ:

Εάν έχετε υπερβολική εμπιστοσύνη στη μάρκα ενός συγκεκριμένου ασφαλιστικού παρόχου, τότε σίγουρα θα σπαταλήσετε πολλά χρήματα στο μέλλον. Δείτε το ως εξής: πριν από χρόνια οι πάροχοι ασφάλισης χρησιμοποιούσαν μόνο μερικούς παράγοντες για τον καθορισμό των ασφαλίστρων και των τιμών σας. Σήμερα ο κατάλογος αυτών των παραγόντων έχει αυξηθεί απεριόριστα, γεγονός που μερικές φορές κάνει τεράστιες διαφορές στα ποσοστά των εταιρειών. Επομένως, αντί να ανανεώνετε αυτόματα το συμβόλαιό σας, κάντε μια σύγκριση των παρόχων ασφάλισης τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να μάθετε την εταιρεία που προσφέρει τις καλύτερες τιμές. Οι χαμηλότερες τιμές δεν σημαίνουν πάντα κακές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις. Απλά πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την εναλλαγή.

Σκέφτεστε να σταματήσετε την πληρωμή; Μπορεί να καταλήξετε να πληρώσετε περισσότερα μακροπρόθεσμα:

Εάν σκέφτεστε να σταματήσετε την πληρωμή για αλλαγή ασφαλιστικού παρόχου, ξανασκεφτείτε το. Όταν λήξει το συμβόλαιό σας, η εταιρεία μπορεί να αναφέρει σχετικά με εσάς στα πιστωτικά γραφεία για διακοπή πληρωμής. Αυτό το πράγμα θα βλάψει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας. Για επιδείνωση του σεναρίου, θα προστεθεί μια ακύρωση στο ιστορικό ασφάλισής σας λόγω της οποίας οι νέες εταιρείες ενδέχεται είτε να αρνηθούν την αίτησή σας είτε να χρεώσουν υψηλά τέλη για την παροχή ασφάλισης. Επομένως, εάν θέλετε να αλλάξετε, αντί να σταματήσετε τις πληρωμές, κάντε τα απαραίτητα έγγραφα για να γλιτώσετε από την πληρωμή μακροπρόθεσμα.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *