10 Λάθη ταξιδιωτικής ασφάλισης που κάνουν όλοι

10 Λάθη ταξιδιωτικής ασφάλισης που κάνουν όλοι

Έχετε σκεφτεί ποτέ την ταξιδιωτική ασφάλιση ως περιττό έξοδο; Αν όχι, τότε σε καλό. Όπως ίσως έχετε συνειδητοποιήσει τώρα, η ασφάλιση για το ταξίδι σας θα σας προστατεύσει από απρόβλεπτα έξοδα, όπως λογαριασμούς νοσοκομείου, σε περίπτωση που αρρωστήσετε. Μπορεί επίσης να σας αποζημιώσει σε περίπτωση που το ταξίδι σας δεν προχωρήσει. Αλλά το να γνωρίζεις τη σημασία της ασφάλισης ταξιδιού δεν σημαίνει ότι γλιτώνεις από τη διάπραξη αυτών των 10 ασφαλιστικών λαθών που κάνουν σχεδόν όλοι.

Ακούγοντας τις συστάσεις μη επαγγελματιών

Είναι σύνηθες φαινόμενο να αγοράζουμε οτιδήποτε, αρκεί να το προτείνουν οι φίλοι ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αυτό ισχύει και για την ταξιδιωτική ασφάλιση, η οποία συνήθως αγοράζεται βάσει συστάσεων μη επαγγελματιών. Αλλά πώς είστε σίγουροι ότι το συμβόλαιο που σας προτείνει ένας φίλος είναι η σωστή ασφάλεια για το ταξίδι σας;

Μη συμπλήρωση του εντύπου αίτησης

Γνωρίζατε ότι οι περισσότερες από τις αξιώσεις που απορρίφθηκαν από τις ταξιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες οφείλονται στην αδυναμία των αντισυμβαλλομένων να αποκαλύψουν τις ιατρικές τους καταστάσεις; Εάν δεν είστε σίγουροι για τα προβλήματα υγείας σας, θα ήταν καλύτερα να ζητήσετε τη βοήθεια του γιατρού σας.

Υποθέτοντας ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτεται από την πιστωτική σας κάρτα

Πολλοί τουρίστες πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται ταξιδιωτική ασφάλιση επειδή καλύπτονται από την ασφάλεια της πιστωτικής τους κάρτας. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι η ασφαλιστική κάλυψη πιστωτικών καρτών συχνά δεν καλύπτει την πλήρη προστασία που χρειάζονται οι τουρίστες όταν ταξιδεύουν.

Η σκέψη ότι η ασφάλιση θα πληρώσει για ατυχήματα που σχετίζονται με το ποτό

Εάν καταλάβατε ένα ατύχημα επειδή ήσασταν μεθυσμένος, μην περιμένετε ότι ο ασφαλιστής σας θα πάρει την καρτέλα.

Δεν εμβολιάζεστε

Πριν κατευθυνθείτε σε έναν εξωτικό προορισμό, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τα κατάλληλα εμβόλια. Ο πάροχος ταξιδιωτικής ασφάλισης ενδέχεται να μην σας αποζημιώσει εάν δεν κάνατε τους απαιτούμενους εμβολιασμούς πριν φύγετε.

Καθυστερημένη αγορά

Πολλοί τουρίστες καθυστερούν να αγοράσουν ασφάλεια ταξιδιού. Μπορεί να αποτύχει εάν συμβάντα όπως καιρικές διαταραχές, φυσικές καταστροφές ή πολιτικές ταραχές συμβούν πριν από την αγορά της ασφάλισης.

Δεν λαμβάνετε επαγγελματική κάλυψη

Οι ταξιδιώτες που λατρεύουν να φέρνουν εξοπλισμό όπως φορητούς υπολογιστές ή smartphone θα πρέπει να προειδοποιούνται ότι δεν παρέχουν όλες οι ασφαλιστικές καλύψεις ταξιδιών αποζημίωση στους κατόχους ασφάλισης που χάνουν αυτούς τους τύπους εξοπλισμού.

Μπερδεμένη κάλυψη αποσκευών όπως περιλαμβάνεται στο τυπικό συμβόλαιο

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού δεν καλύπτουν τις αποσκευές. Ως εκ τούτου, εάν βάλετε τα τιμαλφή σας στις αποσκευές σας και αυτά χαθούν, μην περιμένετε ότι η ταξιδιωτική σας ασφάλιση θα το πληρώσει.

Συμμετοχή σε αθλήματα

υψηλού κινδύνου Δραστηριότητες υψηλού κινδύνου, όπως η αυτόνομη κατάδυση, εξαιρούνται σε ορισμένα συμβόλαια των ασφαλιστικών εταιρειών ταξιδιών. Προτού λάβετε μέρος σε οποιοδήποτε από αυτά τα αθλήματα υψηλού κινδύνου, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει τη σωστή πολιτική.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *