Όλα για την ταξιδιωτική ασφάλιση και τις κατηγορίες της

Όλα για την ταξιδιωτική ασφάλιση και τις κατηγορίες της

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατευτείτε από απροσδόκητα περιστατικά κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας είναι να εξασφαλίσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Οι περισσότερες τράπεζες προσφέρουν αυτό το προϊόν ως ένα είδος δίχτυ ασφαλείας και ως μέσο για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να αποκτήσουν ηρεμία καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Για όσους δεν το γνωρίζουν πραγματικά, η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει οικονομικές απώλειες ή ιατρικά έξοδα που μπορεί να υποστείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό. Συνήθως, αυτό το ασφαλιστικό προϊόν έχει πέντε κύριες κατηγορίες που ίσως θέλετε να γνωρίζετε.

Ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού. Θα καλύπτεστε σε περίπτωση που εσείς ή οι συνοδοί σας θα χρειαστεί να διακόψετε, να καθυστερήσετε ή να ακυρώσετε το ταξίδι (ίσως λόγω καιρικών προβλημάτων, τραυματισμού ή ασθένειας, προβλημάτων με διαβατήρια ή βίζες, απροσδόκητες επαγγελματικές συγκρούσεις, τρομοκρατικές ενέργειες ή ατυχήματα στο δρόμο για το αεροδρόμιο).

Ταξιδιωτική ιατρική ή μεγάλη ιατρική ασφάλιση

Αυτό παρέχει κάλυψη σε περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος αρρωστήσει ή τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η διαφορά είναι ότι η ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση παρέχει μόνο βραχυπρόθεσμη κάλυψη (από πέντε ημέρες έως ένα έτος), ενώ η κύρια ιατρική ασφάλιση είναι ιδανική για άτομα που θα ταξιδέψουν μεταξύ έξι μηνών και ενός έτους ή περισσότερο.

Ασφάλιση επείγουσας ιατρικής εκκένωσης

Εάν βρεθείτε σε μια απομακρυσμένη αγροτική περιοχή ή σε οποιοδήποτε μέρος όπου υπάρχει περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση στις απαραίτητες ιατρικές εγκαταστάσεις, αυτό το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα καλύπτει την ιατρικά απαραίτητη εκκένωση και μεταφορά στις κατάλληλες εγκαταστάσεις.

Ασφάλιση ατυχήματος θανάτου από ατύχημα/πτήση

Εάν συμβεί ένας τέτοιος θάνατος από ατύχημα ή σοβαρός τραυματισμός λόγω αεροπορικού ατυχήματος, αυτό το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα καταβάλλει οφέλη στους επιζώντες δικαιούχους του αντισυμβαλλομένου.

Είναι καλύτερο να αξιολογήσετε τη φύση των ταξιδιών σας, το υπόβαθρο της υγείας σας και τις δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετάσχετε για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν η ταξιδιωτική ασφάλιση θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Μπορείτε να εξετάσετε, για παράδειγμα, την ικανότητά σας να πληρώσετε για το πλήρες κόστος ενός ταξιδιού πίσω στο σπίτι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και χρειαστεί να κάνετε ένα απρογραμμάτιστο ταξίδι στο σπίτι ή εάν θα μπορείτε να πληρώσετε για ιατρική περίθαλψη σε περίπτωση που κάποιος στο κόμμα σου με κατάσταση υγείας αρρωσταίνει.

Παράγοντες όπως αυτοί μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν η ασφάλιση θα αποδειχθεί πολύτιμη ή όχι. Εάν αποφασίσετε να το αποκτήσετε, θυμηθείτε να διαβάσετε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα και να ζητήσετε από το προσωπικό της τράπεζας να σας εξηγήσει κάθε πολιτική, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια πλήρως τεκμηριωμένη απόφαση.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *