Τι πρέπει να ισχυριστείτε σε ένα ατύχημα σε χώρο στάθμευσης

Τι πρέπει να ισχυριστείτε σε ένα ατύχημα σε χώρο στάθμευσης

Γιατί συχνά δεν υποβάλλονται ασφαλιστικές αξιώσεις για ατυχήματα σε χώρους στάθμευσης;

Τα ατυχήματα στο χώρο στάθμευσης είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος αυτοκινητικών συγκρούσεων και συμβαίνουν συχνά με διάφορους τρόπους, όπως:

Σύγκρουση μεταξύ δύο κατειλημμένων και κινούμενων οχημάτων

Μια σύγκρουση μεταξύ ενός κινούμενου οχήματος και ενός ακινητοποιημένου ή σταθμευμένου οχήματος

σε ένα όχημα αφού ο άλλος οδηγός έχει φύγει από τη σκηνή

Μια σύγκρουση μεταξύ ενός αυτοκινήτου και ενός άλλου αντικειμένου, όπως μια άμαξα αγορών

Οι άνθρωποι αποφεύγουν την υποβολή αξιώσεων για ατυχήματα σε χώρο στάθμευσης για πολλούς λόγους. Μπορεί να αισθάνονται ότι η ζημιά ήταν πολύ μικρή για να δικαιολογήσει μια αξίωση, φοβούμενοι ότι τα ασφάλιστρά τους θα αυξηθούν ή ότι θα υποστούν πόντους για την υποβολή της αξίωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί απλώς να πιστεύουν ότι είναι υπερβολική ταλαιπωρία να υποβάλουν αξίωση για κάτι που φαίνεται να είναι ένα μικρό ατύχημα σε ένα χώρο στάθμευσης.

Τι θα συμβεί αν δεν υποβάλω αίτηση ασφάλισης για ατύχημα σε χώρο στάθμευσης;

Εάν επιλέξατε να μην υποβάλετε αξίωση για ατύχημα στάθμευσης, έχετε πολλές επιλογές. Τα περισσότερα από αυτά περιλαμβάνουν έξοδα από την τσέπη τους και αναλαμβάνουν κάποιο ρίσκο.

Εάν το αυτοκίνητό σας ήταν το μόνο όχημα που υπέστη ζημιά, μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε μόνοι σας για τις επισκευές. Πολλοί άνθρωποι το κάνουν αυτό όταν πιστεύουν ότι το κόστος των επισκευών μπορεί να είναι χαμηλότερο από το εκπεστέο ποσό τους. Επειδή ούτως ή άλλως θα πλήρωναν αυτό το ποσό από την τσέπη τους, αποφεύγουν μια αξίωση με την ελπίδα ότι θα αποτρέψει την αύξηση της ασφάλισής τους.

Εάν συμμετείχατε σε ένα ατύχημα στάθμευσης που προκάλεσε ζημιά σε άλλο όχημα, μπορείτε να αναλάβετε τον εαυτό σας να συμβιβαστείτε με τον άλλο οδηγό χωρίς να συνεπάγεται ασφάλιση. Αυτό συχνά περιλαμβάνει την πληρωμή μετρητών ή επιταγών για την κάλυψη του κόστους των επισκευών στα άλλα οχήματα. Αυτή μπορεί να είναι μια επικίνδυνη πρόταση. Εάν κάτι πάει στραβά, εξαρτάται από τον λόγο σας εναντίον του άλλου οδηγού.

Μερικές φορές, η ζημιά από μια σύγκρουση σε χώρο στάθμευσης είναι τόσο μικρή που δεν απαιτούνται επισκευές ή οι εμπλεκόμενοι οδηγοί επιλέγουν να μην κάνουν καμία επισκευή. Αυτό μπορεί να συμβαίνει με ένα παλαιότερο όχημα ή μια μικρή σύγκρουση με ένα καλάθι αγορών.

Γιατί είναι σημαντικό να υποβάλετε αξίωση ασφάλισης αυτοκινήτου για ατύχημα σε χώρο στάθμευσης;

Εάν επιλέξετε να μην υποβάλετε αξίωση ασφάλισης αυτοκινήτου για ατύχημα σε χώρο στάθμευσης, δεν υπάρχει αρχείο του ατυχήματος και δεν υπάρχει τεκμηρίωση. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο δρόμο, ειδικά εάν εμπλέκονται άλλοι οδηγοί και οχήματα.

Μπορεί να πιστεύετε ότι η πληρωμή του άλλου οδηγού σε μετρητά για ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά του θα τερματίσει την κατάσταση χωρίς να εμπλακούν οι ασφαλιστικές εταιρείες ή να αυξηθεί το ασφάλιστρό σας. Ωστόσο, τι θα κάνατε εάν ο άλλος οδηγός ερχόταν αργότερα σε εσάς διεκδικώντας τραυματισμούς και επιμένοντας ότι είστε υπεύθυνοι για ιατρικούς λογαριασμούς ή άλλα έξοδα; Χωρίς την ανεξάρτητη τεκμηρίωση μιας ασφαλιστικής αξίωσης, θα μπορούσατε να είστε σε μια μακρά και δαπανηρή μάχη.

Εάν ανησυχείτε ότι τα ασφάλιστρά σας θα αυξηθούν λόγω ατυχήματος στάθμευσης, φροντίστε να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας. Επειδή τα ατυχήματα σε χώρους στάθμευσης είναι τόσο συνηθισμένα και μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ευθύνη, πολλοί ασφαλιστές τα ταξινομούν ως “χωρίς υπαιτιότητα”. Αυτό σημαίνει ότι τα ποσοστά ασφάλισής σας συχνά δεν αυξάνονται λόγω ατυχήματος.

Σε πολλές περιπτώσεις όπου δύο αυτοκίνητα εμπλέκονται σε ατύχημα σε χώρο στάθμευσης, οι ασφαλιστές μπορεί να μοιράσουν την ευθύνη ως 50/50. Αυτό σημαίνει ότι ενώ κάθε οδηγός είναι υπεύθυνος για τη δική του έκπτωση και συνήθως δεν οδηγεί σε αύξηση των ασφαλίστρων για κανένα από τα μέρη.

Υπάρχει περίπτωση όπου δεν είναι απαραίτητο να υποβάλετε αίτηση ασφάλισης για ατύχημα σε χώρο στάθμευσης;

  • Δεν υπήρξαν άλλοι οδηγοί ή οχήματα που ενεπλάκησαν στο ατύχημα
  • Το ατύχημα ήταν μικρό και υπάρχει μικρή ή καμία ζημιά στο όχημά
  • σας Το αυτοκίνητό σας ήταν το μόνο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο ατύχημα και δεν σκοπεύετε να η ζημιά που διορθώθηκε ή το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς είναι σημαντικά μικρότερο από το εκπεστέό σας ποσό.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *