Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σύγκρουση ασφάλισης αυτοκινήτου

Το Craaash είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει ή χρειάζεται κάποιος κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης καθημερινής του ζωής. Όταν συμβεί, μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό και λίγο τρομακτικό να πρέπει να αντιμετωπίσετε τη διαδικασία αξίωσης της ασφαλιστικής εταιρείας και μια εγκατάσταση επισκευής. Η μη γνώση των γεγονότων καθιστά ακόμη πιο δύσκολη τη λήψη των σωστών αποφάσεων κατά την επεξεργασία μιας ασφαλιστικής αξίωσης. Μπορεί να νομίζετε ότι η ασφαλιστική σας εταιρεία είναι εκεί για να σας βοηθήσει, αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλουν να κάνουν είναι να ξοδέψουν χρόνο και χρήματα για να φτιάξουν το αυτοκίνητό σας.

Όταν πρέπει να επεξεργαστούν την αξίωσή σας, υπάρχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους και αυτό είναι να το κάνουν όσο το δυνατόν φθηνότερα. Το συμφέρον σας δεν είναι το κύριο μέλημά τους είναι το δικό τους συμφέρον. Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει δύο βασικούς στόχους και ο ένας παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χρήματά σας και ο δεύτερος είναι να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερα με όποιον τρόπο μπορεί. Μετά από πάνω από εκατό χρόνια στην επιχείρηση, έχουν επινοήσει μερικούς πολύ έξυπνους τρόπους για να το κάνουν.

Διαθέτω αδειοδοτημένη εγκατάσταση επισκευής αμαξώματος/σύγκρουσης αυτοκινήτου και για εκπαιδευτικούς σκοπούς για το καλύτερο συμφέρον των πελατών μου. Πήγα στο σχολείο και εκπαιδεύτηκα στην ασφάλεια και πήρα άδεια ως ρυθμιστής και παραγωγός. Αποφάσισα να το κάνω αυτό το 2000 όταν κεραυνός χτύπησε το φανοποιείο μου και το έκαψε ολοσχερώς.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των αξιώσεων μου δεν έλαβα βοήθεια από τον ατζέντη μου και ο διορισμένος ρυθμιστής ήξερε μόνο μία λέξη και αυτή ήταν “ΟΧΙ”, ό,τι ζήτησα αρνήθηκε ακόμα και όταν ήξερε ότι είχα δικαίωμα αποζημίωσης για την απώλεια. Χρειάστηκε ενάμιση χρόνο για να ολοκληρωθεί τελικά ο ισχυρισμός και όλα αυτά τα «όχι» μετατράπηκαν σε «ναι» μέχρι να τελειώσω. Αυτό απλώς μου έδειξε περαιτέρω τη νοοτροπία του ασφαλιστικού κλάδου εν μέσω μιας αξίωσης.

Ένας τρόπος με τον οποίο οι ασφαλιστές εξοικονομούν χρήματα είναι η χρήση ανταλλακτικών “AM” aftermarket και όταν πάθεις ατύχημα οι περισσότεροι ασφαλιστές θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα ανταλλακτικά στην επισκευή χωρίς να σου πουν γιατί στις περισσότερες πολιτείες το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να το γράψουν στην εκτίμηση επισκευής και εσείς ως πελάτης πρέπει να το βρείτε στη στοίβα χαρτιού, να το διαβάσετε και να κάνετε ερωτήσεις. Υπάρχει ένας οργανισμός που ονομάζεται CAPA.

 που χρηματοδοτείται από τον ασφαλιστικό κλάδο για την πιστοποίηση ανταλλακτικών της Ταϊβάν για εγκατάσταση στο όχημά σας, παρόλο που το όχημά σας δεν συνόδευε ποτέ ανταλλακτικά της Ταϊβάν. στο τέλος αυτού του άρθρου υπάρχει ένας σύνδεσμος προς τους κατασκευαστές ανταλλακτικών που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστές ως ανταλλακτικά στο όχημά σας, όπως μπορείτε να δείτε ως επί το πλείστον όλους τους κατασκευαστές της Ταϊβάν. Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν την επιλογή πολιτικής να χρησιμοποιούν μόνο ανταλλακτικά OEM, αλλά ποτέ δεν λένε σε κανέναν για την επιλογή και τη χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να χρησιμοποιήσουν ανταλλακτικά AM στην επισκευή, λέγοντας στον καταναλωτή ότι θα μπορούσαν να είχαν αγοράσει την επιλογή παρόλο που δεν τους προσφέρθηκε ποτέ.

Κατά τη γνώμη μου, στον καταναλωτή θα πρέπει να προσφέρεται προφορικά από το νόμο μια επιλογή χρήσης ανταλλακτικών OEM κατά την έναρξη της πολιτικής, θα πρέπει να είναι η επιλογή των καταναλωτών 100% του χρόνου τι συμβαίνει στο αυτοκίνητό τους.

Ακολουθεί μια λίστα με πράγματα που θα συμβούν κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας επισκευής.

Ρυμουλκήστε το αυτοκίνητό σας εάν δεν είναι οδηγήσιμο, η ασφαλιστική σας εταιρεία θα πληρώσει για τη ρυμούλκηση σε μια μάντρα αποθήκευσης και στη συνέχεια στο κατάστημα σύγκρουσης της επιλογής σας. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα από την τσέπη σας για αυτά τα ρυμουλκά, καθώς το συνεργείο επισκευής σύγκρουσης πληρώνει για τις ρυμουλκήσεις όταν το αυτοκίνητο φτάνει στο κατάστημα και λαμβάνει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία. Αν και μια μικρή ομάδα ασφαλιστών μπορεί να σας ζητήσει να πληρώσετε για τη ρυμούλκηση και θα σας επιστρέψουν τα έξοδα.

Επιλέξτε ένα κατάστημα για να κάνετε τις επισκευές. Θυμηθείτε ότι είναι νόμιμο δικαίωμά σας να επιλέξετε ποιος θα εργαστεί στο όχημά σας. Μια ασφαλιστική εταιρεία δεν μπορεί να σας αναγκάσει ή να σας ασβήσει να πάτε σε ένα από τα απευθείας συνεργεία της για επισκευές. Οι ασφαλιστές εξοικονομούν εκατομμύρια δολάρια για την επεξεργασία αξιώσεων σε αυτά τα γραφεία συμψηφισμού απαιτήσεων, ώστε να κάνουν ή να πουν ό,τι μπορούν για να σας κάνουν να πάτε εκεί. (Βλ. Άμεση επισκευή παρακάτω).

Υποβάλετε αξίωση στην ασφαλιστική σας εταιρεία. Κατά την υποβολή μιας αξίωσης πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις πληροφορίες “Στο σημείο του ατυχήματος”, καθώς ο εκπρόσωπος της αξίωσης θα ζητήσει αυτές τις πληροφορίες. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να μην θέλετε να υποβάλετε αξίωση επειδή η ζημιά μπορεί να είναι μικρότερη από την έκπτωση ή το ατύχημα που υπέπεσας μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά σας υψηλότερα από το κόστος της επισκευής, πρέπει να κάνετε τα μαθηματικά σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν ορισμένες φορές που ένας ασφαλιστής μπορεί να αυξήσει τις τιμές σας ή/και να ακυρώσει το συμβόλαιό σας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν έχετε ευρεία κάλυψη σύγκρουσης, η έκπτωση θα ακυρωθεί εάν φταίτε λιγότερο από το 50% και επίσης όλες οι εκπτώσεις αφορούν εάν έχετε τυπική σύγκρουση. Ο εκπρόσωπος της αξίωσης θα ρωτήσει πού συνέβη τι συνέβη και ποια ώρα και ημερομηνία.

Αυτό είναι αυτό που ονομάζεται “δήλωση απόδειξης ζημίας” και έχετε εξήντα ημέρες για να υποβάλετε μια δήλωση αποδεικτικών ζημιών στην ασφαλιστική σας εταιρεία ή μπορεί να αρνηθεί την απαίτησή σας. Ο εκπρόσωπος της αξίωσης θα σας ζητήσει να επιλέξετε αυτήν τη στιγμή πού θέλετε να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας, εάν δεν το έχετε ήδη σε ένα συνεργείο επισκευής (είναι νόμιμη επιλογή σας να πάτε όπου θέλετε). Οι εκπρόσωποι διεκδικήσεων προσπαθούν μερικές φορές να σας πείσουν να πάτε στα καταστήματά τους DRP δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν οποιαδήποτε εργασία από οποιοδήποτε άλλο κατάστημα εκτός από το κατάστημά τους DRP.

Ο λόγος είναι ότι υπάρχει νόμος που δηλώνει εάν πρόκειται να στείλτε πελάτες στα καταστήματά τους DRP για να εξοικονομήσουν χρήματα που πρέπει να εγγυηθούν την εργασία αυτού του καταστήματος DRP. Οι ασφαλιστές προσπάθησαν στο παρελθόν να συνδυάσουν αυτοκίνητα σε καταστήματα DRP όσο το δυνατόν φθηνότερα και δεν ήθελαν να αναλάβουν καμία ευθύνη για τις κακές επισκευές. η κυβέρνηση παρενέβη και τους ανάγκασε να φέρουν την ευθύνη βάσει νόμου. Ο σκοπός ενός DRP δεν έχει αλλάξει.

όλα έχουν να κάνουν με την εξοικονόμηση χρημάτων στα μάτια ενός ασφαλιστή. Γεγονός είναι ότι όλα τα καταστήματα με κρατική άδεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης καλύπτουν πλήρως την ποιότητα των επισκευών που εκτελεί το εν λόγω συνεργείο. Ένα άλλο τέχνασμα είναι ότι οι ασφαλιστές μπορεί να πουν ότι μπορεί να είστε υπεύθυνοι για το κόστος πέρα ​​από την εκτίμηση της ασφάλισης, εάν πάτε σε ένα μη προτιμώμενο κατάστημα, δεν είναι αλήθεια ότι θα είστε υπεύθυνοι μόνο για οποιοδήποτε κόστος για το οποίο μπορεί να είστε υπεύθυνοι εάν πήγατε στο DRP τους κατάστημα, όπως εκπτώσεις και όχι άλλα, επιλέξτε ένα ποιοτικό κατάστημα και απλώς βεβαιωθείτε γραπτώς ότι πρέπει να συμφωνήσουν με την ασφαλιστική εταιρεία που συμφωνήθηκε για την προσφορά.

Διαδικασία επισκευής σύγκρουσης, αφού επιλέξετε ένα κατάστημα, μπορείτε να καλέσετε την εταιρεία ρυμούλκησης για να απελευθερώσει το όχημα και να ρυμουλκηθεί το όχημα στο συνεργείο επισκευής. Το κατάστημα θα καλύψει όλα τα ρυμουλκά και την αποθήκευση και θα τα προσθέσει στην αξίωση. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να πάρετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας εάν έχετε την κάλυψη. Η λήψη κάλυψης ενοικίασης είναι μια καλή ιδέα εάν δεν έχετε άλλο αυτοκίνητο για χρήση σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ασφαλιστική σας εταιρεία θα ασφαλίσει οποιοδήποτε όχημα δανειστείτε για πλήρη κάλυψη με έκπτωση 500,00 $ όταν επισκευάζετε το αυτοκίνητό σας ακόμα κι αν δεν έχετε πλήρη κάλυψη στο προσωπικό σας όχημα. Έτσι, εάν έχετε έναν φίλο με αυτοκίνητο και θέλετε να το δανειστείτε, είναι ασφαλισμένο για πλήρη κάλυψη, εφόσον το αυτοκίνητό σας είναι σε επισκευή και επισκευή. Θα ασφαλίσουν επίσης τυχόν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα που νοικιάζετε για την ίδια περίοδο.

Άμεση επισκευή/Προτιμώμενο κατάστημα είναι ένα κατάστημα σύγκρουσης που έχει συμβόλαιο με μια ασφαλιστική εταιρεία και το συμβόλαιο αναφέρει τι εργατικά θα χρεωθούν ποια ανταλλακτικά θα χρησιμοποιηθούν (μεταχειρισμένα κινέζικα ανταλλακτικά ή μεταχειρισμένα), ποιες διαδικασίες θα χρησιμοποιηθούν, ποιο ποσοστό έκπτωσης σε εξαρτήματα και υλικά. Το DRP δεν είναι παρά κέντρα επεξεργασίας αξιώσεων μειωμένου επιτοκίου. Το κατάστημα DRP έχει συνήθως δύο δομές τιμών, μία για την ασφαλιστική εταιρεία και μία για το ευρύ κοινό.

Επιλέγοντας ένα ποιοτικό κατάστημα επισκευής:

Οποιοδήποτε κατάστημα λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο έχει καθαρό ιστορικό με το Κρατικό Γραφείο Κανονισμών Αυτοκινήτων και έχει ασφάλεια αστικής ευθύνης θα ήταν πιθανώς μια καλή επιλογή. Σε ό,τι αφορά τα προτιμώμενα καταστήματα ασφάλισης DRP, βάζουν την ασφαλιστική εταιρεία πρώτη και τον πελάτη στη δεύτερη, επειδή αφού φύγετε, πρέπει να ασχολούνται με την ασφαλιστική εταιρεία ξανά και ξανά για άλλες αξιώσεις. Δεν θα είστε σοφότεροι όταν φύγετε, καθώς θα σας πουν το λιγότερο δυνατό σχετικά με την απαίτησή σας.

Τα περισσότερα καταστήματα DRP πρέπει να επεξεργάζονται διπλάσια ποσότητα εργασίας για το ίδιο κέρδος με ένα κατάστημα χωρίς DRP. Η DRP θέτει την ασφαλιστική εταιρεία στον έλεγχο της όλης διαδικασίας επισκευής, μια ποιοτική εγκατάσταση επισκευής θα φέρει όλα τα μέρη στο ίδιο επίπεδο με τη γνώση, την εκπαίδευση και την εμπειρία.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *