Τι είναι η κάλυψη ανασφάλιστου αυτοκινητιστή (UM) και υποασφαλισμένου αυτοκινητιστή (UIM);

Τι είναι η κάλυψη ανασφάλιστου αυτοκινητιστή (UM) και υποασφαλισμένου αυτοκινητιστή (UIM);

Όσοι από εμάς ζούμε στην Καλιφόρνια, αντιμετωπίζουμε έκθεση σε πιθανά ατυχήματα με ανασφάλιστους ή υποασφαλισμένους αυτοκινητιστές κάθε μέρα που οδηγούμε. Αυτή η κάλυψη είναι επομένως σημαντική. Εάν εμπλακείτε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και το ατύχημα είναι λάθος του άλλου μέρους, αυτή η κάλυψη του συμβολαίου σας θα αυξηθεί εάν το άλλο μέρος δεν έχει ασφάλιση ή τα όρια του συμβολαίου του δεν επαρκούν για να πληρώσουν για τους τραυματισμούς και το κατεστραμμένο όχημά σας .

Φαίνεται να υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το τι καλύπτει αυτή η κάλυψη, επομένως εδώ είναι μερικές συμβουλές για να καταλάβετε γιατί πρέπει να έχετε επαρκή όρια για να είστε σωστά ασφαλισμένοι.

Όρια αγορών που ταιριάζουν με τα όρια σωματικών βλαβών (BI) στο συμβόλαιό σας. Η κάλυψη σωματικών βλαβών πληρώνει για τους τραυματισμούς σε άλλο μέρος όταν ευθύνεστε σε ένα ατύχημα. Εάν το άλλο μέρος φταίει και εμπλέκεται σε ατύχημα μαζί σας και δεν έχει ασφάλιση ή ανεπαρκή όρια, θα πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεστε κάλυψη UM/UIM.

Αγοράστε τα υψηλότερα όρια που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Τα ιατρικά έξοδα είναι εξαιρετικά υψηλά. Τα ατυχήματα μπορούν εύκολα να περιλαμβάνουν πληρωμές εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων και περισσότερο.

Τα ιατρικά έξοδα είναι μόνο μέρος της κάλυψης που περιλαμβάνεται. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν έχουν εξαιρετική ασφάλιση υγείας, δεν έχουν πραγματική ανάγκη για αυτήν την ασφάλεια. Η ασφάλιση υγείας μπορεί να έχει υψηλές εκπτώσεις και δεν θα αλλάξει το σπίτι σας για να φιλοξενήσει εάν είστε τώρα δεμένοι σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Δεν θα πληρώσει για τις βασικές υπηρεσίες που μπορούσατε να εκτελέσετε κάποτε, όπως η απομάκρυνση των απορριμμάτων κ.λπ. Η κάλυψη UM/UIM θα πληρώσει για αυτό μέχρι τα όρια που αγοράζετε.

Απαλλαγή από σύγκρουση που εκπίπτει (WCD) ή/και ζημιά σε περιουσία ανασφάλιστου αυτοκινητιστή (UMPD) πρέπει επίσης να αγοραστεί. Εάν το όχημα ή τα οχήματα που ασφαλίζετε είναι ασφαλισμένα με κάλυψη “Συγκρούσεις”, για ένα πολύ μικρό ασφάλιστρο, η WCD θα παραιτηθεί από την έκπτωση για επισκευές στο όχημά σας που εμπλέκεται σε ατύχημα με ανασφάλιστο/ανασφάλιστο οδηγό. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχετε κανένα κόστος από την τσέπη σας που σχετίζεται με αυτό το ατύχημα που δεν ήταν δικό σας λάθος. Εάν το όχημά σας δεν διαθέτει κάλυψη σύγκρουσης λόγω μεγαλύτερης ηλικίας του οχήματος ή χαμηλότερης αξίας, η αγορά UMPD επιτρέπει έως και 3500 $ για την επισκευή ή την αντικατάσταση αυτού του αυτοκινήτου.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια απαιτεί μόνο ελάχιστα όρια 15.000 $ ανά άτομο και 30.000 $ ανά ατύχημα για ευθύνη για σωματικές βλάβες και 5.000 $ ευθύνη για υλικές ζημιές. Εάν κάποιος αγοράσει αυτά τα όρια, μπορεί να εγγραφεί και να οδηγήσει το αυτοκίνητό του. Αυτές είναι οι ίδιες απαιτήσεις που τέθηκαν πριν από περισσότερα από 40 χρόνια. Τα 5.000 $ δεν θα αντικαταστήσουν πολλούς προφυλακτήρες σήμερα. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν την ανάγκη προστασίας των περιουσιακών τους στοιχείων ή/και των μελλοντικών μισθών τους. Η πιθανότητα να εμπλακείτε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα με κάποιον που είναι υποασφαλισμένος είναι πολύ πραγματική.

Η αλήθεια είναι ότι η αγορά πολύ καλύτερης κάλυψης μπορεί να είναι εξαιρετικά προσιτή και οικονομικά αποδοτική. Μην αρκεστείτε στην ίδια κάλυψη που είχατε πιθανώς για χρόνια. Η κάλυψή σας πρέπει να συμβαδίζει με τις αλλαγές στη ζωή σας. Λάβετε συμβουλές κάλυψης από έναν ενημερωμένο ασφαλιστικό πράκτορα που είναι πρόθυμος να βάλει πρώτα τις ανάγκες σας και όχι απλώς να πουλήσει ένα συμβόλαιο. Εδώ είναι πραγματικά χαρούμενη οδήγηση!

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *