Πώς θα παρακολουθεί ο ασφαλιστής σας τις οδηγικές σας συνήθειες

Πώς θα παρακολουθεί ο ασφαλιστής σας τις οδηγικές σας συνήθειες

Είστε περίεργοι για τον όρο «τηλεματική» και τι σημαίνει; Πιθανότατα έχετε δει πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο και στο ραδιόφωνο από ασφαλιστικές εταιρείες που περιγράφουν τα οφέλη της χρήσης τηλεματικής και πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε.

Η τηλεματική αναφέρεται στη χρήση τεχνολογίας συλλογής δεδομένων για την παρακολούθηση της απόδοσης του οδηγού. Επί του παρόντος, τα κύρια σημεία δεδομένων που συλλέγονται είναι η ταχύτητα του αυτοκινήτου, ο αριθμός των διανυθέντων μιλίων και τα συμβάντα σκληρού φρεναρίσματος.

Ιστορικά, οι ασφαλιστές έχουν χρησιμοποιήσει δεδομένα όπως η ηλικία του οδηγού, το φύλο και το ιστορικό ατυχήματος ως εργαλεία για να τους βοηθήσουν να προβλέψουν ποιοι οδηγοί θα είναι πιο πιθανό να έχουν ατυχήματα στο μέλλον και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν ένα ακριβές ασφάλιστρο για κάθε οδηγό. Ορισμένοι ασφαλιστές, όπου επιτρέπεται, θα χρησιμοποιήσουν επίσης το πιστωτικό σκορ ως προγνωστικό παράγοντα, αν και αυτό θεωρείται αμφιλεγόμενο από πολλούς.

Αλλά όλα αυτά είναι υποκατάστατα της ικανότητας του ασφαλιστή να γνωρίζει πραγματικά πώς οδηγείτε. Ο πολλαπλασιασμός των δυνατοτήτων μετάδοσης τεχνολογίας μέσω wi-fi, σημάτων κινητής τηλεφωνίας και GPS δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ασφαλιστές να συγκεντρώσουν την πραγματική απόδοση του οδηγού.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες λένε στους πελάτες τους ότι οι οδηγοί με καλές οδηγικές συνήθειες θα ωφεληθούν αποκτώντας φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου. Αλλά πού μας αφήνει αυτό τους υπόλοιπους;

Και μην πείτε, “Ποιος εγώ;” ενώ κοιτάς πάνω από τον ώμο σου. Ξέρεις ότι σε εννοώ. Πολλοί από εμάς θα ξεπεράσουμε το όριο ταχύτητας αν βιαζόμαστε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεφύγουμε. Κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν συνταγματικό δικαίωμα να οδηγούν όσο γρήγορα θέλουν, εφόσον δεν υπάρχουν παγίδες ταχύτητας κοντά.

Ταχυδακτυλουργοί και απερίσκεπτοι οδηγοί, οι μέρες σας είναι μετρημένες!

Ο ασφαλιστικός κλάδος πιέζει σκληρά αυτήν την τεχνολογία. Αυτή τη στιγμή η χρήση της τηλεματικής είναι εθελοντική, αλλά αυτό δεν θα ισχύει για πολύ ακόμη. Οι ασφαλιστές αναπτύσσουν αξιόπιστα δεδομένα που δείχνουν τα οφέλη για αυτούς και τους πελάτες τους μέσω της καλύτερης εμπειρίας ζημιών και των εκπτώσεων ασφαλίστρων. Με τον καιρό θα κάνουν όλο και πιο δύσκολο για τους οδηγούς να εξαιρεθούν.

Στη συνέχεια, Εφαρμογές smartphone για τηλεματική

Insurance εταιρείες προσλαμβάνουν τώρα προγραμματιστές εφαρμογών για smartphone για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν εφαρμογές smartphone με δυνατότητα παρακολούθησης της οδηγικής συμπεριφοράς πελατών και μετάδοσης αυτών των δεδομένων στις βάσεις δεδομένων τους. Οι ασφαλιστές θέλουν να διευκολύνουν τους πελάτες τους να εγγραφούν στα ασφαλιστικά προγράμματα που βασίζονται στη χρήση, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν μια συσκευή στο αυτοκίνητό τους.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες βλέπουν τη δυνατότητα χρήσης παρακολούθησης από συσκευές με δυνατότητα GPS, όπως smartphone, για τη συλλογή περισσότερων σημείων δεδομένων ως τρόπο για να βελτιώσουν τα ασφαλιστικά προϊόντα τους που βασίζονται στη χρήση.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *