Ταξιδιωτική ασφάλιση - Ναι ή Όχι

Ταξιδιωτική ασφάλιση – Ναι ή Όχι

Οι περισσότεροι άνθρωποι (και οι κυβερνήσεις) θα συμβουλεύουν τους ταξιδιώτες να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση, ειδικά όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Οι προσωπικές μας ασφάλειες (ιατρικές και άλλες) συνήθως δεν μας καλύπτουν όταν βρισκόμαστε σε άλλη χώρα. Η σύναψη κατάλληλης ταξιδιωτικής ασφάλισης θα μειώσει τον κίνδυνο υψηλού κόστους σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό. Οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν κάποια ταξιδιωτική ασφάλιση και για να ικανοποιήσετε τον εαυτό σας, θα πρέπει να ελέγξετε την πολιτική.

Τι ταξιδιωτική ασφάλιση θα χρειαστείτε;

Γενικά, οι δύο μεγαλύτεροι κίνδυνοι που σχετίζονται με τα ταξίδια είναι οι κίνδυνοι ιατρικής και επείγουσας βοήθειας και ο κίνδυνος αλλαγής των ταξιδιωτικών σας σχεδίων. Ωστόσο, τα περισσότερα συμβόλαια θα περιλαμβάνουν άλλα αντικείμενα όπως χαμένες/κλεμμένες αποσκευές, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων, καθυστερήσεις ή διακοπή πτήσης, ασφάλιση θανάτου, κίνδυνος ενοικίασης αυτοκινήτου, εξειδικευμένο εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα.

Όταν αγοράζουμε τα εισιτήριά μας για διακοπές, συνήθως αναζητούμε την επιλογή «καλύτερη τιμή». Ωστόσο, η επιλογή “καλύτερης τιμής” είναι συχνά αυτή που είναι πιο ακριβή η αλλαγή. Επομένως, εάν αλλάξουν οι συνθήκες, ανατρέξτε στην ταξιδιωτική ασφάλιση για να σας υποστηρίξει. Υπάρχουν αρκετές ρήτρες στα ασφαλιστήρια συμβόλαια που περιγράφουν λεπτομερώς τις συνθήκες για την υποστήριξη. γνωρίζουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν αγοράσετε ένα εισιτήριο με έκπτωση και οι συνθήκες αλλάξουν και ο μειωμένος ναύλος δεν είναι πλέον διαθέσιμος, η υποστήριξη από την ασφάλιση ενδέχεται να υπολείπεται της νέας τιμής. Θα πρέπει πάντα να διαβάζετε τις ρήτρες σχετικά με την ακύρωση και να τις αλλάζετε επηρεάζουν το κόστος του ασφαλίστρου, ιδιαίτερα τις φράσεις “απαιτούμενες”.

φτηνές πολιτικές μπορεί να είναι πιο περιοριστικές

Η ιατρική περίθαλψη και η επείγουσα βοήθεια είναι συχνά ακριβές σε ξένα μέρη. Τα περισσότερα μέρη έχουν νοσοκομεία και γιατρούς διαφορετικής επάρκειας. Ωστόσο, πιθανότατα θα θέλουν πληρωμή εκ των προτέρων. Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας το συντομότερο δυνατό για συμβουλές και οδηγίες. Σε περίπτωση που αρρωστήσετε, για παράδειγμα, σε μια κρουαζιέρα και χρειαστεί να μεταφερθείτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, το κόστος θα ανέλθει σε δεκάδες χιλιάδες.

Λάβετε υπόψη τα άλλα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω, αλλά εάν έχετε την ευκαιρία μπορεί να μπορέσετε να μειώσετε το κόστος του ασφαλίστρου μειώνοντας τα ασφαλισμένα ποσά και ακόμη και αναλαμβάνοντας ένα μικρό πλεόνασμα. Δηλαδή, συμφωνείτε να πληρώσετε τα πρώτα 100 $, ας πούμε για την αξίωση.

Τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε τι είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί. Όσον αφορά την ασφάλιση, ωστόσο, ίσως είναι καλύτερο να ρωτήσετε ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Αυτό μπορεί να είναι η ακύρωση ολόκληρου του ταξιδιού σε συνδυασμό με το σχετικό κόστος ακύρωσης ή κάποια επείγουσα ιατρική ατυχία που θα απαιτήσει επείγουσα εκκένωση ή τοπική φροντίδα. Όχι καλές σκέψεις πριν από διακοπές μιας ζωής, αλλά απαραίτητες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν είναι ακριβή.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *