Ταξιδιωτική ασφάλιση δεν σημαίνει πάντα κάλυψη

Ταξιδιωτική ασφάλιση δεν σημαίνει πάντα κάλυψη

Ταξιδιωτική ασφάλιση δεν σημαίνει πάντα κάλυψη Είναι πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου όπου ο ήλιος μας χαμογελάει, το σχολείο έχει τελειώσει και ο ευρύς, ευρύς κόσμος των ταξιδιών είναι μόλις μια πτήση μακριά.

Έτσι κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τις επιλογές διακοπών. Κλείνεις πτήση. Κλείνετε δωμάτιο ξενοδοχείου. Και τέλος, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, καλείτε έναν ασφαλιστικό πράκτορα για ένα κατάλληλο ταξιδιωτικό συμβόλαιο.

«Α», σκέφτεσαι από μέσα σου. «Είμαι καλυμμένος από όλες τις γωνίες».

Όχι τόσο γρήγορα, κύριε ή κυρία!

Ενώ άλλοι σαν εσάς μπορεί να βλέπουν την ασφάλεια που αγόρασαν ως ένα εισιτήριο για την ηρεμία, δεν είναι πάντα έτσι.

Δεν θα καλύπτεται κάθε σενάριο απώλειας που μπορείτε να φανταστείτε ότι θα συμβεί.

Αυτό το άρθρο ασχολείται με ζητήματα που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα του να μην προγραμματίζετε εκ των προτέρων ή να μην εκπαιδεύεστε σωστά σχετικά με θέματα ασφάλισης.

Μερικές περιπτώσεις κατά τις οποίες η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτει τις απώλειες

  1. Εάν νομίζετε ότι είστε έξυπνοι αγοράζοντας ταξιδιωτική ασφάλεια όταν ακούτε το ραδιόφωνο να σας λέει για μια μελλοντική καταιγίδα, σκεφτείτε ξανά. Μια ταξιδιωτική πολιτική δεν θα καλύπτει την ακύρωση του ταξιδιού σας μετά από δημοσιευμένες πληροφορίες καταιγίδας.
  2. Αν φαντάζεστε ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση θα παρέχει αποζημίωση για συνηθισμένα προβλήματα, σταματήστε να ονειρεύεστε. Η ασφάλισή σας δεν θα σας αποζημιώσει για κοινές ταλαιπωρίες ή έλλειψη απόλαυσης.
  3. Μην σχεδιάζετε να καλυφθείτε για απώλειες που δεν μπορείτε να αποδείξετε. Θα χρειαστεί να επιδείξετε απόδειξη πώλησης για να τεκμηριωθεί η απώλεια σας.
  4. Λάβετε υπόψη ότι το ασφαλιστήριό σας πιθανότατα δεν θα παρέχει κάλυψη για περιστατικά που συνέβησαν ενώ ήσασταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.
  5. Συμμετέχετε το γιατρό σας πριν πάτε στο ταξίδι σας διαφορετικά ενδέχεται να μην λάβετε ιατρική κάλυψη βάσει της ταξιδιωτικής σας ασφάλισης. Εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι ήσασταν καλά στην υγεία σας πριν μπείτε στο πρόγραμμα, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα κάλυψης εάν χρειάζεστε ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.
  6. Μην υποθέτετε ότι κάθε δραστηριότητα στην οποία συμμετέχετε καλύπτεται από το ταξιδιωτικό σας σχέδιο. Εάν τραυματιστείτε ενώ ασχολείστε με κάτι που η ασφαλιστική εταιρεία θεωρεί επικίνδυνο, ενδέχεται να μην δείτε αποζημίωση. Ελέγξτε το συμβόλαιό σας για να βεβαιωθείτε ποιες δραστηριότητες περιλαμβάνει ο ασφαλιστικός σας πάροχος και ποιες θεωρούνται επικίνδυνες.

Όπως σε κάθε μορφή αποζημίωσης, η ταξιδιωτική ασφάλιση έχει όρια και εκπτώσεις, καθώς και εξαιρέσεις. Οφείλετε στον εαυτό σας και στις διακοπές σας να κάνετε τη σωστή έρευνα πριν από το παιχνίδι. Μιλώντας με έναν έμπειρο ανεξάρτητο πράκτορα θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια πολιτική είναι η καλύτερη για εσάς και πώς να αποφύγετε την άρνηση για μια σχετική αξίωση.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *