Ταξιδιωτικές ασφάλειες - Καλύφθηκες

Ταξιδιωτικές ασφάλειες – Καλύφθηκες

Σκοπεύετε να ταξιδέψετε σύντομα; Πρέπει να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση; Είναι δύσκολο το αν αξίζει να ξοδέψετε τα επιπλέον χρήματα. Είσαι πάνω από 50; Η ταξιδιωτική ασφάλιση αυξάνεται σημαντικά όσο μεγαλώνετε. Εάν ξοδεύετε πολλά χρήματα σε ένα ταξίδι, η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι απαραίτητη.

Κάλυψη

ταξιδιωτικής ασφάλισης Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει αυτά τα βασικά:

  • Ακύρωση ταξιδιού ή διακοπή
  • ιατρικής
  • Εκκένωση
  • αποσκευών
  • Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

Ταξιδιωτική ασφάλιση – Τι σημαίνει για εσάς;

Η ακύρωση ταξιδιού αναφέρεται σε ακύρωση πριν από το ταξίδι σας, ενώ η διακοπή ταξιδιού αναφέρεται σε πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Τι γίνεται αν εσείς ή ένας από τους συντρόφους σας στο ταξίδι τραυματιστείτε ή αρρωστήσετε και χρειαστεί να ακυρώσετε τα σχέδιά σας. Εδώ έρχεται να σώσει η ταξιδιωτική ασφάλιση.

Τι γίνεται αν έχετε επείγουσα ιατρική κατάσταση; Νομίζετε ότι καλύπτεστε από την ιατρική σας ασφάλεια; Μπορεί να είσαι. Αλλά τα περισσότερα συμβόλαια ιατρικής ασφάλισης δεν σας καλύπτουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Medicare δεν σας καλύπτει ποτέ όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Μάθετε εάν είστε καλυμμένοι όταν ταξιδεύετε στον επόμενο προορισμό σας.

Τι θα συμβεί αν αρρωστήσετε και χρειαστεί να σας μεταφέρουν με αεροπλάνο; Ή χρειάζεστε ιατρική φροντίδα κατά την πτήση για το σπίτι σας. Αυτό μπορεί να είναι πολύ ακριβό.

Φτάσατε στον προορισμό σας μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε αποσκευές; Τι γίνεται αν είστε έτοιμοι να επιβιβαστείτε σε μια κρουαζιέρα; Και τώρα τι? Η ταξιδιωτική ασφάλιση θα πληρώσει για τα απαραίτητα μέχρι να βρεθούν οι αποσκευές σας και να σας παραδοθούν. Κι αν δεν εμφανιστεί ποτέ; Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια λίστα με τα αντικείμενα που έχετε συσκευάσει για το ταξίδι σας. Ακόμα καλύτερα, κρατήστε όσες περισσότερες αποδείξεις για αυτά τα είδη μπορείτε. Εάν οι αποσκευές σας έχουν κλαπεί, φροντίστε να υποβάλετε αναφορά στην αστυνομία. Αυτό θα σας βοηθήσει να υποβάλετε μια ασφαλιστική αξίωση.

Φτάσατε στο αεροδρόμιο μόνο και μόνο για να μάθετε ότι η πτήση σας έχει καθυστερήσει; Τι γίνεται αν η καθυστέρηση σας κάνει να χάσετε την πτήση ανταπόκρισης; Η Ταξιδιωτική Ασφάλιση θα σας αποζημιώσει για διαμονή σε ξενοδοχείο και γεύματα ενόσω περιμένετε να βγείτε στην επόμενη πτήση. Τι γίνεται όμως αν η πτήση σας αναχωρήσει στην ώρα σας και παραμείνετε στην κίνηση και χάσετε την πτήση σας; Μάλλον δεν θα είσαι καλυμμένος.

Ταξιδιωτική ασφάλιση – Το χρειάζομαι πραγματικά;

Ελέγξτε με την πολιτική του ιδιοκτήτη του σπιτιού σας. Μπορεί να καλύπτει ήδη πράγματα όπως χαμένες αποσκευές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το μέγιστο ποσό κάλυψης καθώς ενδέχεται να είναι περιορισμένο στην πληρωμή. Ελέγξτε την ιατρική σας ασφάλιση και μάθετε τι καλύπτεται όταν ταξιδεύετε μακριά από το σπίτι. Επαληθεύστε εάν καλύπτεστε όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Τέλος, ελέγξτε την κάλυψη της πιστωτικής σας κάρτας.

Ορισμένες πιστωτικές κάρτες παρέχουν περιορισμένο ποσό ασφάλισης εάν το ταξίδι έγινε κράτηση με την πιστωτική τους κάρτα. Εάν έχετε πιστωτική κάρτα αεροπορικής εταιρείας, ελέγξτε την κάλυψή τους. Μπορεί να έχουν καλύτερη κάλυψη αν ταξιδεύετε μαζί τους. Ωστόσο, οι πιστωτικές κάρτες μπορεί να μην σας καλύπτουν όταν μεταφέρεστε με αεροπλάνο στο σπίτι. Τόσο η ασφάλιση υγείας όσο και οι πιστωτικές κάρτες συνήθως δεν καλύπτουν έκτακτες ανάγκες ταξιδιού.

Μόλις αποφασίσετε ότι χρειάζεστε ταξιδιωτική ασφάλιση, διαβάστε τα ψιλά γράμματα. Ελέγξτε για να δείτε εάν υπάρχουν χρονικά όρια σχετικά με την αγορά ασφάλισης πριν από το ταξίδι σας. Μάθετε εάν καλύπτεται ολόκληρη η διάρκεια του ταξιδιού σας. Βεβαιωθείτε ότι ο προορισμός σας είναι καλυμμένος. Εάν η κυβέρνηση σας προειδοποιεί να μην επισκεφτείτε μια συγκεκριμένη χώρα, ενδέχεται να μην καλύπτεστε εάν πάτε εκεί.

Κι αν αρρωστήσεις; Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναφέρει όλα τα φάρμακα που παίρνετε αυτήν τη στιγμή. Εάν δεν το κάνετε αυτό, θα μπορούσε να ακυρώσει την πολιτική σας. Τι γίνεται αν ένα μέλος της οικογένειας στο σπίτι αρρωστήσει και θέλετε να συντομεύσετε το ταξίδι σας. Τα περισσότερα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης δεν καλύπτουν αυτό, εκτός εάν πρόκειται για θάνατο στην οικογένεια. Υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται “ακύρωση για οποιοδήποτε λόγο”.

Εάν έχετε μεγαλύτερους συγγενείς στην πατρίδα, ίσως θελήσετε να εξετάσετε αυτήν την επιλογή για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Αυτό θα σας επιτρέψει να συντομεύσετε το ταξίδι σας και να επιστρέψετε στο σπίτι για οποιονδήποτε λόγο. Ακόμα κι αν απλά άλλαξες γνώμη και αποφάσισες να μην πας.

Ελέγξτε τα ψιλά γράμματα και αποφασίστε εάν η αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι κατάλληλη για εσάς. Μπορεί να είστε χαρούμενοι που το κάνατε!

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *