Συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στην ταξιδιωτική σας ασφάλιση

Συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στην ταξιδιωτική σας ασφάλιση

Η ταξιδιωτική ασφάλιση πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε προγράμματος διακοπών. Αυτό το είδος ασφάλισης μπορεί να σας προσφέρει ηρεμία ενώ ταξιδεύετε και όταν είστε ήδη στις διακοπές σας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι (και πιθανοί παραθεριστές) αποφασίζουν να αποφύγουν την ταξιδιωτική ασφάλιση για έναν συγκεκριμένο λόγο: το ποσοστό της. Η ταξιδιωτική κάλυψη μπορεί πράγματι να είναι ακριβή, ειδικά για άτομα που θα επενδύσουν σε ένα για πρώτη φορά.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξοικονομήσετε χρήματα στην ταξιδιωτική ασφάλιση που θα πάρετε. Αυτές οι χρήσιμες συμβουλές περιλαμβάνουν τα εξής:

Σκεφτείτε εάν το ταξίδι σας είναι ακριβό ή αρκετά εκτεταμένο ώστε να δικαιολογεί την αγορά ασφάλισης

Εάν θα περάσετε μόνο μερικές μέρες για διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδι σε μια κοντινή πόλη, δεν θα χρειαστείτε πραγματικά κάλυψη. Αλλά αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε διαφορετική χώρα για τουλάχιστον μια εβδομάδα για επαγγελματικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς, θα ήταν φρόνιμο να ασφαλιστείτε.

Αγοράστε διαφορετικά ασφαλιστήρια συμβόλαια ηλεκτρονικά ή με τη βοήθεια του ασφαλιστικού σας μεσίτη.

Διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν διάφορους τύπους καλύψεων και χρεώσεων. Μην αρκεστείτε στην πρώτη πολιτική που βλέπετε ή διαβάζετε στο Διαδίκτυο ή με αυτή που σας προτείνει ο μεσίτης σας. Συγκρίνετε και μελετήστε τις τιμές των προϊόντων. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να βρείτε μια κάλυψη που εμπίπτει στον προϋπολογισμό σας, όταν κάνετε καλή έρευνα και αξιοποιείτε στο έπακρο όλους τους διαθέσιμους πόρους.

Ερευνήστε και επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις των μελών που προσφέρουν τα ταμεία ασφάλισης υγείας.

Υπάρχουν διάφορα ταμεία ασφάλισης υγείας που προσφέρουν εκπτώσεις στα μέλη. Εάν έχετε ήδη κάλυψη υγείας, μάθετε εάν ο πάροχος σας προσφέρει επίσης ταξιδιωτική ασφάλιση και εάν μπορείτε να λάβετε έκπτωση όταν την αγοράσετε και από αυτόν.

Μην φοβάστε να διαπραγματευτείτε τις τιμές.

Μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε με τον ασφαλιστικό σας μεσίτη για να λάβετε την κάλυψη που θέλετε και αυτή που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Μπορείτε επίσης να διαπραγματευτείτε συμφωνίες με την ασφαλιστική εταιρεία επίσης. Θα διαπιστώσετε ότι ορισμένες εταιρείες είναι πολύ ευέλικτες με τις τιμές τους. Και μπορείτε να κάνετε μια συμφωνία μαζί τους που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Τέλος, εάν θα πηγαίνετε πολλά ταξίδια κάθε χρόνο, σκεφτείτε να πάρετε μια πολιτική πολλαπλών ταξιδιών.

Η κάλυψη πολλαπλών ταξιδιών παρέχεται σε χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με την ασφάλιση που ισχύει μόνο για ένα ταξίδι. Αν και η αρχική δαπάνη μπορεί να είναι υψηλότερη, θα εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα επενδύοντας σε ασφάλιση πολλαπλών ταξιδιών. Και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την εύρεση και την επένδυση στη σωστή κάλυψη κάθε φορά που ταξιδεύετε.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *