Στοιχεία ασφάλισης αυτοκινήτου

Στοιχεία ασφάλισης αυτοκινήτου

Υπάρχουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα από την κατοχή ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ένα από αυτά είναι επειδή παρέχει ηρεμία στην εμφάνιση ενός απροσδόκητου και απρόβλεπτου γεγονότος και επίσης ένα χέρι βοήθειας για τα πολλά έξοδα που συχνά συνεπάγεται ένα περιστατικό.

Συμφωνία μεταξύ εσάς και της εταιρείας

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου σάς παρέχει προστασία έναντι ζημιών σε περίπτωση ατυχήματος ή κλοπής του αυτοκινήτου σας. Αυτή είναι μια συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και την εταιρεία. Πληρώνετε ένα ασφάλιστρο ενώ η εταιρεία, με τη σειρά της, συμφωνεί να πληρώσει για τις ζημίες σας όπως ορίζεται στο συμβόλαιό σας μέχρι ένα συγκεκριμένο καθορισμένο όριο. Αυτό παρέχει κάλυψη περιουσίας, ιατρικής και ευθύνης σε περίπτωση που υποβληθεί αξίωση.

Η κάλυψη ακινήτων πληρώνει για τη ζημιά ή την κλοπή του αυτοκινήτου σας και τις ιατρικές καλύψεις πληρωμές για τη θεραπεία τραυματισμών. Πολλές πολιτικές εκτεταμένης κάλυψης θα πληρώσουν επίσης για έξοδα αποκατάστασης και κηδείας. Η ασφάλεια αστικής ευθύνης αυτοκινήτου σας καλύπτει σε περίπτωση που συμβεί ένα ατύχημα για το οποίο θεωρηθήκατε υπεύθυνοι. Σχεδόν όλες οι πολιτείες απαιτούν από εσάς να έχετε ελάχιστα ποσά ασφάλισης αστικής ευθύνης, αλλά όχι όλες τις διάφορες επιλογές, όπως η συνολική.

Αξιολόγηση του κινδύνου σας

Το βασικό όφελος από την ασφάλιση είναι η οικονομική ηρεμία που αποκτάται από το συμβόλαιο. Αυτό το όφελος ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της πολιτικής που αγοράζετε. Πολλές εταιρείες αξιολογούν το επίπεδο κινδύνου πριν συνάψουν σύμβαση μαζί σας. Υπολογίζουν την πιθανότητα να συμβούν ατυχήματα ενώ οδηγείτε, τον αριθμό των ωρών που οδηγείτε και ούτω καθεξής.

Αυτό σε όρους τους κάνει να σας ομαδοποιούν σε μια ομάδα χαμηλού ή υψηλού κινδύνου, η οποία με τη σειρά της θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά σας. Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των ομάδων είναι απλώς ο αντιληπτός κίνδυνος. Όσοι έχουν χαμηλό κίνδυνο λέγεται ότι είναι επιλέξιμοι για μια τυπική ασφάλιση, ενώ εκείνοι με υψηλότερο κίνδυνο λέγεται ότι επισημαίνονται ως μη τυποποιημένοι οδηγοί και θα πληρώσουν περισσότερα.

Η τυπική κάλυψη έχει σχεδιαστεί για ασφαλισμένους χαμηλού κινδύνου

Αυτά τα συμβόλαια έχουν μικρή ή καθόλου διαφορά μεταξύ τους, όσον αφορά την τιμή του συμβολαίου και το εύρος της κάλυψής τους. Αυτή η πολιτική έχει συγκεκριμένους καθοριστικούς παράγοντες για την κάλυψη. Για παράδειγμα, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου καλύπτει μόνο οδηγούς με καθαρά αρχεία οδήγησης που δεν έχουν τροχαία παράβαση, ατυχήματα και υποβληθείσες αξιώσεις ασφάλισης. Μια τυπική πολιτική έχει περισσότερους περιορισμούς και ρυθμίζεται από το κράτος όπου εκδίδονται.

Πολλοί οδηγοί θεωρούνται υψηλού κινδύνου ή μη τυποποιημένοι από τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες σήμερα. Ο αριθμός των οδηγών που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία. Οι οδηγοί που κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία με βάση τα αρχεία οδήγησης, την ηλικία, την εμπειρία, τα αρχεία πιστωτικού ιστορικού, τα αρχεία οδήγησης, τις ώρες οδήγησης και άλλους παράγοντες αποτρέπονται ξανά και ξανά από ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες.

Υπαγωγή στην κατηγορία των μη τυπικών

Σε ορισμένες περιπτώσεις, προσφέρονται επιλογές κατώτερης κάλυψης σε μη τυποποιημένους οδηγούς και με πολύ δαπανηρές τιμές. Οι οδηγοί εμπίπτουν στη μη τυποποιημένη κατηγορία κυρίως λόγω των οδηγικών τους ρεκόρ. Αυτό περιλαμβάνει άτομα που έχουν ανακληθεί ή ανασταλεί η άδειά τους τα τελευταία δύο χρόνια και όσοι έχουν παραβιάσει υπερβολικά την κυκλοφορία ή έχουν συλληφθεί και καταδικαστεί για οδήγηση υπό την επήρεια (DUI) ή οδήγηση σε κατάσταση μέθης (DWI). Οι ηλικιωμένοι, οι νέοι οδηγοί και οι έφηβοι θεωρούνται επίσης μη τυποποιημένοι οδηγοί.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κάλυψης για μη τυποποιημένους οδηγούς, ώστε να μπορείτε να βρείτε μια πολιτική που ταιριάζει στις ανάγκες σας, όποια και αν είναι η κατάσταση. Εάν έχετε χαρακτηριστεί ως οδηγός υψηλού κινδύνου ή ως μη τυποποιημένος οδηγός, πιθανότατα οφείλεται στην ηλικία σας, το επίπεδο εμπειρίας σας, το ιστορικό οδήγησης και άλλους παράγοντες.

Μην αποθαρρύνεστε, έχετε ακόμα πολλές επιλογές για ασφάλιση αυτοκινήτου. Αμέτρητοι οδηγοί σε όλες τις κατηγορίες βρίσκουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που τους ταιριάζει καλύτερα με μια τιμή φιλική προς την τσέπη, επιλογές κάλυψης και εξυπηρέτηση πελατών που δεν μπορούν να ξεπεράσουν.

Κάθε τόσο αυτές οι ειδικές ασφαλιστικές εταιρείες είναι σε θέση να προσφέρουν μια πολύ πιο ανταγωνιστική τιμή. Ορισμένες μεγάλες και γνωστές ασφαλιστικές εταιρείες κατέχουν μικρότερες μη τυποποιημένες εταιρείες και μέσω των αντιπροσώπων τους προσφέρουν άμεση τιμολόγηση που θα σας εξοικονομήσει περισσότερα.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *