Πώς να βρείτε φθηνή ασφάλιση διακοπών για κατοίκους Ισπανίας

Πώς να βρείτε φθηνή ασφάλιση διακοπών για κατοίκους Ισπανίας

Οι κάτοικοι της Ισπανίας μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αν και απαιτούνται άδειες εργασίας από το Γκέρνσεϊ, τη Νήσο του Μαν και το Τζέρσεϊ. Οι περισσότερες χώρες-μέλη της ΕΕ δέχονται εύκολα το Δελτίο Ταυτότητας που εκδόθηκε από την ισπανική κυβέρνηση ως ισοδύναμο με διαβατήριο. Οι επιβάτες που ξέρουν πώς να βρίσκουν φθηνή ασφάλιση διακοπών για τους Ισπανούς κατοίκους επιτρέπεται να φέρουν στην Ισπανία 250 γραμμάρια καπνού, 2 λίτρα απεριτίφ ή οινοπνευματώδη ποτά με όγκο μικρότερο από 22% και 200 ​​τσιγάρα.

Ωστόσο, η επιστροφή στη χώρα τέτοιων ζωικών προϊόντων με προέλευση από χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ δεν επιτρέπεται. Οι Ισπανοί κάτοικοι, παρεμπιπτόντως, δεν χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν περίπου 160 χώρες, όπως η Αίγυπτος, το Νεπάλ, η Ζιμπάμπουε, η Ινδονησία, η Καμπότζη, το Μπαχρέιν, η Παπούα Νέα Γουινέα, το Λάος, το Αζερμπαϊτζάν, το Ομάν, η Μαδαγασκάρη και η Ιορδανία.

Ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες επιδέχονται διαβουλεύσεις σχετικά με το πώς να βρουν φθηνή ασφάλιση διακοπών για κατοίκους της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης για ταξίδια μακράς διαμονής, ετήσια πολλαπλά ταξίδια και προτιμήσεις ενός ταξιδιού Βρετανών ομογενών και Ισπανών υπηκόων. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων που περιλαμβάνουν, ενδεικτικά:

 • Κάλυψη κρουαζιέρας.
 • Περικοπή ή ακύρωση.
 • Έξοδα ιατρικής και ιατρικής περίθαλψης.
 • Κάλυψη χειμερινών σπορ.
 • Κάλυψη αστικής σύμπραξης.
 • 24ωρη κάλυψη για επείγουσα ιατρική βοήθεια.
 • Κάλυψη γάμου.
 • Κάλυψη επαγγελματικών ταξιδιών.
 • Αποσκευές και προσωπικά είδη.
 • Ανεξάρτητη κάλυψη ταξιδιωτών.
 • Κάλυψη προσωπικής ευθύνης (σε περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος εναχθεί για ζημιά περιουσίας ή/και πρόκληση σωματικού τραυματισμού).
 • Κλεμμένη και χαμένη κάλυψη κατοχής.
 • Κάλυψη για δραστηριότητες που ενδέχεται να εξαιρεθούν από τα τυπικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, όπως το τζετ σκι ως δραστηριότητα θαλάσσιων σπορ.

Όσοι έχουν προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις πριν από την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου πρέπει να γνωρίζουν πώς να βρίσκουν φθηνή ασφάλιση διακοπών για κατοίκους Ισπανίας και να δηλώνουν τέτοιους όρους. Οι πολίτες των χωρών-μελών της ΕΕ καλύπτονται από την Κάρτα Ασφάλισης Υγείας της ΕΕ για ιατρική περίθαλψη ή/και περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία και δημόσιες ιατρικές εγκαταστάσεις, αν και η κάλυψη δεν επεκτείνεται σε καταστάσεις μη έκτακτης ανάγκης ή επείγοντα επαναπατρισμό σε άλλη χώρα. Ωστόσο, η κάρτα δεν τιμάται από ιδιώτες ιατρούς στην Ισπανία και δεν καλύπτει επίσης ιδιωτικές ιατρικές θεραπείες.

Αμοιβαιότητα της ιατρικής περίθαλψης

Οι επισκέπτες στην Ισπανία θα πρέπει πρώτα να μάθουν εάν υπάρχει αμοιβαιότητα δωρεάν ιατρικής περίθαλψης και/ή περίθαλψης μεταξύ της Ισπανίας και των αντίστοιχων χωρών τους. Διαφορετικά, οι επισκέπτες που δεν μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την ασφαλιστική κάλυψη θα πρέπει να συνάψουν ένα συμβόλαιο που θα καλύπτει τουλάχιστον το κόστος ενός ασθενοφόρου, για παράδειγμα, ή μιας πτήσης έκτακτης ανάγκης για τη χώρα καταγωγής.

Επίσης, οι επισκέπτες στην Ισπανία που ανακαλύπτουν πώς να βρουν φθηνή ασφάλιση διακοπών για κατοίκους της Ισπανίας μπορούν να ρωτήσουν εκ των προτέρων εάν το συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισής τους προβλέπει είτε την πραγματοποίηση άμεσων πληρωμών σε ασφαλιστικούς παρόχους είτε την επιστροφή χρημάτων στον κάτοχο συμβολαίου αργότερα για όλες τις δαπάνες υγείας που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό. Το πρώτο είναι προτιμότερο αφού δεν απαιτεί από τους αντισυμβαλλομένους να πληρώνουν από την τσέπη τους όταν βρίσκονται σε ξένη χώρα.

Εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων

Σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα κατά το ταξίδι, η απουσία ασφάλισης μπορεί να οδηγήσει σε υλικοτεχνικές και οικονομικές δυσκολίες. Η κάλυψη ολόκληρης της περιόδου του ταξιδιού θα πρέπει να καλύπτεται από την ταξιδιωτική ασφάλιση έως ότου ο αντισυμβαλλόμενος φτάσει στο σπίτι.

Οι συχνοί ταξιδιώτες που πραγματοποιούν περισσότερα από ένα ταξίδια στο εξωτερικό θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνάψουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το εν λόγω ετήσιο πολλαπλό ταξίδι για να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Επιπλέον, είναι συνετό να εξετάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις και τις εξαιρέσεις σχετικά με το πώς να βρείτε φθηνή ασφάλιση διακοπών για τους Ισπανούς κατοίκους πριν από ένα ταξίδι. Ορισμένες πολιτικές, για παράδειγμα, δεν καλύπτουν περιστατικά που σχετίζονται με ναρκωτικά ή ναρκωτικά.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *