Πώς να αποτρέψετε ατυχήματα και αυξήσεις επιτοκίων ασφάλισης αυτοκινήτου

Πώς να αποτρέψετε ατυχήματα και αυξήσεις επιτοκίων ασφάλισης αυτοκινήτου

Πατέρες και μητέρες νεαρών οδηγών αντιμετωπίζουν ένα συνεχιζόμενο δίλημμα που αντιπροσωπεύει ένα σύγχρονο αίνιγμα. Από τη μια πλευρά, θέλουμε να αφήσουμε τους έφηβους μας να γίνουν ανεξάρτητοι ενήλικες. Όλοι θέλουμε να διευκολύνουμε το ψαλίδι για να κόψουμε τις παροιμιώδεις χορδές της ποδιάς. Από την άλλη πλευρά, ανησυχούμε ότι χωρίς το κριτήριο της ωριμότητας και της εμπειρίας ζωής, τα αγόρια και τα κορίτσια μας που μεγαλώνουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με προκλήσεις πολύ συντριπτικές για να μπορούν να αντιμετωπίσουν εμπόδια.

Ένα από τα βασικά ορόσημα αυτού του ταξιδιού προς την ενηλικίωση, φυσικά, είναι η απόκτηση άδειας οδήγησης. Όταν βάζετε πραγματικά το όνομα του παιδιού σας ως πρόσθετο οδηγό στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας αυτοκινήτου, αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι πρέπει να υπάρχει κάτι στα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν τους κινδύνους οδήγησης που σχετίζονται με τους αυτοκινητιστές στην κατηγορία κάτω των είκοσι ετών. Είτε πρόκειται για αυτοκίνητο, φορτηγό, μοτοσικλέτα ή ATV, οι νέοι οδηγοί απλώς δεν διαθέτουν την έμπειρη τεχνογνωσία που είναι απαραίτητη για να πλοηγούνται στους δρόμους εντελώς χωρίς ατυχήματα.

Μπερδεύει αυτή την κατάσταση το φαινομενικά αδιαχώριστο ενός εφήβου και του κινητού του τηλεφώνου. Εξέχουσες ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα, στην πραγματικότητα, αναφέρουν ανησυχητικές τάσεις: οι έφηβοι αυτοκινητιστές αντιπροσωπεύουν το 21% των χρηστών κινητών τηλεφώνων που προκαλούν ατυχήματα οχημάτων που έχουν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς και θανάτους.

Μια μέθοδος που έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί γονείς για να υπογραμμίσουν την ευθύνη της διατήρησης ενός καθαρού ιστορικού οδήγησης είναι να δημιουργήσουν μια βιώσιμη συνεργασία με τους έφηβους οδηγούς τους για την πληρωμή των ασφαλίστρων σε περίπτωση που αυτοί είναι ο ένοχος σε ένα ατύχημα που προκαλεί αύξηση του ποσοστού.

Εκτός από αυτήν την πρακτική προσέγγιση χωρίς νόημα, είναι σημαντικό και ο πατέρας και η μητέρα να καθίσουν μαζί με τον νεαρό οδηγό σας και να δώσουν γενικές, αλλά ζωτικής σημασίας συμβουλές που ελαχιστοποιούν τους κινδύνους ανάληψης ευθύνης για ατύχημα. Όσο απλά και αν είναι, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη δύναμή τους στον περιορισμό των περιστατικών σύγκρουσης και των σχετικών απαιτήσεων και αγωγών ασφάλισης αυτοκινήτων.

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποτρέψετε ένα κινητό τηλέφωνο που προκαλεί ατύχημα

Οι κίνδυνοι οδήγησης που συνδέονται με ένα κινητό τηλέφωνο ξεπερνιούνται μόνο από τους κινδύνους των γραπτών μηνυμάτων σε ένα κινητό τηλέφωνο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι γονείς πρέπει να φροντίζουν να είναι αληθινά πρότυπα και να μην χειρίζονται ποτέ κινητό τηλέφωνο ενώ χειρίζονται αυτοκίνητο. Η επιχείρησή σας να ορίσετε σταθερές κατευθυντήριες γραμμές θα βοηθήσει τον νεαρό οδηγό σας να αποφύγει την πορεία σύγκρουσης που δυστυχώς πολλές φορές οδηγεί σε τραγικά αμετάκλητα επακόλουθα.

  1. Πείτε στο παιδί σας να ρυθμίσει το τηλέφωνό του στο αθόρυβο όταν οδηγεί. Εάν το τηλέφωνο δεν κουδουνίζει, βουίζει ή δονείται, ο έφηβός σας δεν θα τραβηχτεί για να του απαντήσει όταν η μόνη προσοχή πρέπει να κατευθύνεται στο δρόμο.
  2. Δώστε οδηγίες στο μικρό σας να αφήσει τους φίλους και τους γνωστούς του να μπουν στο πρόγραμμα οδήγησης του. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διακοπές στο τηλέφωνο όσο είναι στο αυτοκίνητο.
  3. Εάν η κατάσταση απαιτεί όντως ομιλία στο κινητό, τα όρια πρέπει να επιβληθούν. Η χρήση κινητού τηλεφώνου θα πρέπει να δεσμεύεται μόνο όταν ο έφηβος οδηγός σας φτάσει σε ένα ασφαλές σημείο στην άκρη του δρόμου και σταματήσει.

Εκτός από όλα όσα διδάσκουν τα βιβλία οδήγησης, η αποτελεσματική εκπαίδευση στο σπίτι σχετικά με τις σωστές διαδικασίες οδήγησης θα βοηθήσει τον έφηβό σας να αναπτύξει τις δεξιότητές του σε σημείο που ο οδηγός, οι άλλοι οδηγοί και οι επιβάτες, καθώς και οι πεζοί να είναι ασφαλείς στους δρόμους – και να είστε ήσυχοι μαζί του ή αυτή πίσω από το τιμόνι.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *