Προγράμματα ασφάλισης ταξιδιών στο εξωτερικό

Προγράμματα ασφάλισης ταξιδιών στο εξωτερικό – Κοστίζει λιγότερο και προσφέρει περισσότερα

Όλοι λαχταρούν διακοπές για να απολαύσουν ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και οι Ινδοί δεν αποτελούν εξαίρεση. Ο τομέας εξερχόμενων ταξιδιών της Ινδίας σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη φέτος, επειδή οι διεθνείς ταξιδιωτικοί προορισμοί είναι ιδιαίτερα περιζήτητοι μεταξύ των Ινδών το 2015. Εμπόδια όπως ο πληθωρισμός, η κατακόρυφη άνοδος της τιμής των εισιτηρίων και η υποτίμηση της ρουπίας δεν μπορούσαν να αποτρέψουν το περιπλανώμενο πνεύμα των Ινδών ταξιδιωτών να ταξιδέψουν ο κόσμος. Πάνω από το 60% των Ινδών παραμένουν ασυγκίνητοι από την υποτίμηση της ρουπίας και σπανίζουν να ταξιδέψουν. Ωστόσο, το ποσοστό χρήσης ταξιδιωτικής ασφάλισης για τη διασφάλιση του ταξιδιού εξακολουθεί να είναι θλιβερό μεταξύ των Ινδών ταξιδιωτών.

Οι νέες γενιές προτιμούν να ταξιδεύουν σε διεθνείς προορισμούς τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Σύμφωνα με μια έρευνα, το 90% αυτών των ταξιδιωτών κάνουν χρήση των δικών τους αποταμιεύσεων για ταξίδια στο εξωτερικό και δεν θεωρούν κάλυψη ταξιδιού. Παραδόξως, αυτή είναι η νοοτροπία της νέας γενιάς που γνωρίζει το Διαδίκτυο καθώς η ICICI Lombard διεξήγαγε την έρευνα στην ηλικιακή ομάδα 25-35 μεταξύ 1049 ατόμων σε έξι πόλεις μετρό στην Ινδία που είχαν διεθνή ταξίδια το προηγούμενο έτος.

Η έρευνα αποκαλύπτει περαιτέρω ότι η Σιγκαπούρη είναι ο πιο προτιμώμενος ταξιδιωτικός προορισμός μεταξύ των νεαρών Ινδών ταξιδιωτών. τη δεύτερη και την τρίτη θέση κατέχουν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα διαθέσιμα ταξιδιωτικά σχέδια και τις τιμές τους για όσους προτιμούν αυτούς τους προορισμούς. Ας ξεκινήσουμε με τη Σιγκαπούρη.

Διαθέσιμα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης για ταξίδια στη Σιγκαπούρη

Η παρακάτω λίστα με τις κορυφαίες 5 προσφορές συμβολαίου όσον αφορά το χαμηλότερο ασφάλιστρο είναι για ένα άτομο 30 ετών που αναζητά ένα μόνο ταξίδι στη Σιγκαπούρη. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 10 ημέρες και το επιλεγμένο ασφαλιστικό ποσό είναι US$500000

 1. Universal Sompo – Premium Rs. 942
 2. HDFC Ergo – Premium Rs. 1015
 3. Reliance – Premium Rs. 1129
 4. TATA AIG – Premium Rs. 1234
 5. Religare – Premium 1666

Rs. Το χαμηλότερο ασφάλιστρο είναι Rs. 942 για ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης για ένα ταξίδι 10 ημερών σε οποιαδήποτε ασιατική χώρα όπως η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει λιγότερο από Rs. 100 την ημέρα για να κάνει το ταξίδι του ασφαλές.

Οι Ινδοί ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ταξιδιωτικά σχέδια δεν είναι μόνο φθηνά, αλλά παρέχουν επίσης κάλυψη για απώλεια αποσκευών, διαβατηρίου, αεροπειρατεία και ακόμη και περίθαλψη έκτακτης ανάγκης.

Διαθέσιμα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η ακόλουθη λίστα με τις κορυφαίες 5 προσφορές συμβολαίου όσον αφορά το χαμηλότερο ασφάλιστρο είναι για 1 άτομο που αναζητά ένα μόνο ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 10 ημέρες και το επιλεγμένο ασφαλιστικό ποσό είναι US$500000

 1. Universal Sompo – Premium Rs. 942
 2. Bajaj Allianz – Premium 991
 3. Rs. HDFC Ergo – Premium Rs. 1015
 4. Reliance – Premium Rs. 1129
 5. Bajaj Allianz ( Travel Elite Platinum) – Premium Rs.1139

Universal Sompo παρέχει το χαμηλότερο ασφάλιστρο. Το ασφάλιστρο του προγράμματος ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι επίσης Rs. 942 για ένα ταξίδι 10 ημερών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ταξιδιωτικά συμβόλαια ασφάλισης για ταξίδια στις ΗΠΑ

Η ακόλουθη λίστα με τις 7 κορυφαίες προσφορές συμβολαίου όσον αφορά το χαμηλότερο ασφάλιστρο είναι για 1 άτομο που αναζητά ένα μόνο ταξίδι στις ΗΠΑ. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 10 ημέρες και το επιλεγμένο ασφαλιστικό ποσό είναι US$500000

 1. . Universal Sompo – Premium Rs. 1344
 2. HDFC Ergo – Premium Rs. 1438
 3. Bajaj Allianz – Premium 1441 Rs. IFFCO
 4. -TOKIO – Premium 1456
 5. Rs. Bajaj Allianz ( Travel Elite Platinum) – Premium Rs. 1658
 6. TATA AIG – Premium Rs. 1694
 7. Reliance – Premium Rs. 1783

Το χαμηλότερο ασφάλιστρο είναι Rs. 1344 για ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης για ένα ταξίδι 10 ημερών στις ΗΠΑ.

Απλά φανταστείτε, καλύπτετε όλους τους τύπους κινδύνων πληρώνοντας λιγότερα από Rs. 140 για κάθε μέρα του ταξιδιού σας.

Τα καλύτερα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης στην Ινδία όσον αφορά τις αποσκευές και την ιατρική κάλυψη

Η έρευνα κατέστησε επίσης σαφές ότι το 79% των ανθρώπων αγοράζουν ταξιδιωτικά σχέδια για την κάλυψη ιατρικών έκτακτων περιστατικών. Η ασφάλεια των αποσκευών είναι ο δεύτερος πιο ζωτικός λόγος καθώς το 60% των ανθρώπων πίσω από την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης. Ας μάθουμε λοιπόν τα καλύτερα σχέδια ταξιδιωτικής ασφάλισης όσον αφορά την επείγουσα ιατρική περίθαλψη και την ασφάλεια των αποσκευών.

Από την παραπάνω λίστα ταξιδιωτικών πολιτικών για τις ΗΠΑ, δύο σχέδια της Reliance και της Bajaj Allianz φαίνονται καλύτερα όσον αφορά την κάλυψη αποσκευών.

Το Reliance Travel care platinum παρέχει 1500 $ ΗΠΑ για την απώλεια παραδοτέων αποσκευών για ένα ασφάλιστρο 1783 Rs.

Το πρόγραμμα Travel Elite Premium της Bajaj Allianz παρέχει 1000 $ ΗΠΑ για ένα ασφάλιστρο Rs. 1658 για απώλεια παραδοτέων αποσκευών.

Για να έχετε την καλύτερη κάλυψη για επείγοντα ιατρικά περιστατικά, το πρόγραμμα Titanium της HDFC ERGO είναι το καλύτερο. Καλύπτει κυρίως:

 1. Έξοδα Επείγουσας Ιατρικής
 2. Μόνιμης αναπηρίας/θανάτου από ατύχημα
 3. Νοσοκομείο Μετρητά
 4. Απώλεια Προσωπικών Εγγράφων
 5. Θάνατος
 6. Απώλεια Αποσκευών
 7. Οικονομική Βοήθεια Έκτακτης Ανάγκης
 8. Προσωπική ευθύνη

Ποιο είναι το κόστος της πολιτικής διεθνών ταξιδιών για ένα ζευγάρι;

Σύμφωνα με την έρευνα, το 52% των ταξιδιωτών προτιμά να κάνει ταξίδια με συζύγους. Έτσι, εάν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από ένα ταξιδιωτικό σχέδιο για να επισκεφθούν τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Σιγκαπούρη, πόσα πρέπει να πληρώσουν;

Ας ξεκινήσουμε με ταξίδι στις ΗΠΑ για 10 ημέρες για ένα ασφαλιστικό ποσό 100.000 USD που καλύπτει 2 άτομα ηλικίας 30 και 28 ετών.

Η Religare προσφέρει το καλύτερο πρόγραμμα που προσφέρεται έναντι Rs. 2407.

Εάν συγκρίνετε τα ταξιδιωτικά σχέδια που είναι διαθέσιμα για ζευγάρια που επιθυμούν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, τηρώντας τα ίδια κριτήρια για τη διάρκεια του ταξιδιού, το ασφαλιστικό ποσό και την ηλικία του ταξιδιώτη, η Religare παρέχει το καλύτερο σχέδιο. Το premium του προγράμματος είναι Rs. 1537.

Για ένα ταξίδι σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη εντός της Ασίας που ήταν ο κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός του 2015, ένα ζευγάρι πρέπει να ξοδέψει ακόμη λιγότερα για ένα συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης. Εάν συγκρίνετε προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης που καλύπτουν την Ασία, θα λάβετε το χαμηλότερο ασφάλιστρο Rs. 1218 από το σχέδιο Explore Asia που παρέχεται από τη Religare.

Το θετικό μέρος της έρευνας είναι η αυξημένη ευαισθητοποίηση των Ινδών ταξιδιωτών. Πάνω από το 90% της νέας γενιάς γνωρίζει την ταξιδιωτική ασφάλιση, η οποία σημειώνει σημαντική άνοδο από το περσινό 80%. Ένας από τους σημαντικότερους παρόχους προγραμμάτων ταξιδιωτικής ασφάλισης στην Ινδία. Η ICICI Lombard ανέλαβε ένα συνολικό ασφάλιστρο ταξιδιωτικής ασφάλισης 100 Rs το προηγούμενο έτος, μπορεί κανείς να αναμένει ότι το ασφάλιστρο θα αυξηθεί κατά 5-10% φέτος. Το πρόβλημα δεν είναι με την επίγνωση. Είναι η έλλειψη κατανόησης σχετικά με τα οφέλη που σχετίζονται με αυτές τις ταξιδιωτικές καλύψεις.

Το 27% του συνόλου των ερωτηθέντων στην έρευνα επιλέγουν να μην κάνουν χρήση ενός προγράμματος ταξιδιωτικής ασφάλισης απλώς και μόνο επειδή είχαν λανθασμένη αντίληψη ότι τέτοια προγράμματα καλύπτουν μόνο ατυχήματα, απώλεια αποσκευών και κλοπή, αλλά δεν παρέχουν ιατρική κάλυψη. Αυτό απέχει πολύ από το να είναι η αλήθεια, καθώς η πλήρης διάλυση του σχεδίου Titanium από την HDFC ERGO δείχνει εκτεταμένη κάλυψη για ιατρικά επείγοντα περιστατικά.

Το 25% των ερωτηθέντων δεν αγόρασε κανένα ταξιδιωτικό σχέδιο επειδή θεώρησε ότι τέτοια σχέδια είναι δαπανηρά, αλλά δεν είναι έτσι. Η τιμή όλων των προγραμμάτων για άτομο που αναφέρεται εδώ είναι περίπου μικρότερη από Rs. 100 έως λιγότερο από Rs. 140 για κάθε ημέρα ενός ταξιδιού 10 ημερών. Τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης για ζευγάρια είναι ακόμη φθηνότερα, καθώς κοστίζουν λιγότερο από Rs. 65 ανά ημέρα ανά άτομο σε λιγότερο από Rs. 125 ανά ημέρα ανά άτομο για προορισμούς όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και όλες οι χώρες της Ασίας, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών προορισμών όπως η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη.

Οι Ινδοί λατρεύουν να περνούν τις διακοπές τους σε διεθνείς προορισμούς. Ένα πρόγραμμα διεθνούς ταξιδιωτικής ασφάλισης δεν κοστίζει πολύ και προσφέρει πολλά σε αντάλλαγμα. Εάν είστε και λάτρης των ταξιδιών, θα πρέπει να ασφαλίσετε τη συνολική διάρκεια του ταξιδιού για να απολαύσετε τις διακοπές σας με απόλυτη ηρεμία.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *