Πρέπει να αγοράσετε ασφάλεια αυτοκινήτου πριν αγοράσετε αυτοκίνητο;

Πρέπει να αγοράσετε ασφάλεια αυτοκινήτου πριν αγοράσετε αυτοκίνητο;

Οι έμποροι αυτοκινήτων ασχολούνται με την πώληση αυτοκινήτων και όχι την ασφάλιση, επομένως δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να περιμένετε μέχρι να καθίσετε για να υπογράψετε τα χαρτιά του δανείου για να καλέσετε έναν “συνιστώμενο” αντιπρόσωπο του αντιπροσώπου. Ο έμπορος πιθανότατα δεν έχει κατά νου το συμφέρον σας, απλώς το μίζημα που πιθανότατα θα πάρει από τον φίλο του.

Όταν ξέρετε ποιο όχημα θέλετε, επικοινωνήστε με διάφορες εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτου και συγκρίνετε προσφορές μακριά από την αντιπροσωπεία. Εάν παρέχετε το VIN του οχήματος του νέου σας αυτοκινήτου, θα κάνετε τη σύγκριση των αγορών ακόμα πιο εύκολη.

Πρέπει να επικοινωνήσω με την ασφαλιστική μου εταιρεία πριν πάω να αγοράσω το αυτοκίνητο;

Η ασφάλιση αυτοκινήτου μπορεί να είναι αρκετά ακριβή και ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Είναι γενικά αλήθεια ότι όσο πιο ακριβό ένα όχημα τόσο υψηλότερα είναι τα ασφάλιστρα, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Πολλές φορές ένα όχημα ακόμη και 10.000 $ λιγότερα έχει χαμηλότερα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου. Πριν δεσμευτείτε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, πρέπει να κατανοήσετε το κόστος ασφάλισής του. Χωρίς αυτόν τον αριθμό, έχετε μόνο μια εκτίμηση της συνολικής μηνιαίας οικονομικής σας υποχρέωσης και δεν είναι διασκεδαστικό να μάθετε ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο μετά την υπογραφή εγγράφων δανείου.

Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο όχημα, τότε βεβαιωθείτε ότι σας παρέχεται μια ειλικρινής και ακριβής καταγραφή της ιστορίας του. Τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου ενδέχεται να επηρεαστούν εάν:

  • Το αυτοκίνητο έχει υποστεί ατυχήματα
  • Δεν έχει φροντιστεί σωστά
  • Προστέθηκαν χαρακτηριστικά.

Από τη θετική πλευρά, εάν έχουν εγκατασταθεί συσκευές που εμποδίζουν την κλοπή ή αυξάνουν την ασφάλεια, τα ασφάλιστρα είναι πιθανό να μειωθεί.

Τι θα συμβεί αν οδηγήσω χωρίς ασφάλιση;

Στα περισσότερα μέρη της Αμερικής, δεν επιτρέπεται να οδηγείτε χωρίς ασφάλιση. Παρόλο που οι διαφορετικές πολιτείες έχουν διαφορετικούς τρόπους επιβολής αυτού του κανόνα, όλοι οι οδηγοί πρέπει να καλύπτονται από μια ελάχιστη ασφάλεια αστικής ευθύνης. Αυτό σημαίνει ότι εάν προκαλέσετε ζημιά ή ζημιά σε άλλο μέρος ή στην περιουσία του, θα καλύπτεστε.

Ίσως πιστεύετε ότι υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος όταν οδηγείτε απλώς ένα αυτοκίνητο από την αντιπροσωπεία ή από το σπίτι του προηγούμενου ιδιοκτήτη στο χώρο σας. Ωστόσο, αν σας πιάσει η αστυνομία, θα αντιμετωπίσετε μια τεράστια ποινή και πιθανώς ακόμη και ποινή φυλάκισης, ανάλογα με το πού βρίσκεστε.

Επιπλέον, εάν έχετε ένα ατύχημα που προκαλεί οποιαδήποτε ζημιά σε κάποιον άλλο ή στο αυτοκίνητό του, θα χρωστάτε αμέσως. Ανάλογα με το σενάριο, το μέγεθος της ζημιάς και τον τύπο του οχήματος, αυτό μπορεί να σημαίνει το είδος της οικονομικής καταστροφής που μπορεί να σας καταστρέψει για χρόνια. Οι περισσότεροι έμποροι δεν θα σας αφήσουν να απομακρυνθείτε χωρίς να επιδείξετε πρώτα την απόδειξη ασφάλισης, καθώς δεν αξίζει τον κίνδυνο ή την ταλαιπωρία για αυτούς.

Ορισμένοι οδηγοί επιλέγουν μόνο την αποχωρούσα ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων τους και εάν είχατε ήδη ένα αυτοκίνητο που καλύπτεται, το συμβόλαιο μπορεί μερικές φορές να παραμείνει σε ισχύ έως και τριάντα ημέρες στο νέο σας όχημα. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία για να βεβαιωθείτε ότι αυτό συμβαίνει. Η μικρότερη κακή επικοινωνία μπορεί να σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν καλύπτεστε και, εάν έχετε ένα ατύχημα, αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε πληρωμές.

Μπορώ να εξασφαλίσω ένα δάνειο χωρίς ασφάλιση αυτοκινήτου;

Εάν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο με δάνειο, τότε πιθανότατα θα πρέπει να αγοράσετε πρώτα ασφάλεια αυτοκινήτου. Οι περισσότεροι πάροχοι δανείων αυτοκινήτων δεν θα κλείσουν ένα δάνειο αυτοκινήτου χωρίς γραπτή απόδειξη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *