Πράγματα που επηρεάζουν πραγματικά τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου σας

Πράγματα που επηρεάζουν πραγματικά τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου σας

Πολλοί από εσάς, έστω και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, έχετε αναρωτηθεί την παλιά ερώτηση: “Αν πάρω ένα κόκκινο αυτοκίνητο, θα είναι πιο ακριβό να το ασφαλίσω;” Έρχεσαι τότε στα συγκαλά σου και συνειδητοποιείς πόσο ανόητη είναι αυτή η ερώτηση. Υπάρχουν δεκάδες παράγοντες που οι αναλογιστές – οι μαθηματικοί που καθορίζουν το ποσοστό σας σε μια δεδομένη στιγμή – μόχλευση για να βεβαιωθείτε ότι κάθε ασφάλιστρο αυτοκινήτου είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέλειο. Το χρώμα απλά δεν είναι ένα από αυτά. Στις επόμενες παραγράφους, θα εξετάσω μερικά από τα πιο βαριά χτυπήματα που επηρεάζουν το ποσό που πληρώνετε στον πάροχο ασφάλισης αυτοκινήτου σας κάθε μήνα (ή όποια συχνότητα προτιμάτε).

Ας ξεκινήσουμε με το ίδιο το όχημα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν συνήθως ένα σύμβολο, ή κάποιο άλλο σύστημα αξιολόγησης, για να καθορίσουν πόσο θα κοστίσει η ασφάλιση (και η αντικατάσταση σε περίπτωση συνολικής απώλειας) αυτού του οχήματος, σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ανταλλακτικά για μια Honda είναι λιγότερο ακριβά και πιο εύκολο να βρεθούν από μια Ferrari, για παράδειγμα. Το άθροισμα των προαναφερθέντων εξαρτημάτων, ας πούμε έτσι, θα καθορίσει την τιμή του οχήματος, η οποία καθορίζει πόσο πρέπει να ασφαλιστεί το όχημα και εκεί έχετε έναν από τους κύριους παράγοντες για τον καθορισμό των ποσοστών ασφάλισης αυτοκινήτου.

Αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να εμβαθύνετε σε ένα συγκεκριμένο μέρος, θα δείτε έναν άλλο σημαντικό παράγοντα αξιολόγησης, και αυτός είναι το μπλοκ κινητήρα. Όσο περισσότερη δύναμη έχετε, τόσο μεγαλύτερη ζημιά μπορείτε να κάνετε, τόσο πιο ακριβό θα είναι το αυτοκίνητο. Θα παρατηρήσετε μια σημαντική διαφορά όταν ασφαλίζετε ένα I-4 1,8 λίτρων (διαβάστε το ως “ένα σημείο οκτώ λίτρων I τέσσερα” – έναν 4κύλινδρο κινητήρα με κυβισμό κινητήρα 1,8 λίτρων) και έναν V8 4,4 λίτρων. Είναι μια ωραία παρατήρηση ότι οι μικρότεροι κινητήρες είναι επίσης πολύ πιο αποδοτικοί στην κατανάλωση καυσίμου. Αυτό σημαίνει ότι θα εξοικονομήσετε τα ασφάλιστρά σας ΚΑΙ στον λογαριασμό καυσίμου σας. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό, είμαι σίγουρος.

Απομακρυνόμενοι από το αυτοκίνητο, οι οδηγοί στο συμβόλαιο αποτελούν βασικό παράγοντα αξιολόγησης. Ένα 17χρονο με μια ολοκαίνουργια BMW 7-series θα είναι αρκετές τάξεις μεγέθους σε premium πάνω από ένα 40χρονο σε Toyota Corolla από προηγούμενο έτος μοντέλου. Τα εισιτήρια, τα ατυχήματα, οι αναστολές, τα DUI και ούτω καθεξής θα επηρεάσουν επίσης το τι πληρώνετε. Χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα, θα λάβετε έναν βαθμό για τα περισσότερα εισιτήρια, έναν βαθμό εάν ευθύνεστε σε ένα ατύχημα που προκαλεί ζημιά άνω των 1000 $ και δύο βαθμούς εάν τραυματίσετε κάποιον σε ένα ατύχημα.

Εάν έχετε δύο βαθμούς στην άδειά σας, χάνετε την έκπτωση που μπορεί να είναι διαθέσιμη για εσάς, γνωστή ως Έκπτωση Καλού Οδηγού, η οποία μπορεί να είναι έως και 20% έκπτωση στο ασφάλιστρό σας. Το αρχείο σας θα επηρεαστεί για τρία χρόνια από την ημερομηνία καταδίκης, την ημερομηνία ατυχήματος ή την ημερομηνία που η κατάσταση της άδειας σας μεταφέρθηκε από αναστολή σε έγκυρη.

Μια συνήθεια οδήγησης που συνήθως παραβλέπεται είναι τα ετήσια μίλια σας. Γνωρίζατε ότι, αν δεν το διευκρινίσετε, οι πιθανότητες είναι μεγάλες, το premium σας αντανακλά κάποιον που οδηγεί 10.000 μίλια το χρόνο; Κάντε μια ειλικρινή συζήτηση με τον μεσίτη σας σχετικά με το πόσο μακριά είστε από τη δουλειά, τι είδους οδικά ταξίδια κάνετε ή δεν κάνετε κάθε χρόνο, πόσο συχνά και πόσο μακριά πρέπει να οδηγείτε μέχρι το κατάστημα και ούτω καθεξής. Κάθε μίλι μετράει.

Τώρα που έχετε ένα τακτοποιημένο πακέτο με τους οποίους υπολογίζεται το ποσοστό ασφάλισης του αυτοκινήτου σας, ήρθε η ώρα να το αφήσετε εκεί που ζείτε. Ναι, ο ταχυδρομικός σας κώδικας είναι το τελευταίο σημαντικό στοιχείο για το ποσό που θα πληρώσετε. Εάν περπατήσετε στον δρόμο σας και δείτε μια χούφτα οχήματα υψηλής ποιότητας ή δεν μπορείτε να περάσετε περισσότερο από μια μέρα χωρίς να δείτε άλλο ατύχημα κοντά, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι το ποσοστό σας θα είναι λίγο υψηλότερο ακόμη και από έναν γειτονικό ταχυδρομικό κώδικα με περισσότερα μέτρια οχήματα και λιγότερα ατυχήματα (και ναι, μια απλή μετακίνηση στο δρόμο, αν διασχίσετε ένα όριο ταχυδρομικού κώδικα, ΜΠΟΡΕΙ να επηρεάσει τις τιμές σας).

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας βοηθήσει να αυξήσετε την επίγνωσή σας για το γιατί πληρώνετε αυτά που πληρώνετε και επίσης να σας βοηθήσει να προβάλετε τον πιθανό αντίκτυπο που μπορεί να έχει μια μετακόμιση, ένα γυαλιστερό νέο όχημα ή αυτό το εισιτήριο υπερβολικής ταχύτητας. Η τελευταία μου σύσταση, πάλι, είναι να έχετε ειλικρινείς, ανοιχτές, λεπτομερείς συνομιλίες με τον μεσίτη ή τον αντιπρόσωπό σας και να προσέχετε περισσότερο την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας από ό,τι μπορεί να έχετε πριν διαβάσετε αυτό το άρθρο.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *