Πολιτική κάλυψης για τις επιλογές σε βλάβη αυτοκινήτου

Πολιτική κάλυψης για τις επιλογές σε βλάβη αυτοκινήτου

Ένα κάλυμμα βλάβης αυτοκινήτου προσφέρει άμυνα έναντι απρόβλεπτων περιστάσεων όπου το αυτοκίνητο αρνείται να εργαστεί και οι άνθρωποι μένουν ευάλωτοι στις περιστάσεις, για να μην αναφέρουμε στην άκρη ενός δρόμου. Το να είσαι αφύλαχτος σε περίπτωση αυτών των συνθηκών δεν είναι μόνο οδυνηρό, αλλά είναι επίσης επικίνδυνο σε βαθμό που να είναι απειλητικό για τη ζωή του θύματος. Από την άλλη πλευρά, είναι πάντα καλύτερο να γνωρίζουμε ότι είναι μόνο ένα απλό τηλεφώνημα μακριά από την ασφάλεια και να φτάσουμε έγκαιρα στον προορισμό τους.

Καθώς ο αριθμός των εταιρειών κάλυψης βλαβών αυτοκινήτων αυξάνεται, τόσο αυξάνεται η ποικιλία σε αυτήν την επιχείρηση. Ένας μεγαλύτερος αριθμός φορέων παροχής πολιτικής θα εγγυηθεί σκληρό ανταγωνισμό στην αγορά και αυτό θα πιστοποιήσει ότι η ποικιλία και η γκάμα που προσφέρονται στους πελάτες θα παραμείνουν φρέσκα και ολοκληρωμένα. Σήμερα, όλες οι επιχειρήσεις κάλυψης βλαβών δίνουν στους πελάτες τους διαφορετικές επιλογές όσον αφορά την κάλυψη βλαβών.

Οι πελάτες επιλέγουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα. Υπάρχουν μερικές θεμελιώδεις επιλογές που θα προσφέρουν σχεδόν όλες οι εταιρίες κάλυψης. Αυτά κυμαίνονται από προσωπική κάλυψη έως κάλυψη οχημάτων, κάλυψη μεμονωμένου αυτοκινήτου έως κάλυψη στόλου (ή κάλυψη πολλαπλών αυτοκινήτων) και από άτομο έως οικογενειακή κάλυψη. Δεδομένου ότι είναι πάντα καλύτερο να εξερευνάτε τις επιλογές προτού διαλέξετε τις καλύτερες, εδώ είναι οι επιλογές που προσφέρονται σε πακέτα κάλυψης ανάλυσης.

Τα επίπεδα κάλυψης

βλαβών αυτοκινήτου Οι πάροχοι κάλυψης βλαβών αυτοκινήτου προσπαθούν να ασφαλίσουν τους πελάτες τους από κάθε είδους απρόβλεπτες καταστάσεις στις οποίες μπορεί να τους βάλει η βλάβη του αυτοκινήτου τους. Αυτός είναι ο λόγος που συνήθως έχουν μια ομάδα ειδικών σε ετοιμότητα, έτοιμη για τη διάσωση των πελατών τους ανά πάσα στιγμή. Έτσι, ακόμα κι αν το αυτοκίνητό τους έχει σταματήσει στη μέση του δρόμου στις 3 τα ξημερώματα, δεν χρειάζεται να ανησυχούν – είναι καλυμμένοι.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες σε περίπτωση βλάβης προσφέρουν στους πελάτες τους διαφορετικά επίπεδα καλύψεων που μπορούν να επιλέξουν, ειδικά τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου. Αυτά τα «επίπεδα» είναι τα πακέτα που έχουν συνήθως τις φανταχτερές ονομασίες όπως «premium» και «premium plus» κ.λπ. Καθώς κάποιος ανεβαίνει αυτά τα επίπεδα, οι διαθέσιμες υπηρεσίες στην κάλυψη βλαβών αυτοκινήτου θα αυξηθούν επίσης (μαζί με τις τιμές, του σειρά μαθημάτων).

Το πολύ βασικό επίπεδο θα προσφέρει πιθανώς μόνο απλή οδική βοήθεια και ρυμούλκηση του οχήματος στο πλησιέστερο γκαράζ. Το επόμενο επίπεδο μπορεί επίσης να προσφέρει «ανάκτηση» στον προτιμώμενο προορισμό του ιδιοκτήτη. Το υψηλότερο επίπεδο αυτής της ασφάλισης θα περιλαμβάνει πλήρη ευρωπαϊκή κάλυψη ταξιδιού μαζί με μια επιλογή εθνικής κάλυψης που επιτρέπει την ανάκαμψη στη χώρα καταγωγής.

Άτομο έναντι οικογένειας

Όταν καλύπτονται άτομα από βλάβες αυτοκινήτων, οι εταιρείες συνήθως προσφέρουν είτε να φροντίσουν ένα άτομο είτε να προστατεύσουν ολόκληρη την οικογένεια. Στη συνέχεια, η πολιτική ακολουθεί τους ανθρώπους υπό προστασία αντί για το αυτοκίνητο και δεν έχει σημασία ποιου αυτοκινήτου οδηγεί. Μια προσφορά κάλυψης βλάβης αυτοκινήτου για ένα άτομο θα σημαίνει, όπως υποδηλώνει το όνομά της, ότι μόνο ένα άτομο θα είναι εξασφαλισμένο.

Αυτή η υπηρεσία είναι συνήθως πολύ φθηνότερη και πιο εύκολη από ό,τι ένα οικογενειακό πακέτο. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι όποιος ταξιδεύει με τον αντισυμβαλλόμενο δεν θα λογιστικοποιείται. Η προσφορά ενός ατόμου είναι συνήθως καλή για άτομα που ζουν μόνοι. Ένα οικογενειακό πακέτο, από την άλλη πλευρά, είναι συνήθως για τέσσερα έως πέντε άτομα που έχουν την ίδια διεύθυνση κατοικίας (στα επίσημα έγγραφά τους). Είναι ένα εργαλείο ασφαλείας για όλη την οικογένεια. Οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν αυτό πριν κάνουν προσωπικές διακοπές.

Ένα αυτοκίνητο έναντι πολλών αυτοκινήτων

Μια άλλη επιλογή που είναι διαθέσιμη σε πελάτες εταιρειών κάλυψης βλαβών αυτοκινήτων είναι η επιλογή είτε να λάβουν προστασία ενός μόνο οχήματος είτε περισσότερα από ένα μεμονωμένο αυτοκίνητο. Εάν κάποιος προστατεύσει ένα μόνο όχημα, αυτό θα σημαίνει ότι ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα λάβει κάθε είδους βοήθεια για την οποία έχει πληρώσει ο ιδιοκτήτης, ανεξάρτητα από τον οδηγό. Και πάλι, αυτού του είδους η ασφάλιση είναι πολύ φθηνότερη.

Είναι κατάλληλο για οικιακή χρήση. Η πολιτική βλάβης πολλαπλών αυτοκινήτων σημαίνει απλώς ότι βάσει της σύμβασης, περισσότερα από ένα (δύο ή περισσότερα) αυτοκίνητα είναι ασφαλισμένα. Παρόλο που κάποιος μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει πολύ περισσότερα για να αποκτήσει αυτήν την προσφορά, συχνά έχει καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής, καθώς το κόστος ασφάλισης ενός αυτοκινήτου θα μειωθεί. Αυτή είναι μια τέλεια προσφορά για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ταξιδεύουν σε τακτική βάση.

Προσωπικά έναντι οχήματος

Με απλά λόγια, μια προσωπική κάλυψη σημαίνει ότxι οι άνθρωποι, αντί για μηχανές, ασφαλίζονται. Δεν θα έχει σημασία ποιου αυτοκινήτου οδηγεί. Από την άλλη πλευρά, ένα κάλυμμα οχήματος σημαίνει ότι ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα καλύπτεται σε περίπτωση βλάβης. Δεν θα έχει σημασία ποιος είναι ο οδηγός.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *