Ποια ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει την τρομοκρατία

Ποια ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει την τρομοκρατία

Ποια ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει την τρομοκρατία Πολλοί ταξιδιώτες ανησυχούν για τρομοκρατικές ενέργειες όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Αυτή είναι μια έγκυρη ανησυχία, διότι υπάρχουν χιλιάδες τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο. Αν και η πλειονότητα των τρομοκρατικών ενεργειών έχει εντοπιστεί σε χώρες της Μέσης Ανατολής, υπήρξαν μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε εξέχουσες ευρωπαϊκές πόλεις γεμάτες με τουρίστες όπως η Βαρκελώνη και το Παρίσι. Υπήρξαν επίσης τρομοκρατικές ενέργειες σε ασιατικές χώρες τις οποίες επισκέπτονται συχνά τουρίστες όπως η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες.

Όταν ταξιδεύετε σε διαφορετικές χώρες, είναι πάντα χρήσιμο να λάβετε ολοκληρωμένη ταξιδιωτική ασφάλιση. Όταν επιλέγετε ταξιδιωτική ασφάλιση, βεβαιωθείτε ότι προσφέρουν βελτιωμένη κάλυψη για την παροχή Travel Disruption ως μέρος της τυπικής πολιτικής. Αυτό παρέχει κάλυψη για τρομοκρατικές ενέργειες. Έχοντας αυτήν την κάλυψη ως μέρος της ταξιδιωτικής σας ασφάλισης, σίγουρα θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι θα προστατευθείτε από ανεπιθύμητους κινδύνους. Η ασφάλιση διακοπής ταξιδιού ή ανωτέρας βίας παρέχει κάλυψη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Όταν πόλεμος ή πολεμικά γεγονότα προκαλούν καθυστέρηση στο ταξίδι για περισσότερες από 24 ώρες.
  • Όταν μια φυσική καταστροφή ή μεγάλες κλιματικές συνθήκες προκαλούν καθυστερήσεις. Παραδείγματα φυσικής καταστροφής είναι οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις. Οι κύριες κλιματικές συνθήκες περιλαμβάνουν τυφώνες και τυφώνες.
  • Εάν το ταξίδι της επιστροφής καθυστερήσει για περισσότερες από 24 ώρες, η πολιτική συνήθως παρέχει κάλυψη για έξοδα διατροφής και διαμονής.

Ακολουθούν ορισμένα σενάρια όπου η πλήρης ταξιδιωτική ασφάλιση που έχει κάλυψη διακοπής ταξιδιού θα είναι χρήσιμη:

  1. Εάν ξεσπάσει ξαφνικά εμφύλιος πόλεμος στη χώρα στην οποία βρίσκεστε και έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της πτήσης της επιστροφής σας, μπορείτε να αναπληρώσετε τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν με το ταξιδιωτική ασφάλιση.
  2. Εάν κολλήσετε στο εξωτερικό επειδή το αεροδρόμιο ή άλλα εναλλακτικά μέσα εξόδου από τη χώρα είναι κλειστά, ενδέχεται να μπορείτε να διεκδικήσετε τυχόν έξοδα ταξιδιού που πραγματοποιήθηκαν κατά την αναμονή της πτήσης επιστροφής.
  3. Εάν δεν μπορείτε να πάτε στο ταξίδι σας ή πρέπει να συντομεύσετε το ταξίδι σας λόγω της σύστασης του FCO ή του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ή λόγω τρομοκρατικής επίθεσης, η ταξιδιωτική σας ασφάλεια θα ανακτήσει τα έξοδα που πραγματοποιήσατε.

Ίσως σκέφτεστε ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες ή οι πολιτικές αναταραχές πιθανότατα δεν θα συμβούν στο μέρος όπου ταξιδεύετε. Ωστόσο, τα πρόσφατα τρομοκρατικά γεγονότα σε απροσδόκητα μέρη έκαναν τους ταξιδιώτες πιο προσεκτικούς. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες ρωτούν για την κάλυψη της τρομοκρατίας επειδή ανησυχούν για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα όπου θα μεταβούν.

Βεβαιωθείτε ότι η ολοκληρωμένη ταξιδιωτική ασφάλιση περιλαμβάνει κάλυψη τρομοκρατίας. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες το προσφέρουν ως μέρος του πακέτου τους.

Ακολουθούν οι προϋποθέσεις για να είστε επιλέξιμοι για τρομοκρατική κάλυψη:

  1. Η κατάσταση πρέπει να αναγνωριστεί ως τρομοκρατική ενέργεια από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, την τοπική κυβέρνηση όπου σημειώθηκε η επίθεση ή το FCO.
  2. Η τρομοκρατική ενέργεια πρέπει να λάβει χώρα στην πόλη ή κοντά στην πόλη που αναφέρεται στο δρομολόγιο του ταξιδιώτη.
  3. Η τρομοκρατική ενέργεια πρέπει να έχει συμβεί εντός 7 έως 30 ημερών από την προγραμματισμένη άφιξη ενός ταξιδιώτη.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *