Ποια είναι η θέση για τον αθλητισμό και την ασφάλιση διακοπών;

Ποια είναι η θέση για τον αθλητισμό και την ασφάλιση διακοπών;

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν εάν η ασφάλισή τους θα τους καλύψει ενώ βρίσκονται σε διακοπές.

Υπάρχει, φυσικά, κάτι που ονομάζεται «ασφάλιση διακοπών». Αυτό συνήθως σας καλύπτει για πράγματα όπως η κλοπή των αποσκευών σας, η καθυστέρηση πτήσης και ούτω καθεξής. Ωστόσο, ο τομέας του προσωπικού ατυχήματος και της ασθένειας είναι πολύπλοκος που αξίζει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο.

Γιατί μπορεί ο τραυματισμός να είναι διαφορετικός;

Εάν έχετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο προσωπικών τραυματισμών, ατυχημάτων και ασθενειών, μπορεί να σας καλύψει από μια ποικιλία πιθανών ατυχιών. Ορισμένα συμβόλαια ενδέχεται να πληρώσουν ένα εφάπαξ ποσό εάν είστε άτυχοι ή κάποια άλλα ένα εισόδημα αντικατάστασης για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Υπάρχουν, ωστόσο, συχνά ορισμένες περιπτώσεις που τέτοιες πολιτικές ενδέχεται να μην καλύπτουν, όπως:

  • Τραυματισμοί σε εγκληματικές δραστηριότητες
  • Εκείνοι που σχετίζονται με την ενασχόληση με επικίνδυνες δραστηριότητες (παραδείγματα μπορεί να περιλαμβάνουν αλεξίπτωτο, υποθαλάσσια αθλήματα και αναρρίχηση βράχου κ.λπ.)
  • Τραυματισμοί στις διακοπές.

Ας αγνοήσουμε το πρώτο με την υπόθεση ότι είστε νομοταγής πολίτης! Τα επόμενα δύο όμως είναι πιο προβληματικά.

Εξαιρέσεις διακοπών

Κανείς δεν μπορεί να σας πει εάν οποιαδήποτε υπάρχουσα «οικιακή» ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος θα σας καλύψει ενώ ταξιδεύετε για διακοπές (στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό).

Μόνο ο ασφαλιστικός σας πάροχος μπορεί να το κάνει και θα χρησιμοποιήσει το συμβόλαιό σας για αυτόν τον σκοπό. Επομένως, διαβάστε το προσεκτικά και προσέξτε πράγματα όπως:

  • Εξαιρέσεις σχετικά με τραυματισμούς / ασθένειες ενώ βρίσκεστε σε διακοπές
  • Περιορισμοί ως προς τον αριθμό των ημερών που μπορείτε να λείπετε και να είστε ακόμα υπό κάλυψη
  • Εξαιρέσεις για ταξίδια στο εξωτερικό

Αυτά τα πράγματα μπορεί ή όχι είναι ένα ζήτημα στην περίπτωση του συμβολαίου σας, αλλά ελέγξτε για να βεβαιωθείτε.

Η συμμετοχή σε επικίνδυνα αθλήματα δεν είναι, από μόνη της, ένα πρόβλημα όσο λείπετε σε διακοπές. Μερικές από τις παραπάνω δραστηριότητες ενδέχεται να εξαιρεθούν σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις ακόμα και όταν βρίσκεστε στο σπίτι. Ωστόσο, για τους περισσότερους από εμάς, οι ετήσιες διακοπές μας μπορεί να είναι η μοναδική φορά του έτους που ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα και γι’ αυτό τέτοιοι αποκλεισμοί είναι ένα θέμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν φεύγετε.

Τι να κάνετε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε και γρήγορα, είναι να διαβάσετε τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά σας για να δείτε πώς οι επερχόμενες διακοπές σας μπορεί να επηρεάσουν αυτούς και εσάς. Μπορεί να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και αν ναι, αυτό είναι υπέροχο!

Αν όχι όμως, έχετε τρεις επιλογές:

  1. Μπορείτε να καλέσετε τον υπάρχοντα ασφαλιστικό σας πάροχο για να δείτε τι μπορεί να προτείνει. Μπορεί να έχουν μια βραχυπρόθεσμη προσαρμογή που μπορούν να κάνουν στην κάλυψή σας για την πληρωμή ενός μικρού ποσού.
  2. εύρος και άλλης προστασίας
  3. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα και απλά ελπίζετε ότι η τύχη σας κρατάει (δεν συνιστάται!).

Περίληψη

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι απλώς να υποθέσετε ότι δεν θα σας συμβεί ποτέ.

Δυστυχώς, ατυχήματα και τραυματισμοί συμβαίνουν μερικές φορές στις διακοπές. Εάν το κάνουν, η ύπαρξη καλής ασφάλισης μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ορισμένες δυνητικά πολύ οδυνηρές οικονομικές επιπτώσεις.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *