Πέντε Τομείς Κάλυψης Ασφάλισης Αυτοκινήτων

Πέντε Τομείς Κάλυψης Ασφάλισης Αυτοκινήτων

Η σημασία της ασφάλισης αυτοκινήτου δεν μπορεί απλά να αγνοηθεί. Πολύ συχνά, η κοινωνία βλέπει τις καταστροφικές συνέπειες των ανασφάλιστων ή υποασφάλιστων οδηγών. Αν και μπορεί να είναι αποτέλεσμα του πολύ μικρού εισοδήματος για την κάλυψη του κόστους ενός πιο ουσιαστικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, υπάρχουν και εκείνοι που δεν είναι σωστά ασφαλισμένοι επειδή δεν κατανοούν τους διάφορους τύπους κάλυψης αυτοκινήτων.

Εδώ είναι οι 5 διαθέσιμοι τύποι κάλυψης:

Ασφάλιση αστικής ευθύνης Από όλους τους τύπους ασφάλισης αυτοκινήτων που διατίθενται στους οδηγούς σήμερα, αυτός είναι ο πιο σημαντικός. Στην πραγματικότητα, πολλά κράτη ορίζουν ότι οι οδηγοί καλύπτουν αυτήν την ασφάλιση, τουλάχιστον. Ωστόσο, οι απαιτούμενες πολιτικές είναι γενικά πολύ λίγες για να προστατεύσουν πραγματικά έναν οδηγό σε περίπτωση που αυτός ή αυτή διαπιστωθεί αμέλεια σε ένα ατύχημα.

Λάβετε υπόψη το γεγονός ότι μια ελάχιστη πολιτική μπορεί να παρέχει μόνο 5000 $ σε κάλυψη επισκευής οχήματος. Εάν ο αμελής προκάλεσε ένα ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να αθροιστεί ένα νεότερο όχημα, τα σύνολα ζημιών θα μπορούσαν να φτάσουν πάνω από $40-$50 χιλιάδες δολάρια. Είναι εύκολο να δει κανείς πώς μπορεί κάποιος γρήγορα να βρεθεί σε οικονομική δυσπραγία, ειδικά αν αναγκαστεί να πάει στα δικαστήρια. Για να κατανοήσουμε καλύτερα το επίπεδο ασφάλισης αστικής ευθύνης που πρέπει να αγοραστεί, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τους δύο τύπους ασφάλισης αστικής ευθύνης:

Ευθύνη σωματικής βλάβης:

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για αυτόν τον τύπο κάλυψης αναφέρονται γενικά στο μικρότερο των 15.000 $ ανά άτομο ή $30.000 ανά ατύχημα. Δηλαδή, η ασφαλιστική εταιρεία θα καλύψει τόσο μεγάλο μέρος των ιατρικών εξόδων που σχετίζονται με το ατύχημα. Συνιστάται ιδιαίτερα στους οδηγούς να εξετάζουν πιο ρεαλιστικές πολιτικές που παρέχουν το λιγότερο από 100.000 $ ανά άτομο ή 300.000 $ ανά ατύχημα.

Ευθύνη ζημιών περιουσίας:

Θα καλύψει τις ζημιές που προκλήθηκαν σε οχήματα σε ατύχημα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ελάχιστο απαιτούμενο είναι συνήθως 5.000 $ ανά ατύχημα, αλλά οι ειδικοί προτείνουν μια πολιτική για 50.000-75.000 $ ανά ατύχημα.

Η ασφάλιση σύγκρουσης:

θα καλύψει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά σας όταν αυτό συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο ή ακίνητο αντικείμενο. Δεν απαιτείται γενικά ο οδηγός να διαθέτει ασφάλεια σύγκρουση, αλλά ένας δικηγόρος σωματικών τραυματισμών θα το συστήσει ανεπιφύλακτα. Ένα αυτοκίνητο που αθροίζεται σε ατύχημα μπορεί να αντιπροσωπεύει απώλεια $2000-$70.000 δολαρίων ανάλογα με την αξία του οχήματος.

Αυτό είναι πολλά να χάσετε σε σύγκριση με το σχετικά μικρό κόστος ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Εκτός από τα επίπεδα κάλυψης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το ποσό της έκπτωσης που μπορεί να πληρωθεί μετά από ένα ατύχημα. Οι εκπτώσεις μπορεί να κυμαίνονται από $100-$1.000.

Η Comprehensive Insurance:

προστατεύει τον οδηγό σε περίπτωση που το αυτοκίνητο υποστεί ζημιά από κάτι άλλο εκτός από σύγκρουση. Για παράδειγμα, το να χτυπήσεις ένα ελάφι, να κολλήσεις σε μια καταιγίδα με χαλάζι ή να γκρεμίσεις ένα δέντρο στο αυτοκίνητο είναι όλα απροσδόκητα έξοδα που μετριάζονται από την ασφάλιση. Και πάλι, αυτό δεν απαιτείται συνήθως, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα.

Ιατρικές πληρωμές:

Πρόκειται για ασφάλιση που καλύπτει ιατρικά έξοδα που δεν καλύπτονται από ασφάλιση υγείας. Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά μπορεί να προστατεύσει τον οδηγό και τους επιβάτες του σε περίπτωση ατυχήματος.

Ασφάλιση Αυτοκινητιστών Ανασφάλιστων/Υποασφάλιστων:

Αυτή είναι ίσως η πιο πολύτιμη ασφάλιση. Υπάρχει μεγάλος αριθμός οδηγών που χειρίζονται οχήματα με πολύ μικρή ή καθόλου ασφάλιση. Όταν αυτό το ανασφάλιστο ή υποασφαλισμένο άτομο προκαλεί ένα ατύχημα, δεν υπάρχει τίποτα εκεί για να προστατεύσει τα θύματα, ειδικά εάν ο αμελής έχει λίγα ή καθόλου περιουσιακά στοιχεία. Για το λόγο αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πλέον προστασία, οπότε όταν ο αμελής δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα, η ασφάλεια του θύματος σηκώνει την καρτέλα.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *