Οφέλη της Βίζας Σένγκεν για διεθνείς φοιτητές

Οφέλη της Βίζας Σένγκεν για διεθνείς φοιτητές

Οφέλη της Βίζας Σένγκεν για διεθνείς φοιτητές

 

Επτά ευρωπαϊκές χώρες υπέγραψαν μια συνθήκη για την κατάργηση των συνοριακών σημείων ελέγχου το 1985. Σήμερα, αυτά είναι μαζί γνωστά ως χώρες Σένγκεν. Η βίζα Σένγκεν επιτρέπει στους επισκέπτες να μείνουν για περίοδο 90 ημερών σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες. Για τους ξένους φοιτητές αυτό σημαίνει μια ευκαιρία να βρουν ευκαιρίες εισδοχής σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να ανησυχούν για ξεχωριστές βίζες.

Επιπλέον, τα άτομα που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να παρακολουθήσουν συνέδρια, σεμινάρια και άλλους τύπους επιχειρηματικών εκδηλώσεων, με βίζα Σένγκεν, δεν χρειάζεται να περιμένουν να λάβουν άδεια για να ταξιδέψουν στα ευρωπαϊκά έθνη.

Με το Σένγκεν, οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να μετακινούνται σε διαφορετικά μέρη στην Ευρώπη, χωρίς περιορισμούς, και να περιορίζουν την τεκμηρίωση και τη γραφειοκρατία τους στο ελάχιστο. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές βίζας για να κάνετε την επιλογή σας εύκολη και μπορείτε να βρείτε την επιλογή που σας ταιριάζει καλύτερα. Μερικές από τις επιλογές είναι οι εξής:

  • Βίζα για σύντομη διαμονή– Αυτή είναι η πιο συχνά αίτηση για βίζα που σχετίζεται με χώρες Σένγκεν. Για τους φοιτητές αυτό σημαίνει ένα μόνο ταξίδι στη φοιτητική βίζα. Για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν ως εκπρόσωπος του συνεδρίου ή τουρίστας για τουλάχιστον 90 ημέρες σε διάστημα έξι μηνών, αυτή είναι μια ιδανική επιλογή.
  • Βίζα για διέλευση από το αεροδρόμιο– Αυτή είναι για διέλευση μέσω αεροδρομίων των χωρών Σένγκεν. Ωστόσο, αυτό δεν σας επιτρέπει να βγείτε από το αεροδρόμιο, πριν πετάξετε στον επόμενο προορισμό σας.
  • Visa για πολλαπλές εισόδους– Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν εντός του χώρου Σένγκεν περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια των 90 ημερών, η βίζα πολλαπλών εισόδων είναι η σωστή επιλογή. Για να λάβετε βίζα πρέπει να προσκομίσετε σχετικά αποδεικτικά στοιχεία για τις ταξιδιωτικές σας ανάγκες.
  • Βίζα διέλευσης– Με αυτήν τη βίζα διέλευσης, μπορείτε να ταξιδέψετε σε πολλές χώρες Σένγκεν πριν ταξιδέψετε εκτός αυτής της ζώνης μέλους.

Οι φοιτητές μπορούν να εξετάσουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους και να επιλέξουν οποιαδήποτε από αυτές τις βίζες για να εξασφαλίσουν απρόσκοπτη ταξίδια κατά τη διάρκεια του διεθνούς ταξιδιού τους. Μία από τις κύριες δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ξένοι φοιτητές είναι η ενασχόληση με τη διασυνοριακή νομιμότητα και τα περίπλοκα έγγραφα.

Με τη βίζα Σένγκεν να σας βοηθά, μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία χωρίς προβλήματα και να επικεντρωθείτε στον ταξιδιωτικό σας σκοπό αντί στις σχετικές διατυπώσεις. Υπάρχει μια ενιαία απαίτηση θεώρησης λόγω της παρουσίας μιας κεντρικής βάσης δεδομένων μετανάστευσης. Επιπλέον, υπάρχει επίσης μια κοινή διαδικασία έκδοσης και διεκπεραίωσης βίζας για να γίνει η διαδικασία απλή και γρήγορη προς όφελος των διεθνών ταξιδιωτών.

Αν και αυτή η βίζα δεν σας απαλλάσσει πλήρως από τον έλεγχο της μετανάστευσης, σας δίνει μια ανάσα και σας επιτρέπει να ταξιδέψετε ανεξάρτητα εντός του χώρου Σένγκεν για 3 μήνες. Για να υποβάλετε αίτηση για αυτή τη βίζα χρειάζεστε τα ακόλουθα έγγραφα.

  • Συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο έντυπο αίτησης
  • Πρωτότυπο διαβατήριο/ταξιδιωτικά έγγραφα
  • Φωτογραφία διαβατηρίου
  • Σκοπός επίσκεψης Αποδεικτικό
  • ιδιότητας φοιτητή
  • πλήρης ταξιδιωτική ασφάλιση

Αυτά είναι μόνο τα κύρια έγγραφα που απαιτούνται για τη διαδικασία. Μπορεί κανείς να απευθυνθεί στις πρεσβείες για να μάθει για τους πλήρεις κανόνες και τα οφέλη από τις ευκαιρίες που παρέχει μια τέτοια φοιτητική βίζα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *