Οι πολλοί διαφορετικοί τύποι ταξιδιωτικής ασφάλισης

Οι πολλοί διαφορετικοί τύποι ταξιδιωτικής ασφάλισης

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο τρόπος που ταξιδεύουμε έχει αλλάξει σημαντικά και έχει αποκτήσει νέο σχήμα και σκοπό. Τα παλιά χρόνια, οι τουρίστες συνήθιζαν να επισκέπτονται μέρη για να «βγάζουν από τη λίστα», ενώ σήμερα, ο σύγχρονος ταξιδιώτης είναι συχνά πιο προσανατολισμένος στο στόχο – ψάχνει να λάβει μέρος σε συγκεκριμένες δραστηριότητες αναψυχής ή να ακολουθήσει ένα δρομολόγιο με θέμα την περιπέτεια.

Επειδή δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές, η ταξιδιωτική ασφάλιση για οικογενειακές διακοπές έχει επίσης εξελιχθεί και έχει δημιουργήσει πιο βελτιωμένη κάλυψη. Αν και αυτό είναι προφανώς επωφελές για τους ταξιδιώτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ασφαλιστική τους κάλυψη, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους διαφορετικούς τύπους επιλογών και γιατί υπάρχουν εξαρχής.

στιγμής

Η ακύρωση του ταξιδιού σας την τελευταία στιγμή χωρίς «αποδεκτό» λόγο μπορεί να είναι μια τεράστια οικονομική οπισθοδρόμηση για τους ταξιδιώτες. Ίσως μια έκτακτη ανάγκη να απαιτεί μια αλλαγή στα σχέδια ή υπάρχει απλώς μια σύγκρουση χρονοδιαγράμματος. Σε κάθε περίπτωση, κοστίζει πολύ η εκ νέου κράτηση πτήσεων, ειδικά για οικογενειακές κρατήσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν κορυφαίοι πάροχοι άρχισαν να προσφέρουν κάλυψη για ακύρωση στην ταξιδιωτική τους ασφάλεια για οικογενειακές διακοπές, έκανε πολλούς ταξιδιώτες χαρούμενους. Οι περισσότεροι πάροχοι θα εγγυηθούν επιστροφή χρημάτων του 75% του κόστους ταξιδιού σας, χωρίς ερωτήσεις. Και ενώ το 75% εξακολουθεί να σημαίνει ότι θα έχετε σπαταλήσει το 25% των χρημάτων σας, είναι ακόμα καλύτερο από το να σπαταλήσετε το 100% των χρημάτων σας.

Ζημιές από συγκεκριμένα ταξιδιωτικά σχέδια

Εάν ταξιδεύετε σε άλλη πόλη για να παίξετε γκολφ ή να κάνετε σέρφινγκ και, ως τύχη, είχατε ζημιά ή χάσατε μέρος του αθλητικού σας εξοπλισμού, εάν είστε ανασφάλιστοι, αυτό δημιουργεί πρόβλημα – ειδικά για όσους ο προϋπολογισμός. Μέχρι πρόσφατα, θα έπρεπε να ανησυχείτε μόνοι σας για αυτά τα πρόσθετα έξοδα, αλλά ευτυχώς ορισμένες εταιρείες προσφέρουν πλέον προσαρμοσμένη ταξιδιωτική ασφάλιση για την οικογένεια για να το καλύψει αυτό. Έτσι, εάν ένας πάροχος προσφέρει κάλυψη γκολφ, εκτός από ζημιές στον εξοπλισμό, μια πολιτική όπως αυτή μπορεί επίσης να καλύψει προηγούμενα μη επιστρεφόμενα πράσινα τέλη λόγω κακοκαιρίας. Κάθε λίγο βοηθάει.

Ακυρώσεις λόγω φυσικών καταστροφών

Για να καθορίσει ένας πάροχος κάλυψη για μια φυσική καταστροφή θα εξαρτηθεί από το συνολικό κλίμα της χώρας ή της περιοχής. Ωστόσο, περιστασιακά συμβαίνουν ατυχή πράγματα και ενώ μπορεί να έχετε πληρώσει για ταξιδιωτική ασφάλιση για οικογενειακές διακοπές που καλύπτει τυφώνες, εάν η πτήση σας ακυρωθεί λόγω τσουνάμι ενδέχεται να μην καλύπτεστε.

Αυτά τα ψιλά γράμματα και οι τεχνικές λεπτομέρειες μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, αλλά ευτυχώς υπάρχουν εξαιρετικοί πάροχοι που προσφέρουν ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο. Αυτά είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για όσους ταξιδεύουν σε πιο εξωτικά μέρη όπου είναι πιθανό να εμφανιστούν απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν επίσης ορισμένοι πάροχοι που προσφέρουν πλήρεις αποζημιώσεις για τα έξοδα ταξιδίου σας, εάν υπάρχει φυσική καταστροφή στον ταξιδιωτικό σας προορισμό. Το κλειδί είναι – διαβάστε τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου σας και μάθετε τι αγοράζετε προτού το αγοράσετε.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *