Οι πιο συνηθισμένες εκπτώσεις ασφάλισης αυτοκινήτου

Οι πιο συνηθισμένες εκπτώσεις ασφάλισης αυτοκινήτου

Οι αναφορές απαριθμούν πολλές διαφορετικές κατηγορίες δαπανών και μέσο ποσό, ωστόσο παραμένουν έγκυροι δείκτες του πόσο ακριβή μπορεί να είναι η ασφάλιση αυτοκινήτου. Επιδεινώνεται όταν ο οδηγός εμπίπτει στην κατηγορία υψηλού κινδύνου. Ένας οδηγός υψηλού κινδύνου είναι αυτός που έχει την τάση να υποβάλλει αξιώσεις πιο συχνά από έναν μέσο άνθρωπο λόγω του ιστορικού επαναλαμβανόμενης εμπλοκής σε ατυχήματα, της έλλειψης εμπειρίας πίσω από το τιμόνι, της εξασθένησης της όρασης και του κακού πιστωτικού σκορ.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων βλέπουν τους οδηγούς υψηλού κινδύνου ως ανεπιθύμητους πελάτες. Περισσότερες αξιώσεις μεταφράζονται σε περισσότερες πληρωμές και αυτό είναι κακό για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να μειώσετε τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου είτε ο οδηγός είναι υψηλού είτε χαμηλού κινδύνου.

Κατανοήστε την ανάγκη κάλυψης της αυτόματης κάλυψης Η

ασφάλεια αυτοκινήτου παρέχει οικονομικές προστασίες μέσω κάλυψης. Υπάρχει συγκεκριμένος τύπος κάλυψης για ένα διαφορετικό σύνολο κινδύνων, όπως για παράδειγμα Σωματικός Τραυματισμός και Ζημιά Περιουσίας, Σύγκρουση, Ολοκληρωμένη, Προσωπική Προστασία από Τραυματισμούς και Οδική Βοήθεια. Ορισμένα από αυτά είναι υποχρεωτικά από το νόμο, ενώ άλλα είναι προαιρετικά. Η υποχρεωτική κάλυψη είναι αναπόφευκτη γιατί όλοι οι οδηγοί πρέπει να μπορούν να προσκομίσουν έγκυρη απόδειξη ασφάλισης όταν το ζητήσει ένας αστυνομικός. Η μη προσκόμιση της απόδειξης τιμωρείται με πρόστιμα, αναστολή άδειας οδήγησης και φυλάκιση.

Η προαιρετική κάλυψη παραλείπεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου. Είναι καλύτερο να κατανοήσετε τι κάνει κάθε τύπος κάλυψης για να βοηθήσει στη λήψη της σωστής απόφασης. Για παράδειγμα, ένα παλιό φθηνό αυτοκίνητο που δεν θα κόστιζε πάρα πολύ για να αντικατασταθεί δεν χρειάζεται ολοκληρωμένη ασφάλεια. Μετά από μερικούς ενδελεχείς υπολογισμούς, το ασφάλιστρο και η έκπτωση για την κάλυψη μπορεί να κοστίσει περισσότερο από την αξία του αυτοκινήτου. Αντίθετα, ένα νέο αυτοκίνητο που αξίζει περισσότερο από το δεκαπλάσιο του premium μπορεί πάντα να χρησιμοποιεί και Comprehensive και Collision.

Ανεξάρτητα από το μοντέλο του αυτοκινήτου, βεβαιωθείτε ότι όλοι οι τύποι κάλυψης στο συμβόλαιο είναι απαραίτητοι επειδή η παράλειψη άχρηστης κάλυψης μπορεί να εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Μια συζήτηση με έναν ανεξάρτητο πράκτορα μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε να καθορίσει τη σωστή ασφάλιση για τις ανάγκες του.

Μειώστε το ασφάλιστρο αλλά όχι την κάλυψη

Δεν μπορούν όλοι οι οδηγοί να αντέξουν οικονομικά το πιο πλήρες ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή να χρειάζονται τους ίδιους τύπους κάλυψης. Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που αποτελείται μόνο από την ελάχιστη απαίτηση κάλυψης του κράτους κοστίζει λιγότερο από εκείνα με ορισμένες προαιρετικές προστασίες πράγματι, αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να κόψουν την κάλυψη για να εξοικονομήσουν χρήματα. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους μείωσης των ασφαλίστρων χωρίς παράλειψη κάλυψης είναι να επωφεληθείτε από τις ασφαλιστικές εκπτώσεις. Τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου μπορεί να φαίνονται ακριβά, αλλά η μείωση από πολλές εκπτώσεις μειώνει ένα καλό ποσό του κόστους. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι εκπτώσεων ασφάλισης:

Εκπτώσεις οχημάτων, εκπτώσεις οδηγού και εκπτώσεις πολιτικής.

 1. Εκπτώσεις οχημάτων

Διατίθεται έκπτωση πριμοδότησης για όσους τα οχήματα πληρούν και υπερβαίνουν τις απαιτήσεις για πρότυπα ασφαλείας. Τα οχήματα με αντικλεπτικό και παθητικό σύστημα συγκράτησης είναι οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την επιλεξιμότητα. Ορισμένα νέα οχήματα διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας ως στάνταρ επιλογές, επομένως δεν χρειάζεται να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ανταλλακτικά aftermarket. Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν VIN, αντιμπλοκάρισμα φρένων και έλεγχο ευστάθειας. Όλες αυτές οι προσθήκες αποτρέπουν τραυματισμούς και ατυχήματα στο δρόμο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων εκτιμούν και ανταμείβουν τις προσπάθειες των οδηγών να παραμείνουν ασφαλείς. Σε περίπτωση που ο πάροχος δεν προσφέρει τις εκπτώσεις, οι καταναλωτές θα πρέπει να το ζητήσουν.

 1. Εκπτώσεις

οδηγού Οι εκπτώσεις καταλληλότητας για οδηγούς εξαρτώνται από τα προφίλ των οδηγών. Δεν έχει καμία σχέση με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του οχήματος. Ορισμένες απαιτήσεις για τις εκπτώσεις οδηγών είναι οι εξής:

 • Ολοκλήρωση του μαθήματος αμυντικής οδήγησης:
 • το μάθημα διδάσκει στους οδηγούς να οδηγούν με ασφάλεια και να αποφεύγουν την εμπλοκή σε ατυχήματα όλη την ώρα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες του δρόμου.
 • Ασφαλής Οδηγός:
 • μετά από μια περίοδο χωρίς εισιτήρια ή ατυχήματα, ορισμένοι ασφαλιστικοί φορείς ανταμείβουν τους οδηγούς με εκπτώσεις. Η περίοδος μπορεί να διαφέρει από πάροχο σε πάροχο.
 • Χαμηλά χιλιόμετρα:
 • σε περίπτωση που ο καταναλωτής το επιτρέπει, ένας ασφαλιστικός φορέας μπορεί να εγκαταστήσει ανιχνευτή χιλιομέτρων στο όχημα. Οι οδηγοί με χαμηλά χιλιόμετρα σημαίνει ότι περνούν λιγότερο χρόνο στο δρόμο, επομένως χαμηλός κίνδυνος ατυχημάτων.
 • Πιστός πελάτης:
 • ένας αντισυμβαλλόμενος που μένει στον ίδιο μεταφορέα για πολλές περιόδους μπορεί να δικαιούται αυτήν την έκπτωση.
 • Καλός μαθητής:
 • ο έφηβος οδηγός που επιτυγχάνει καλούς βαθμούς στο σχολείο ή στο κολέγιο δικαιούται επίσης μείωση πριμοδότησης.

Όταν οι συνθήκες ζωής αλλάζουν, ένας οδηγός που προηγουμένως δεν ήταν επιλέξιμος για εκπτώσεις μπορεί να ζητήσει μειώσεις, εφόσον μπορεί να επιδείξει έγκυρη απόδειξη καταλληλότητας.

 1. Εκπτώσεις

συμβολαίου Σε αντίθεση με τις εκπτώσεις οδηγού και οχημάτων, η επιλεξιμότητα για εκπτώσεις συμβολαίου εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο ο πελάτης αγοράζει την ασφάλεια. Οι κοινές απαιτήσεις καταλληλότητας περιλαμβάνουν:

 • Πλήρης πληρωμή:
 • ορισμένες εταιρείες προσφέρουν πολλαπλές επιλογές πληρωμής. Ένας πελάτης που πληρώνει ολόκληρο το κόστος προκαταβολικά αξίζει μια μείωση τιμής.
 • Multi-Car:
 • ένας πελάτης που έχει δύο ή περισσότερα αυτοκίνητα στην ίδια πολιτική είναι επίσης επιλέξιμος για χαμηλότερη τιμή.

Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν μια μακρά λίστα εκπτώσεων, ενώ άλλες έχουν μόνο αρκετές βασικές επιλογές. Κάντε μια διαδικτυακή έρευνα ή συμβουλευτείτε έναν ανεξάρτητο αντιπρόσωπο για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Οι εκπτώσεις γίνονται πιο σημαντικές όταν ένας οδηγός είναι υψηλού κινδύνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας οδηγός υψηλού κινδύνου πρέπει να αποκτήσει ασφάλιση από μη τυποποιημένη αγορά με υψηλότερα ασφάλιστρα από το μέσο όρο.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *