Οικογενειακή ασφάλιση διακοπών

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις

Η αγορά οικογενειακής ασφάλισης διακοπών είναι κάτι που πολλές (έξυπνες) οικογένειες θα κάνουν αμέσως αφού κλείσουν τις πτήσεις τους για το διάλειμμά τους. Παρέχει προστασία έναντι πολλών πραγμάτων, πολλά από τα οποία μπορεί να αποδειχθούν πολύ ακριβά εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα στο εξωτερικό, όπως η ανάγκη για ιατρική περίθαλψη.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε προτού αγοράσετε το ασφαλιστήριό σας, και ένα από αυτά είναι το θέμα των προϋπαρχουσών ιατρικών καταστάσεων.

Τι είναι μια Προϋπάρχουσα Ιατρική Κατάσταση;

Μια προϋπάρχουσα ιατρική κατάσταση είναι απλώς μια ιατρική κατάσταση την οποία γνωρίζετε ήδη όταν πηγαίνετε διακοπές. Έτσι, για παράδειγμα, εάν λαμβάνετε θεραπεία για καρκίνο, πρέπει να το δηλώσετε κατά τη σύναψη ασφάλισης.

Ο ακριβής ορισμός αυτού του όρου διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Ορισμένοι πάροχοι μπορεί να έχουν μια μακρά λίστα με δευτερεύουσες καταστάσεις που θεωρούν ότι προϋπάρχουν, ενώ ορισμένοι μπορεί να έχουν λιγότερες. Εάν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε πάντα πριν ολοκληρώσετε το συμβόλαιο οικογενειακής ασφάλισης διακοπών.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να ενημερώσετε τον πάροχο της πολιτικής σας

Εάν δεν ενημερώσετε τον πάροχο σας όταν έχετε μία από αυτές τις καταστάσεις και στη συνέχεια χρειάζεστε ιατρική περίθαλψη ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η αξίωσή σας απορρίφθηκε. Ο λόγος για αυτό είναι ότι ο κίνδυνος για τον ασφαλιστή είναι αυξημένος εάν έχετε ήδη μια πάθηση που μπορεί να απαιτεί θεραπεία, επομένως εάν δεν το δηλώσετε, μπορεί να μην είναι διατεθειμένος να καλύψει τη θεραπεία σας.

Θα μπορούσε μια εταιρεία να αρνηθεί να σας καλύψει;

Εάν δηλώσετε μια προϋπάρχουσα κατάσταση, η οικογενειακή ασφαλιστική εταιρεία διακοπών θα μπορούσε να σας αρνηθεί την κάλυψη. Εναλλακτικά, μπορεί να σας προσφέρει μια πολιτική που δεν περιλαμβάνει κάλυψη για ιατρική περίθαλψη που σχετίζεται με την κατάστασή σας. Εάν δεν σας παρέχει οποιαδήποτε μορφή κάλυψης, μπορεί να συστήσει έναν άλλο πάροχο που είναι πιο πιθανό να προσφέρει ειδική κάλυψη για προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις.

Τι να κάνετε εάν

νομίζετε ότι έχετε μια πάθηση Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε μια προϋπάρχουσα πάθηση αλλά δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε πάντα με τον παροχέα σας. Μπορεί να σας ζητήσουν να συμπληρώσετε μια φόρμα ή να ζητήσουν από το γιατρό σας να συμπληρώσει μια φόρμα, απαντώντας σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την κατάστασή σας προτού αποφασίσουν εάν θα σας καλύψουν. Ωστόσο, μπορεί απλώς να είναι σε θέση να σας πουν μέσω τηλεφώνου εάν μπορούν να σας παρέχουν πλήρη κάλυψη ή όχι.

Παίξτε Ασφαλές

Ενώ ίσως γνωρίζετε πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να αγοράζετε οικογενειακή ασφάλιση διακοπών πριν πάτε στο εξωτερικό, βεβαιωθείτε ότι δεν αναλαμβάνετε κανέναν κίνδυνο και δηλώνετε πάντα τις προηγούμενες ιατρικές καταστάσεις πριν από την αγορά. Εάν δεν το κάνετε, μπορεί να δυσκολευτείτε να υποβάλετε αξίωση, επομένως είναι πάντα καλύτερο να είστε ειλικρινείς με τον πάροχο σας από την αρχή.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *