Μπορούν να γίνουν αλλαγές μετά την αγορά της ασφάλισης

Μπορούν να γίνουν αλλαγές μετά την αγορά της ασφάλισης

Μπορούν να γίνουν αλλαγές μετά την αγορά της ασφάλισης Η απλή απάντηση είναι ΝΑΙ. Οι πελάτες μπορούν να κάνουν αλλαγές μόλις αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση. Είναι σύνηθες για τις ασφαλιστικές εταιρείες να επιτρέπουν στους πελάτες τους να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές μετά από μια επιτυχημένη αγορά. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που ορισμένες εταιρείες γίνονται επιλεκτικές σε ποιες λεπτομέρειες επιτρέπουν τροποποιήσεις.

Συχνά, οι άνθρωποι επωφελούνται από την ασφάλιση αφού αγοράσουν τα ταξιδιωτικά τους εισιτήρια. Αλλά ως άνθρωποι, κάνουμε λάθη και αυτά τα λάθη πρέπει να διορθωθούν αμέσως. Μερικές φορές, οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες, ειδικά όταν παρατείνετε το ταξίδι σας ή ένα άλλο άτομο συμμετέχει στο ταξίδι. Έχοντας αυτό υπόψη, ποιες είναι οι κοινές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στο συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης;

Προσωπικά Στοιχεία

Φυσικά, τα προσωπικά στοιχεία είναι οι πιο σημαντικές πληροφορίες στο συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης. Εάν έχετε γράψει λάθος το όνομά σας, θέλετε να αλλάξετε το όνομά σας ή θέλετε να τροποποιήσετε τη διεύθυνσή σας, τότε πρέπει να ενημερώσετε τα στοιχεία της ασφάλισής σας.

Εάν τυχαία, μετακομίσετε σε άλλη χώρα, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με την ασφαλιστική σας εταιρεία. Πρέπει να γνωρίζουν τη νέα χώρα διαμονής σας, ώστε να γνωρίζετε εάν η κάλυψή σας εξακολουθεί να ισχύει ή όχι. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ιατρικές καταστάσεις. Η ασφαλιστική σας εταιρεία πρέπει να ενημερώσει τα ιατρικά σας στοιχεία εάν υπάρχουν αλλαγές.

Ταξιδιωτικές περιοχές

Ισχύει για ετήσια πολλαπλή ταξιδιωτική ασφάλιση και μεμονωμένη ταξιδιωτική ασφάλιση (μόνο για έναν προορισμό). Εάν έχετε υποδείξει συγκεκριμένες ταξιδιωτικές περιοχές στην ασφάλισή σας και αποφασίσετε να προσθέσετε περισσότερες θέσεις, τότε μην ξεχάσετε να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία. Βοηθά στη διασφάλιση της ασφάλειάς σας όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο.

Φροντίστε όμως να κάνετε τις αλλαγές πριν πάτε στο ταξίδι σας, καθώς η ταξιδιωτική ασφάλιση πραγματοποιείται όταν ταξιδεύετε ήδη. Και πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας πρόσθετες χρεώσεις για τις αλλαγές.

Παράταση ταξιδιού

Μια άλλη περίπτωση είναι η παράταση του ταξιδιού σας. Για παράδειγμα, έχετε αγοράσει ετήσια, πολλαπλή ταξιδιωτική ασφάλιση, αλλά θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μπορείτε να αλλάξετε την ασφάλισή σας. Έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε ασφαλιστήρια συμβόλαια που καλύπτουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αλλά πρόσεχε. Ενδέχεται να επιβαρυνθείτε με πρόσθετες χρεώσεις για την παράταση του ταξιδιού. Πάντα να ρωτάτε πρώτα πριν κάνετε την αγορά.

Πρόσθετα Άτομα

Μερικές φορές, μερικά από τα μέλη της οικογένειάς μας θέλουν επίσης να ταξιδέψουν, επομένως πρέπει να σκεφτόμαστε την ασφάλεια και την ασφάλειά τους όταν λείπουν από το σπίτι. Σε σχέση με αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν διευκολύνει για εσάς να προσθέσετε μέλη της οικογένειάς σας στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού σας. Εφόσον μένουν στην ίδια διεύθυνση με εσάς, είστε σίγουροι ότι περιλαμβάνονται στην ασφαλιστική σας κάλυψη.

Επέκταση Κάλυψης

Εάν έχετε αγοράσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για μεμονωμένα ταξίδια, μπορείτε να παρατείνετε το ταξίδι σας όσο είστε ακόμα σε διακοπές. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο πριν λήξει το συμβόλαιό σας και η περίοδος εκτός της χώρας διαμονής σας δεν υπερβαίνει τους 18 μήνες. Διαφορετικά, θα πρέπει να αγοράσετε ξανά μια νέα ταξιδιωτική ασφάλιση.

Χωρίς αμφιβολία, οι ασφαλιστικοί πάροχοι θέλουν να απολαμβάνετε τα ταξίδια σας χωρίς να ανησυχείτε. Επομένως, εάν έχετε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στα ασφαλιστήρια συμβόλαιά σας, φροντίστε να επικοινωνήσετε μαζί τους αμέσως. Είναι πάντα διαθέσιμοι να σας βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *