Λόγοι για τους οποίους απορρίπτεται η απαίτησή σας για ασφάλιση δύο τροχών

Λόγοι για τους οποίους απορρίπτεται η απαίτησή σας για ασφάλιση δύο τροχών

Η ασφάλεια δύο τροχών προσφέρει εξαιρετική οικονομική κάλυψη για την προστασία του οχήματός σας από απροσδόκητα γεγονότα όπως τροχαία ατυχήματα/σύγκρουση, ζημιές, ευθύνη τρίτων κ.λπ., αλλά η άρνηση του ασφαλιστή σας να διευθετήσει την απαίτηση μπορεί να είναι το μεγάλο τράνταγμα. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να είστε προσεκτικοί κατά την αγορά ενός προγράμματος και πρέπει επίσης να επανεξετάσετε τις λεπτομέρειες του συμβολαίου που έχετε στην κατοχή σας.

Ακολουθούν πέντε συνήθεις λόγοι για τους οποίους μπορεί να απορριφθεί η αξίωσή σας.

Επισκευή του οχήματός σας μόνοι σας μετά το ατύχημα:

Είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνετε πολλοί από εσάς. Έχετε την τάση να επισκευάζετε το ποδήλατό σας μόνοι σας και στη συνέχεια να ενημερώνετε την ασφαλιστική εταιρεία για τη διευθέτηση. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο ασφαλιστής δεν μπορεί να εντοπίσει το ατύχημα και τις επισκευές και τελικά να απορρίψει την απαίτησή σας. Για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση, ενημερώνετε πάντα την ασφαλιστική εταιρεία πριν επισκευάσετε το αυτοκίνητο. Ο επαγγελματίας της εταιρείας θα επιθεωρήσει τη ζημιά από το τέλος τους, θα αξιολογήσει το κόστος της ζημιάς και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε την καλύτερη συμφωνία για την επισκευή της ζημιάς που προκλήθηκε στο ποδήλατό σας.

Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης:

Εάν ένα άτομο βρεθεί μεθυσμένο τη στιγμή του ατυχήματος, τότε μια ασφαλιστική εταιρεία έχει όλο το δικαίωμα να απορρίψει την αξίωση. Πολλές φορές, οι άνθρωποι προσπαθούν να κρύψουν ότι ήταν μεθυσμένοι ενώ έκαναν ποδήλατο. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε ορισμένες περιπτώσεις όπου το ατύχημα είναι μικρό και ο οδηγός δεν μπορεί να δει καμία αστυνομία ή νοσοκομείο. Αλλά στην άλλη περίπτωση, τα νοσοκομεία παρουσιάζουν αυτές τις πληροφορίες στην αστυνομία και τότε δεν μπορείτε να περιμένετε ασφαλιστική κάλυψη. Μάλλον μια σκληρή εγκληματική ενέργεια μπορεί να υποκινηθεί εναντίον σας εάν αποκρύψετε κάτι τέτοιο.

Όταν παραλείψετε να μεταφέρετε το όνομά σας στο αντίγραφο του συμβολαίου:

Τα άτομα που επιθυμούν να αγοράσουν μεταχειρισμένα ποδήλατα επενδύουν μπορεί να αντιμετωπίσουν απόρριψη αξίωσης στο μέλλον, εάν ξεχάσουν να μεταφέρουν το όνομά τους στο αντίγραφο του συμβολαίου. Σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν έχουν γίνει οι διατυπώσεις μεταφοράς, το ασφαλιστήριο θεωρείται άκυρο και δεν θα σας βοηθήσει να διευθετήσετε την αξίωση.

Ξεχάστε να ειδοποιήσετε την αξίωση εντός καθορισμένου χρόνου:

Να ειδοποιείτε πάντα την αξίωση εντός 48 ωρών έως 72 ωρών από τη ζημιά. Εάν δεν το κάνετε, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να απορρίψουν την απαίτησή σας. Επίσης, εάν καταστρέψετε το αυτοκίνητό σας σε σύγκρουση και καταστραφεί και ο κινητήρας, αλλά συνεχίσετε να το οδηγείτε, προκαλώντας έτσι περαιτέρω ζημιά στο αυτοκίνητο. Η αξίωση του ασφαλιστηρίου θα απορριφθεί αυτόματα από τον ασφαλιστή.

Άδεια Οδήγησης:

Οι άδειες οδήγησης ισχύουν για μεγαλύτερη διάρκεια. Μετά από αυτό το διάστημα, πρέπει να το ανανεώσετε. Είναι σημαντικό γιατί εάν το όχημά σας συναντήσει ατύχημα κατά τη διάρκεια του χρόνου και η άδεια οδήγησής σας δεν είναι έγκυρη, τότε η ασφάλιση δύο τροχών θα αχρηστευτεί και μπορεί να είναι και ο κύριος λόγος για την απόρριψη της απαίτησής σας.

Αν και η αγορά ασφάλισης για δύο τροχούς είναι ένα εξαιρετικά έξυπνο βήμα, καθώς μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά αδικαιολόγητα και ξαφνικά κόστη, αλλά δεν κάνουν εσάς ή το ποδήλατό σας αλεξίσφαιρο. Να είστε ειλικρινείς και ασφαλείς, αντί να είστε απρόσεκτοι και απερίσκεπτοι. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα σας αγαπήσουν για αυτό και θα σας βοηθήσουν περισσότερο.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *