Λογική χειμερινή κάλυψη για ταξίδια

Λογική χειμερινή κάλυψη για ταξίδια

Όποιος ανυπομονεί για χειμερινές διακοπές γεμάτες διασκέδαση θα πρέπει, φυσικά, να έχει την κατάλληλη ταξιδιωτική κάλυψη. Αλλά είναι απολύτως απαραίτητο να διεξαχθεί ολοκληρωμένη έρευνα και να εντοπιστεί το κατάλληλο επίπεδο κάλυψης και να ληφθούν υπόψη τυχόν κενά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικονομική απώλεια. Ορισμένοι ασφαλιστές μπορεί να παρέχουν ανεπαρκή κάλυψη για τραυματισμούς από σκι και ξένη νομική βοήθεια, αλλά άλλοι όχι. Οι υποψήφιοι ταξιδιώτες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές και να περιορίσουν την πιθανότητα να υποστούν σημαντικά έξοδα κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών.

Απόκτηση ολοκληρωμένης κάλυψης

Μερικοί άνθρωποι κάνουν τη λανθασμένη υπόθεση ότι η ετήσια ταξιδιωτική κάλυψη θα εγγυηθεί αυτόματα επαρκή οικονομική προστασία κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών. Ωστόσο, τέτοιες πολιτικές ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν προστασία από τραυματισμούς που προκαλούνται κατά τη διάρκεια του σκι ή του σνόουμπορντ. Συνιστάται να διαβάσετε τα μικρά γράμματα και να σκεφτείτε την προσθήκη ειδικής ασφάλισης χειμερινών διακοπών για απόλυτη ηρεμία.

Ορισμένοι ασφαλιστές μπορεί να είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν κάλυψη μόνο για διακοπές στα ευρωπαϊκά θέρετρα, ενώ άλλοι ενδέχεται να θέσουν περιορισμούς στη διάρκεια της κάλυψης και υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που ένα υπάρχον συμβόλαιο μπορεί να μην είναι κατάλληλο.

Πρόσθετη προστασία

Για τους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξίζει να αποκτήσετε μια Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας (EHIC) σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής βοήθειας. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η EHIC δεν θα καλύψει τα έξοδα επείγουσας ιατρικής μεταφοράς ή εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης. Δεν αποτελεί επαρκή αντικατάσταση για την κατάλληλη ολοκληρωμένη ταξιδιωτική κάλυψη. Όσοι βασίζονται πλήρως στην EHIC μπορεί να αντιμετωπίσουν την προοπτική να χρειαστεί να πληρώσουν χιλιάδες λίρες σε περίπτωση σοβαρών τραυματισμών ή ασθενειών.

Βασικά

ζητήματα Υπάρχει σημαντική διακύμανση στο κόστος κάλυψης του χειμερινού ταξιδιού. Οι ταξιδιώτες άνω των 60 ετών πλήττονται συνήθως με τα υψηλότερα ασφάλιστρα, καθώς θεωρούνται ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου. Οι νεότεροι ταξιδιώτες χωρίς προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις μπορεί να μπορούν να βρουν σχετικά φθηνές προσφορές, ωστόσο γενικά αξίζει να πληρώσετε λίγο επιπλέον για πρόσθετη προστασία στις πίστες.

Οι ταξιδιώτες που γνωρίζουν τον προϋπολογισμό ενθαρρύνονται να αφιερώσουν λίγο χρόνο εξετάζοντας τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους και ψωνίζοντας για κατάλληλες προσφορές. Θέματα όπως η φήμη του ασφαλιστή, η υπέρβαση του συμβολαίου και η υποστήριξη πελατών θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

Μένοντας ασφαλής στις πλαγιές

Μεγάλος αριθμός αξιώσεων απορρίπτονται κάθε χρόνο επειδή οι ταξιδιώτες δεν λαμβάνουν λογικές προφυλάξεις κατά τη διάρκεια των διακοπών τους για σκι. Ωστόσο, είναι δυνατό να προστατευτείτε από πιθανά ατυχήματα φορώντας προστατευτική ενδυμασία και τηρώντας τις οδηγίες ενώ εξερευνάτε τα χιονισμένα βουνά. Οι σκιέρ και οι σνόουμπορντ θα πρέπει να αντισταθούν στον πειρασμό να βγουν από την πίστα χωρίς οδηγό.

Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τυχόν τιμαλφή αποθηκεύονται με ασφάλεια για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος κλοπής. Εάν υπάρχει αμφιβολία σχετικά με την πιθανότητα πληρωμών ασφάλισης, τότε θα ήταν σκόπιμο να διαβάσετε καλά τα μικρά γράμματα του συμβολαίου – τίποτα δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *