Κορυφαίες 3 συμβουλές για να αποφύγετε την ταλαιπωρία και να απολαύσετε τις οικογενειακές σας διακοπές

Κορυφαίες 3 συμβουλές για να αποφύγετε την ταλαιπωρία και να απολαύσετε τις οικογενειακές σας διακοπές

Αρκετά συχνά, οι γονείς που ταξιδεύουν με παιδιά καταλήγουν να αγχώνονται πολύ για να αντλήσουν οποιαδήποτε ευχαρίστηση από την υποτιθέμενη «οικογενειακή απόδραση». Το άγχος πηγάζει από τις προσδοκίες των γονιών που δεν είναι μόνο λανθασμένες και μη ρεαλιστικές, αλλά και εντελώς ασυμβίβαστες με αυτό που θέλουν τα παιδιά σας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε (το κυριότερο από τα οποία είναι να αγοράσετε ένα ασφαλές συμβόλαιο οικογενειακής ταξιδιωτικής ασφάλισης) για να κάνετε τα πράγματα να λειτουργούν πιο ομαλά και με πολύ λιγότερα να ανησυχείτε. Για να διασφαλίσετε ότι εσείς και τα παιδιά σας θα απολαύσετε το ταξίδι, ακολουθούν μερικές σωτήριες συμβουλές.

Να είστε ευέλικτοι με τον ρυθμό σας

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας, ο ρυθμός με τον οποίο ταξιδεύετε από τη μια τοποθεσία στην άλλη καθορίζεται συνήθως από το νεότερο μέλος της οικογένειάς σας. Δεν αρκεί απλώς να αγοράσετε ένα εξαιρετικό πακέτο οικογενειακής ταξιδιωτικής ασφάλισης και να περιμένετε ότι το υπόλοιπο των διακοπών θα φροντίσει μόνο του. πρέπει να ταιριάξετε τις προσδοκίες των παιδιών σας με τις δικές σας και να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνουν και τα δύο. Εάν έχετε ένα παιδί 16 ετών, για παράδειγμα, καθώς και ένα παιδί 6 ετών, θα καταλάβετε ότι θα έχουν διαφορετικούς ρυθμούς. Η εύρεση του κοινού εδάφους μεταξύ τους είναι το κλειδί για να αποφευχθεί η διαμάχη τους. Φυσικά, ο ρυθμός του 6χρονου θα καθορίσει τη συνολική ταχύτητα της ομάδας σας, αλλά αυτό είναι πραγματικά καλό, καθώς μπορείτε να αφιερώσετε τον επιπλέον χρόνο απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα και συναναστραφείτε με τους ντόπιους. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε περισσότερες φωτογραφίες και να κάνετε την επίσκεψή σας πολύ πιο αξέχαστη – κάθε σύννεφο έχει μια ασημένια επένδυση!

Έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Ίσως πιστεύετε ότι έχετε την πιο σιδηρά διαδρομή στην ιστορία των διακοπών – αλλά η προσθήκη παιδιών στο μείγμα μπορεί εύκολα να καταρρίψει τα καλύτερα σχεδιασμένα σχέδια. Ενώ ένα καλό οικογενειακό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού θα σας προστατεύσει από οικονομικά προβλήματα, φροντίστε να παραμείνετε ευέλικτοι όσον αφορά το προγραμματισμένο ταξίδι σας. Τα παιδιά έχουν ανάγκες διαφορετικές από τις δικές σας και μπορεί άθελά σας να τα πιέσετε πολύ και να μετατρέψετε τις διακοπές σας σε αγγαρεία παρά σε ευχαρίστηση για αυτά. Πάρτε το χρόνο σας, σεβαστείτε τις ανάγκες όλων στην ομάδα, μάθετε να προσαρμόζεστε και πάντα, να έχετε πάντα ένα εφεδρικό σχέδιο όταν τα πράγματα δεν πάνε τόσο ευχάριστα όσο τα σχεδιάζετε.

Διατηρήστε τις προσδοκίες σας ρεαλιστικές

Μια κοινή πηγή τριβής μεταξύ των γονιών και των παιδιών τους όταν ταξιδεύουν μαζί είναι η αποτυχία του γονέα να αναγνωρίσει μια απλή αλήθεια: αυτό που θέλουν τα παιδιά μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό (ή ακόμα και αντίθετο) από αυτό που θέλουν οι ενήλικες. Τουλάχιστον, εσείς, ως γονιός, πρέπει να αναγνωρίσετε ότι τα παιδιά σας μπορεί να μην δουν τον Πύργο του Άιφελ μέσα από τα μάτια σας – για πολλούς, είναι απλώς ένας μεγάλος μεταλλικός πύργος. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, τα παιδιά μπορεί να παρασυρθούν από τα πιο μικρά πράγματα: μια πεταλούδα που φτερουγίζει στο πάρκο στη Βαρκελώνη, έναν πάγκο με παγωτό στη Σικελία ή εκείνον τον γέρο Ιταλό που πουλάει ψητά κάστανα. Ακούγοντας ή νιώθοντας προσεκτικά τι ευχαριστεί τα παιδιά σας και ακολουθώντας το – θα μειώσετε την τριβή και θα ανοίξετε το ταξίδι στο να είναι πολύ πιο αξέχαστο.

Η απόκτηση καλής οικογενειακής ταξιδιωτικής ασφάλισης απλώς θέτει τα θεμέλια για ταξίδια σχετικά χωρίς ανησυχίες, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα είστε σε καλό δρόμο για το Άγιο Δισκοπότηρο – τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *