Κορυφαίες συμβουλές για φοιτητική ταξιδιωτική ασφάλιση

Κορυφαίες συμβουλές για φοιτητική ταξιδιωτική ασφάλιση

Πολλοί νέοι πιστεύουν ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι κάτι πολύ «ενήλικα» και ότι μόνο οι επιχειρηματίες με συναντήσεις σε όλο τον κόσμο ή οι εξαιρετικά πλούσιοι άνθρωποι που ταξιδεύουν σε τακτική βάση είναι αυτοί που τη χρειάζονται. Αλλά αυτή η αλήθεια είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία. Ακόμη και οι μαθητές που ταξιδεύουν για σύντομο χρονικό διάστημα σε εύλογα κοντινούς προορισμούς πρέπει να καλύπτονται κατάλληλα από απρόβλεπτα ενδεχόμενα. Αλλά η διαδικασία δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη ή ακόμη και ιδιαίτερα τρομακτική. Εδώ είναι μερικές συμβουλές.

Gap Year Travel

Το να κάνετε ένα διάλειμμα είναι μια παράδοση που ακολουθούν πολλοί φοιτητές, κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κατάλληλη ταξιδιωτική ασφάλιση για αυτούς τους νέους ταξιδιώτες, ειδικά εκείνους που θα επισκεφθούν άλλη χώρα για πρώτη φορά και, ενδεχομένως, μόνοι. Ευτυχώς, υπάρχει μια σειρά από ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού που απευθύνονται ειδικά σε άτομα που αναλαμβάνουν ταξίδια με κενά έτους. Μια συμβουλή: μια σημαντική παράμετρος κατά την αγορά ενός συμβολαίου αυτού του τύπου είναι η ακριβής περίοδος του ταξιδιού σας, μαζί με τους προορισμούς που καλύπτετε – ακόμα κι αν απλώς περνάτε από μια χώρα.

Ακραία αθλήματα

Το να ταξιδέψετε σε μια ξένη χώρα για να λάβετε μέρος σε extreme sports μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις. Δυστυχώς, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τραυματισμού, τη βαρύτητα του οποίου δεν μπορείς να προβλέψεις. Μια άλλη σκέψη είναι ότι δεν γνωρίζετε ακριβώς πού πρόκειται να τραυματιστείτε – είτε στην πόλη όπου τα νοσοκομεία είναι εύκολα προσβάσιμα είτε στη μέση του δάσους ή στα βουνά όπου θα χρειαστούν ώρες για να φτάσει η ιατρική βοήθεια . Ενώ υπάρχουν πολλοί τύποι ταξιδιωτικής ασφάλισης που θα κάλυπταν βασικά ιατρικά επείγοντα περιστατικά, θα χρειαστεί να αποκτήσετε ένα που να έχει πιο εκτεταμένη κάλυψη εάν σκοπεύετε να αναλάβετε ακραία αθλήματα ή δραστηριότητες.

Υπάρχουν σχέδια που καθορίζουν τον τύπο των αθλημάτων που περιλαμβάνονται στην κάλυψή τους, επομένως αυτό σας δίνει επιλογές για να διαλέξετε – είτε σκοπεύετε να κάνετε σκι στις Άλπεις είτε ράφτινγκ στην Ασία.

Μετάβαση σε περισσότερες από μία χώρες

Πολλοί φοιτητές ταξιδιώτες θα έχουν πολλές διαφορετικές χώρες στο δρομολόγιό τους και ενώ η ταξιδιωτική ασφάλιση για κάθε προορισμό μπορεί να είναι πιο ακριβή, εξακολουθεί να είναι καλύτερη επιλογή από το να διακινδυνεύσουν να πάνε σε μια χώρα χωρίς αυτήν.

Συνολικά, δεν είναι πάντα εύκολο να υπολογίσετε το ποσό που θα χρειαστεί να πληρώσετε για να σας καλύψει ένα συμβόλαιο, αλλά τουλάχιστον πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε ιατρική κάλυψη και προσωπική ευθύνη. Μιλήστε με έναν ειδικό για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλυμμένοι σε κάθε βήμα.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *