Κατανόηση των Προσωπικών Υποχρεώσεων

Κατανόηση των Προσωπικών Υποχρεώσεων ως προς την Οικογενειακή Ασφάλιση Διακοπών

Είναι δίκαιο στοίχημα ότι αν ρωτήσετε οποιονδήποτε για την κάλυψη που παρέχεται από την οικογενειακή ασφάλιση διακοπών, οι κύριοι τομείς που επισημαίνουν είναι πιθανό να είναι πράγματα όπως αυτά που αναφέρονται παρακάτω.

  • Υγειονομική κάλυψη για τη συμπλήρωση της προστασίας που παρέχεται από ένα EHIC για μια οικογένεια σε χώρες όπου η παροχή επείγουσας υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι τόσο ολοκληρωμένη όσο η αντίστοιχη στο ΗΒ.
  • Καθυστερήσεις ταξιδιού – όπου αντιμετωπίζετε σοβαρή ταλαιπωρία και μπορεί να χρειαστεί να χρηματοδοτήσετε προσωρινή διαμονή κ.λπ.
  • Απώλειες ή κλεμμένες αποσκευές – για την παροχή χρημάτων για την αντικατάσταση βασικών αντικειμένων μέχρι να παραληφθούν οι αποσκευές σας.
  • Ακυρώσεις – όπου χρειάστηκε να ακυρώσετε τις διακοπές σας λόγω θανάτου ή ασθένειας στενού μέλους της οικογένειας ή ίσως λόγω απολύσεως.

Αυτοί είναι σίγουρα όλοι πολύ σημαντικοί λόγοι για τους οποίους η οικογενειακή ασφάλιση διακοπών θα πρέπει να είναι κάτι που δεν θα σκεφτόσασταν να αφήσετε στην τύχη όταν προγραμματίζετε τις διακοπές σας.

Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος τομέας όπου αυτός ο τύπος κάλυψης μπορεί να προσφέρει ζωτική προστασία για εσάς, και αυτό είναι σε περιπτώσεις όπου εσείς ή ένα μέλος της οικογένειάς σας προκαλείτε σοβαρό τραυματισμό σε άλλο άτομο ή ζημιά στην περιουσία του. Εάν το τρίτο μέρος που τραυματίστηκε αποφασίσει ότι εσείς ή τα μέλη της ομάδας σας ευθύνεστε για την κατάστασή τους, μπορεί να αποφασίσει να σας κάνει μήνυση για αποζημίωση.

Εάν η αξίωσή τους καταλήξει σε μια απόφαση υπέρ τους, μπορεί να σας αφήσει η προοπτική να βρείτε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να διευθετήσετε το βραβείο εναντίον σας. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να χρηματοδοτήσετε τα έξοδα και τα έξοδά τους, καθώς και ό,τι μπορεί να έχετε υποστεί για την υπεράσπιση της αξίωσης. Όπως πολλοί άνθρωποι μπορεί να γνωρίζουν πολύ καλά, η σύγχρονη κοινωνία φαίνεται να γίνεται εξαιρετικά επίδικη και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια οικογενειακών διακοπών που μπορούν να παρέχουν εξαψήφια ποσά οικονομικής προστασίας υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι ασυνήθιστα.

Εάν είστε στην τυχερή θέση να μπορείτε να επωφεληθείτε από περισσότερες από μία διακοπές ανά έτος, η κάλυψη είναι ακόμη πιο σημαντική. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να περάσετε από τη διαδικασία αγοράς ενός νέου συμβολαίου σε κάθε περίπτωση. Εκτός από μια πολιτική ενιαίου ταξιδιού, πολλοί πάροχοι αυτού του τύπου κάλυψης θα προσφέρουν επίσης μια ετήσια επιλογή, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι ένα ετήσιο συμβόλαιο μπορεί να είναι μια πιο οικονομική επιλογή από την αγορά μεμονωμένων συμβολαίων όπως και όταν τα χρειάζεστε.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ατόμων που κανονίζουν οι ίδιοι τις διακοπές τους σε αντίθεση με το να πηγαίνουν σε ταξιδιωτικό πρακτορείο και να κάνουν τα πάντα για αυτούς. Μια συνέπεια αυτού είναι η τάση να θεωρείται η οικογενειακή ασφάλιση διακοπών ως μια επιλογή που μπορεί να θυσιαστεί για να εξοικονομηθούν λίγα χρήματα. Αυτό είναι σίγουρα μια ψεύτικη οικονομία: χρειάζεστε κάλυψη, τέλος ιστορίας!

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *