Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει χαμένα αντικείμενα

Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει χαμένα αντικείμενα

Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει χαμένα αντικείμενα Τα ταξίδια στο εξωτερικό μπορεί να είναι μια εμπλουτιστική και αλλαγή ζωής. Συνήθως φέρνει θετικές εμπειρίες γιατί διευρύνει τους ορίζοντές μας καθώς μαθαίνουμε από άλλα μέρη και πολιτισμούς.

Μέσα σε όλο τον ενθουσιασμό που φέρνει το ταξίδι, έχει και μια σκοτεινή πλευρά. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συμβούν απροσδόκητα γεγονότα ενώ βρίσκεστε σε ένα ταξίδι. Ένα από τα πράγματα που μπορεί να βάλουν εμπόδιο στο ταξίδι σας είναι να χάσετε πολύτιμα αντικείμενα. Είτε πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι είτε για οικογενειακές διακοπές, πρέπει να φέρετε πολύτιμα αντικείμενα όπως tablet, φορητούς υπολογιστές, κοσμήματα, δερμάτινες τσάντες και φωτογραφικές μηχανές. Εάν αυτά τα αντικείμενα χαθούν ή κλαπούν, θα μπορέσει η ταξιδιωτική ασφάλιση να καλύψει αυτά τα τιμαλφή;

Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές οδηγίες σχετικά με την ταξιδιωτική ασφάλιση για τιμαλφή:

Αν και δεν αποτελεί μέρος της τυπικής ταξιδιωτικής ασφάλισης, μπορείτε να λάβετε πρόσθετη κάλυψη για τα τιμαλφή σας και άλλα ηλεκτρονικά αντικείμενα για να τα προστατέψετε από απώλεια, κλοπή ή ζημιά. Μπορείτε να το κανονίσετε εύκολα με τον πάροχο ταξιδιωτικής ασφάλισης. Καθώς συμπληρώνετε τη φόρμα ασφαλιστικής κάλυψης, πρέπει να προσδιορίσετε τη μάρκα, το μοντέλο, την ηλικία του προϊόντος και τον αύξοντα αριθμό κάθε πολύτιμου προϊόντος.

Οι αντισυμβαλλόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την κάλυψη για πολύτιμα αντικείμενα όπως ηχητικό, βίντεο, υπολογιστής, φωτογραφικός και ηλεκτρικός εξοπλισμός. Μπορούν επίσης να επιλέξουν να καλύψουν φορητά αντικείμενα αξίας, όπως ρολόγια και κοσμήματα. Μπορείτε να λάβετε κάλυψη για τα ακόλουθα είδη:

 • iPads
 • Βιντεοκάμερες
 • Φορητοί υπολογιστές
 • Κάμερες
 • Κινητά Τηλέφωνα
 • Ρολόγια
 • Σκουλαρίκια
 • Δαχτυλίδια
 • Κολιέ
 • Βραχιόλια

Τα περισσότερα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης καθορίζουν το συνολικό ποσό κάλυψης με ένα μόνο όριο προϊόντος. Ο κάτοχος της ασφάλισης έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την κάλυψη έως και ένα επιπλέον ποσό που καθορίζεται από την ασφαλιστική εταιρεία.

Σε περίπτωση που υποβάλετε αξίωση για ένα χαμένο πολύτιμο, θυμηθείτε ότι οι ασφαλιστές συνήθως πληρώνουν την τρέχουσα αξία του αντικειμένου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρώσουν για την αξία του αντικειμένου όταν το αγοράσατε, αλλά για τη μεταχειρισμένη αξία του. Ωστόσο, συνήθως δεν υπάρχει απόσβεση σε ορισμένα είδη υψηλής αξίας. Απλώς πρέπει να δείξετε την απόδειξη με την τιμή αγοράς όταν πρέπει να διεκδικήσετε.

Οι εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης δεν θα πληρώσουν την απαίτησή σας εάν αποδειχθεί ότι είστε αμελής ή αν φέρεστε ανεύθυνα με τα τιμαλφή σας. Δεν θα καλύπτεστε σε αυτές τις περιπτώσεις:

 • Εάν τα υπάρχοντά σας ήταν αφύλακτα.
 • Εάν τα στοιχεία δεν αναφέρθηκαν ως χαμένα εντός 24 ωρών.
 • Εάν το προϊόν δεν έχει απόδειξη αγοράς.
 • Εάν τα αντικείμενα έμειναν χωρίς επιτήρηση σε ένα όχημα – είτε πρόκειται για σκάφος, μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο.
 • Όταν το αλκοόλ και τα ναρκωτικά είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην απώλεια των αντικειμένων.

Η λήψη πρόσθετης ασφάλισης πολύτιμων αντικειμένων είναι επωφελής για τους ταξιδιώτες, επειδή τους παρέχει ηρεμία γνωρίζοντας ότι τα τιμαλφή τους καλύπτονται. Εάν συμβεί ποτέ ατυχήματα ή απώλειες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα είναι σχετικά χωρίς άγχος για αυτούς. Έτσι, όταν σχεδιάζετε να πακετάρετε ένα ακριβό αντικείμενο στο ταξίδι σας, θυμηθείτε να έχετε μια έντυπη απόδειξη του αντικειμένου και να ελέγξετε ξανά τη συνολική τιμή των συσκευασμένων αποσκευών σας. Να είστε ασφαλείς, να είστε οργανωμένοι και πάνω από όλα, φροντίστε να διασκεδάσετε.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *