Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει την καθυστερημένη πτήση

Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει την καθυστερημένη πτήση

Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει την καθυστερημένη πτήση Φτάνετε στο αεροδρόμιο μια ώρα πριν την αναχώρηση γιατί δεν θέλετε να χάσετε την πτήση. Κάθεσαι και περιμένεις την προγραμματισμένη πτήση, αλλά ξαφνικά, η κατάσταση καθυστερεί. Ντάουνερ, έτσι δεν είναι; Αντί να ενθουσιαστείτε για ολόκληρο το ταξίδι, γίνεται απογοητευτικό και η πραγματική διασκέδαση δεν έχει καν ξεκινήσει.

Είτε σας αρέσει είτε όχι, οι καθυστερημένες πτήσεις συμβαίνουν πότε πότε, και αυτό είναι κάτι που σας ξεφεύγει. Ακόμα και έμπειροι ταξιδιώτες θα έλεγαν το ίδιο πράγμα. Παρά το γεγονός ότι ταξιδεύετε πολλές φορές, οι καθυστερημένες πτήσεις είναι ενοχλητικές και μπορούν να επηρεάσουν την υπομονή και τη διάθεση οποιουδήποτε. Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη πανοπλία σας για καθυστερημένες πτήσεις; Κέλυφος λίγο για καθυστερημένη πτήση ταξιδιωτικής ασφάλισης μόνο σε περίπτωση που χρειαστεί να προγραμματίσετε εκ νέου ή να κλείσετε μια διαφορετική πτήση.

Βασικά δικαιώματα των επιβατών λόγω καθυστερημένων πτήσεων

Ας υποθέσουμε ότι περιμένετε την πτήση σας σε ένα αεροδρόμιο της ΕΕ. Επίσης, πετάτε με αεροπορική εταιρεία εγγεγραμμένη στην ΕΕ που φτάνει σε αεροδρόμιο της ΕΕ.

Εάν η πτήση καθυστερήσει για δύο ώρες, η αεροπορική εταιρεία είναι υπεύθυνη για εσάς μέχρι να σας πάρει στην πτήση σας. Είναι υποχρεωμένοι να σας δίνουν πρόσβαση σε κλήσεις ή email, ένα σνακ ή ένα γεύμα με ποτό ή διανυκτέρευση όποτε είναι απαραίτητο. Έχετε επίσης το δικαίωμα να αναζητήσετε οποιαδήποτε μορφή βοήθειας όταν τη χρειάζεστε. Εάν έχετε έξοδα από την τσέπη σας, η ταξιδιωτική σας ασφαλιστική κάλυψη μπορεί να σας αποζημιώσει μόλις υποβάλετε αξίωση.

Πότε να υποβάλετε αξίωση ασφάλισης

Εκτός από την πρόσβαση στην επικοινωνία και σε περισσότερα αναψυκτικά, οι ταξιδιώτες δικαιούνται οικονομική αποζημίωση εάν οι πτήσεις καθυστερήσουν, τουλάχιστον, τρεις ώρες. Αυτό είναι σύμφωνα με τους νόμους της ΕΕ. Η αποζημίωση εξαρτάται από την απόσταση της πτήσης σας και τη διάρκεια της καθυστέρησης μέχρι την άφιξή σας.

Κάθε επιβάτης λαμβάνει 250 € για μια πτήση 1.500 χιλιομέτρων ή μικρότερη. Εάν η απόσταση πτήσης είναι εντός 1.500 χλμ. έως 3.500 χλμ., οι επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση 400 ευρώ ανά άτομο. Εάν η καθυστέρηση στην άφιξή σας είναι τέσσερις ή περισσότερες ώρες με απόσταση πτήσης τουλάχιστον 3.500 χλμ., μπορείτε να ζητήσετε αποζημίωση 600 €.

Αν και φαίνεται να υπάρχει ένα ουράνιο τόξο μετά τη βροχή, μην ανατρέψετε ακόμα τις ελπίδες σας. Για να κάνετε μια επιτυχή αξίωση, η καθυστέρηση ΠΡΕΠΕΙ να είναι υπαιτιότητα της αεροπορικής εταιρείας. Εάν η καθυστέρηση οφείλεται σε φυσικά φαινόμενα ή απρόβλεπτες περιστάσεις όπως διαμαρτυρίες και απεργίες, οι πιθανότητες να λάβετε αποζημίωση είναι από χαμηλές έως μηδενικές.

Εγκατάλειψη πολύ καθυστερημένης πτήσης

Εάν η καθυστέρηση υπερβαίνει τις πέντε ώρες, μπορείτε να επιλέξετε να μην πάρετε την πτήση, ανεξάρτητα από την αιτία της καθυστέρησης και την απόσταση πτήσης. Μπορείτε να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων για αυτήν την κράτηση, συμπεριλαμβανομένου ενός εισιτηρίου μετ’ επιστροφής, εάν έχει γίνει κράτηση στην ίδια αεροπορική εταιρεία. Εάν πάρετε την πτήση, ωστόσο, μπορείτε να ζητήσετε αποζημίωση έως και 600 €, δεδομένου ότι η αιτία της καθυστέρησης είναι υπαιτιότητα της αεροπορικής εταιρείας.

Μια άλλη σωτήρια ζωή είναι η καθυστερημένη πτήση της ταξιδιωτικής σας ασφάλισης. Μπορεί επίσης να σας παρέχει κάποια κάλυψη εάν επιλέξετε να μην συνεχίσετε το ταξίδι σας λόγω σοβαρών καθυστερήσεων πτήσεων. Διαβάστε την πολιτική και μάθετε τα όριά της και πόση κάλυψη παρέχει όταν οι πτήσεις καθυστερούν.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *