Η σωστή ασφάλιση για μια γαλλική οικογένεια με περπάτημα διακοπές

Η σωστή ασφάλιση για μια γαλλική οικογένεια με περπάτημα διακοπές

Η ποικιλόμορφη ύπαιθρος της Γαλλίας, με διάσπαρτα γραφικά χωριά και κυματιστούς λόφους, την καθιστά ιδανικό μέρος για διακοπές με τα πόδια. Επιλέξτε ένα μέρος με εύκολο έδαφος και πολλά πράγματα να επισκεφτείτε κοντά, και μπορείτε να έχετε ειδυλλιακές -για να μην πω φθηνές- διακοπές, τόσο κατάλληλες για συνταξιούχους όσο και για μικρά παιδιά.

Από την ήπια φύση τους, οι διακοπές με τα πόδια έχουν χαμηλό ποσοστό τραυματισμών, αλλά, όπως σε κάθε διακοπές, ατυχήματα μπορούν και συμβαίνουν. Ευτυχώς, αυτοί οι τραυματισμοί είναι συνήθως μικροί, αλλά οι περιπατητές μπορεί να παρουσιάσουν διαστρέμματα στους αστραγάλους, μικρά κατάγματα, κύστεις Baker και άλλους επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς, καθώς και (ανάλογα με την περιοχή και την εποχή του χρόνου), περιβαλλοντικά παράπονα όπως υποθερμία ή θερμοπληξία.

Οι περισσότεροι τραυματισμοί τείνουν να επηρεάζουν βαρύτερα ή ηλικιωμένα άτομα με μεγαλύτερη φθορά στις αρθρώσεις τους, ενώ οι δύο τελευταίοι τείνουν να επηρεάζουν νεότερα μέλη της οικογένειας που είναι σωματικά μικρότερα και των οποίων το σώμα είναι λιγότερο ικανό στον έλεγχο του εσωτερικού τους περιβάλλοντος.

Για το λόγο αυτό, για τους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάθε μέλος της οικογένειας, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας στο περπάτημα, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με EHIC για την κάλυψη τυχόν επείγουσας θεραπείας. Η EHIC, ωστόσο, μπορεί να μην καλύπτει κάθε ενδεχόμενο, επομένως, ακόμη και αν ταξιδεύετε με φτηνό κόστος, θα πρέπει να δημιουργηθεί οικογενειακή ταξιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν απροσδόκητα ιατρικά έξοδα.

Επισκέψεις στο γιατρό ή στο νοσοκομείο

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών σας θα περάσετε ευχάριστα εξερευνώντας γαλλικά χωριά και την ύπαιθρο με την οικογένεια, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χρειαστεί να δείτε έναν γιατρό – είτε για τραυματισμό που σχετίζεται με το περπάτημα είτε για άσχετο καταγγελία. Εάν πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό, είτε EHIC είτε όχι, είναι πιθανό να χρειαστεί να πληρώσετε εκ των προτέρων και να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων αργότερα. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε είτε να παρουσιάσετε το EHIC σας και οποιαδήποτε σχετική γραφική εργασία στο τοπικό γραφείο του Caisse Primaire D’Assurance Maladie (CPAM) ή μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή χρημάτων σας κατά την επιστροφή σας στο ΗΒ.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πιθανό να δικαιούστε να σας επιστραφεί μόνο ένα ποσοστό του κόστους (έως 70%), πράγμα που σημαίνει ότι, ενώ δεν θα είστε εντελώς από την τσέπη σας, αυτό που πρέπει να πληρώσετε μπορεί να μην να είναι φτηνό. Ένα φτηνό συμβόλαιο οικογενειακής ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να καλύψει επείγουσες επισκέψεις σε γιατρό, αλλά αξίζει να ελέγξετε τις λεπτομέρειες πριν ταξιδέψετε, διαφορετικά οι διακοπές με τα πόδια χαμηλού κόστους μπορεί να καταλήξουν πιο ακριβές από το αναμενόμενο

Ενώ όλοι ελπίζουμε να έχουμε διακοπές χωρίς περιστατικά και υγιείς διακοπές. Μερικές φορές οι επισκέψεις στο νοσοκομείο είναι, δυστυχώς, απαραίτητες. Εάν συμβεί αυτό, απλώς παρουσιάστε το EHIC σας και σε πολλές περιπτώσεις δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων εκ των προτέρων – γλιτώνοντας τον κόπο να χρειαστεί να επιδιώξετε την επιστροφή χρημάτων αργότερα. Ενδέχεται να υπάρχει μη επιστρέψιμη πληρωμή που να περιλαμβάνει το 20% του συνολικού κόστους που απαιτείται, ωστόσο,

το οποίο θα πρέπει να πληρώσετε ακόμη και με την επίδειξη EHIC. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αλλά ακόμα κι αν είναι, ακόμη και μια φτηνή οικογενειακή ταξιδιωτική ασφάλιση θα πρέπει να το καλύπτει. Εάν είστε αρκετά άτυχος που πρέπει να μείνετε στο νοσοκομείο για μερικές νύχτες, υπάρχει χρέωση 16 ευρώ ανά διανυκτέρευση που δεν καλύπτεται από την EHIC.

Συνταγές

Εάν σας συνταγογραφηθεί οτιδήποτε από γιατρό ενώ βρίσκεστε σε διακοπές, το κόστος συμπλήρωσης της συνταγής θα πρέπει να εμπίπτει στις αρμοδιότητες της EHIC. Απλώς φροντίστε να συμπληρώσετε τη συνταγή σε ένα φαρμακείο που λειτουργεί εντός του εθνικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της Γαλλίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι η EHIC θα την καλύψει. Φαρμακεία είναι πολύ εύκολο να βρεθούν στη Γαλλία και συνήθως υπάρχουν πολλά σε όλα εκτός από τα μικρότερα χωριά.

Εφόσον καλύπτετε κατάλληλα τις βάσεις σας τόσο με EHIC όσο και με ιδιωτική ταξιδιωτική ασφάλιση για την οικογένειά σας, τυχόν απρόβλεπτα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσετε στις γαλλικές διακοπές σας με τα πόδια δεν θα πρέπει να σας αφήνουν πολλά από την τσέπη σας.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *