Επεξήγηση της κάλυψης ασφάλισης ενοικίασης αυτοκινήτου και αποζημίωσης ενοικίασης

Επεξήγηση της κάλυψης ασφάλισης ενοικίασης αυτοκινήτου και αποζημίωσης ενοικίασης

Κάθε φορά που αγοράζουν ασφάλιση αυτοκινήτου, οι περισσότεροι πράκτορες και μεσίτες επιθυμούν να ενθαρρύνουν τους πελάτες να αγοράσουν πρόσθετες ασφάλειες που πολλοί μπορεί να χρειάζονται, αλλά πολλοί περισσότεροι θα μπορούσαν να κάνουν χωρίς. Ακριβώς στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται ένας αναβάτης ενοικίασης αυτοκινήτου, ο οποίος επεκτείνει την κάλυψη σε οχήματα που νοικιάζονται για μικρό χρονικό διάστημα.

Για μερικούς ανθρώπους, τέτοια πρόσθετα σχέδια μπορεί να είναι χρήσιμα, ιδιαίτερα εάν ταξιδεύουν πολύ και κάνουν χρήση τέτοιων οχημάτων πολλές φορές. Και το κόστος τέτοιων σχεδίων είναι γενικά χαμηλό, ίσως να κυμαίνεται μεταξύ $10 και $30 κάθε έξι μήνες. Αλλά για πολλούς άλλους, δεν υπάρχει ανάγκη κανενός είδους πρόσθετου κόστους λόγω του γεγονότος ότι πολλές πιστωτικές κάρτες παρέχουν δωρεάν προστασία κατά τη χρήση τους για πληρωμή κατά την ενοικίαση οχήματος.

Όπως πάντα, υπάρχουν περιορισμοί σε τέτοιες καλύψεις, είτε χρησιμοποιείτε πιστωτική κάρτα είτε όταν την έχετε ως μέρος μιας πολιτικής αυτοκινήτου. Πολλές πιστωτικές κάρτες έχουν ένα χρονικό όριο για το πότε μπορούν να υποβληθούν νόμιμες αξιώσεις, όπως εντός 45 ημερών από το συμβάν που προκάλεσε ζημιά. Και η κάλυψη ενδέχεται να μην μεταφερθεί σε άλλη χώρα, όπως το Μεξικό ή όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Αλλά το κόστος αγοράς κάλυψης κατά την πραγματική ενοικίαση ενός οχήματος μπορεί να είναι πολύ υψηλό και οι περισσότερες εταιρείες δεν θα αφήσουν ένα όχημα να βγει από την παρτίδα τους χωρίς την προστασία μιας πολιτικής.

Μια πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από την Εθνική Ένωση Επιτρόπων Ασφάλισης δείχνει ότι περίπου το 42 τοις εκατό των ερωτηθέντων στην καλύτερη περίπτωση είχαν μόνο μια «κατά προσέγγιση ιδέα» για το εάν τα ήδη ισχύοντα σχέδια ασφάλισης αυτοκινήτου θα μεταφερθούν κατά την ενοικίαση. Και το 34 τοις εκατό προχώρησε και πλήρωσε για πρόσθετη προστασία όταν βρισκόταν στο γκισέ πριν φύγει με νοικιασμένο όχημα, επειδή δεν ήξερε αν είχε κάλυψη ή όχι και ήθελε να διασφαλίσει ότι καλύπτονταν. Σε πολλές περιπτώσεις, είτε η σωστή κάρτα χρέωσης είτε οι πολιτικές αυτοκινήτων τους θα είχαν αναιρέσει την ανάγκη για αυτό το πρόσθετο κόστος.

Ενώ το πρόσθετο κόστος τέτοιων προγραμμάτων συχνά προκαλεί σύγχυση στους ανθρώπους, η έννοια της κάλυψης αποζημίωσης ενοικίου είναι γενικά καλύτερα κατανοητή από τους ανθρώπους. Γενικά, όταν ταξιδεύετε και ένα όχημα είναι κατεστραμμένο και χρειάζεται επισκευή ή ακόμα και αν εμπλακεί σε ατύχημα κατά την τοπική οδήγηση, το τίμημα για την απόκτηση προσωρινής μεταφοράς θα καταβληθεί μέχρι ορισμένα όρια με ένα σχέδιο αποζημίωσης ενοικίασης.

Τέτοια σχέδια μπορούν να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε να ταξιδεύετε ή να οδηγείτε από και προς τη δουλειά και να εκτελείτε άλλες καθημερινές δουλειές αντί να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή απλώς να ταλαιπωρείτε τις βόλτες από άλλους ενώ περιμένετε επισκευές. Τέτοιες πολιτικές θα πληρώνουν γενικά ένα περιορισμένο ποσό ανά ημέρα και έχουν ένα μέγιστο συνολικό ποσό που παρέχεται από τα όρια πολιτικής, όπως 125 $ συνολικά, για παράδειγμα.

Ωστόσο, οι περιορισμοί περιλαμβάνουν ότι ο κάτοχος της ασφάλισης ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσει εκ των προτέρων το κόστος και να υποβάλει αξίωση για τουλάχιστον μερική αποζημίωση. Και εάν κατέχετε ή έχετε πρόσβαση σε άλλο όχημα, η μεταφορά τέτοιων πολιτικών γενικά δεν είναι απαραίτητη.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *