Είστε προετοιμασμένοι για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Είστε προετοιμασμένοι για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

* Η σημασία της προετοιμασίας για μια καταστροφή

* Τι ρόλο παίζει ο καθένας στην ετοιμότητα και την παρακολούθηση

* Πώς να ανταποκρινόμαστε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των εκκενώσεων έκτακτης ανάγκης

1) Η σημασία της προετοιμασίας για μια καταστροφή

Αν και μπορούμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς επειδή έχουμε ποτέ δεν είχε σοβαρή έκτακτη ανάγκη. Καταστροφές χτυπούν χωρίς προειδοποίηση πολλές φορές την ημέρα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είτε πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από φυσικά γεγονότα είτε κίνδυνοι στο χώρο εργασίας, ζωές, περιουσίες και ο Όμιλος κινδυνεύουν κατά τη διάρκεια μιας τυπικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Οι φυσικές καταστροφές συμβαίνουν όταν είναι λιγότερο αναμενόμενες. Στη Φλόριντα μπορείτε να δείτε έναν τυφώνα να αναπτύσσεται και λόγω αυτού, μπορείτε να ενεργήσετε ανάλογα. Σε αυτή την περιοχή της χώρας, δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις για σεισμό.

Οι καταστροφές στο χώρο εργασίας είναι σαν τους σεισμούς. Έχετε μόνο χρόνο να αντιδράσετε στην κατάσταση που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή και ο μόνος τρόπος για να μειώσετε την έκθεσή σας σε τραυματισμούς και απώλειες είναι να προετοιμαστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο προσεκτικός σχεδιασμός είναι το κλειδί για την ετοιμότητα για καταστροφές. Το θεμέλιο για την απάντηση της Λέσχης σε μια καταστροφή είναι το Σχέδιο Δράσης Έκτακτης Ανάγκης. Το σχέδιο πρέπει να αναφέρει λεπτομερώς τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά σας και εκείνων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του συλλόγου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

2) Ποιος είναι ο ρόλος που διαδραματίζει ο καθένας στην ετοιμότητα και την παρακολούθηση

Οι μη εκπαιδευμένες και απρογραμμάτιστες αντιδράσεις σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό, απώλεια περιουσίας ή θάνατο. Είναι όλο μας καθήκον να κατανοήσουμε το σχέδιο και μετά να το εφαρμόσουμε.

Πρέπει όλοι να είμαστε εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να είμαστε σε θέση να ενεργούμε ήρεμα και γρήγορα για να μειώσουμε την πιθανότητα ενός προβλήματος. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για άλλους στον ιστότοπο του VCC που δεν συμμετείχαν στην προετοιμασία μιας καταστροφής. Οι ενέργειές μας θα υπαγορεύσουν πόσο ομαλά αντιδρά ο Σύλλογος στην κατάσταση που επικρατεί.

Είναι επιτακτική ανάγκη να λάβουμε όλοι σοβαρά υπόψη μας αυτά τα ζητήματα, διότι τη στιγμή μιας καταστροφής δεν ξέρουμε ποτέ πώς θα αντιδράσουμε και ένα εκπαιδευμένο άτομο έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να λάβει τις σωστές ενέργειες και να μειώσει τον κίνδυνο εκείνη τη στιγμή.

3) Πώς να ανταποκριθούμε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των εκκενώσεων έκτακτης ανάγκης

Υπάρχουν δύο τύποι καταστροφών στις οποίες θα επικεντρωθούμε βάσει ετοιμότητας… ένας σεισμός και μια πυρκαγιά. Το κλειδί για την εστίαση σε αυτούς τους δύο τύπους καταστροφών είναι ότι περιλαμβάνουν την εκκένωση του προσωπικού, η οποία συνεπάγεται τεράστιο κίνδυνο και ευθύνη.

Εκκένωση – Το να είστε βέβαιοι ότι το σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης θα λειτουργήσει όταν χτυπήσει μια καταστροφή είναι ένα στοιχείο της ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης που πρέπει να έχει ένα σχέδιο που να αντιμετωπίζει τους ρόλους των ατόμων που θα συμμετέχουν και διαδρομές για την ανακούφιση των προβλημάτων τη στιγμή που χτυπά η έκτακτη ανάγκη.

Το σχέδιο, το προσωπικό και η διαδρομή θα πρέπει να προετοιμαστούν από όλους τους εμπλεκόμενους και στη συνέχεια να εξασκηθούν ώστε όλοι να εκπαιδευτούν κατάλληλα. Η εκκένωση ατόμων τόσο των εργαζομένων όσο και των μελών/επισκεπτών είναι το κλειδί για τη μείωση των τραυματισμών και των υλικών ζημιών.

Το σχέδιο εκκένωσης πρέπει να έχει μια διαδρομή και έναν χώρο συγκέντρωσης και συγκεκριμένα άτομα που αναλαμβάνουν ρόλους για να διασφαλίσουν ότι το σχέδιο τηρείται.

Μερικοί από τους ρόλους του ατόμου που πρέπει να αναθεωρηθούν είναι οι εξής:

  • Συντονιστής έκτακτης ανάγκης
  • Αρχηγός ομάδας
  • Οδηγός
  • Αναζήτητης

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *