Είναι η φθηνή ασφάλιση διακοπών για ένα ταξίδι είναι πάντα η καλύτερη επιλογή;

Είναι η φθηνή ασφάλιση διακοπών για ένα ταξίδι είναι πάντα η καλύτερη επιλογή;

Εάν πλησιάζουν διακοπές, θα κλείσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο διακοπών για ένα μόνο ταξίδι για να καλύψετε όλες τις ανάγκες και να σας ηρεμήσει; Πολλοί άνθρωποι θα το κάνουν, αλλά είναι συνετό να ελέγξετε και να δείτε εάν είναι η καλύτερη επιλογή από όλες αυτές που είναι διαθέσιμες πρώτα.

Έχοντας αυτό κατά νου, ας εστιάσουμε σε μερικά από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε.

Θα φύγεις ξανά;

Ενώ μερικοί άνθρωποι κάνουν μόνο ένα ξένο διάλειμμα το χρόνο, άλλοι κάνουν περισσότερα από ένα. (Θυμηθείτε ότι μπορείτε να συμπεριλάβετε και τα Σαββατοκύριακα μακριά σε αυτήν την εξίσωση.) Εάν πηγαίνετε διακοπές περισσότερες από μία φορές, σίγουρα είναι λογικό να πάρετε ένα συμβόλαιο που θα καλύπτει ολόκληρο το έτος αντί για ασφάλιση διακοπών για ένα ταξίδι. Θα είναι πιο αποδοτικό κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους και σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να προγραμματίσετε άλλα σύντομα διαλείμματα εάν το θέλετε, ενώ γνωρίζετε ότι είστε ήδη καλυμμένοι.

Μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα εάν ξέρετε ότι θα φύγετε μόνο μία φορά

Εάν έχετε προϋπολογισμό ή απλά δεν έχετε τον χρόνο να απολαύσετε περισσότερα από ένα διάλειμμα, η ασφάλιση διακοπών για ένα ταξίδι είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για εσάς. Είναι συνήθως το φθηνότερο που μπορείτε να πάρετε επειδή καλύπτει μια καθορισμένη και περιορισμένη χρονική περίοδο. Μπορεί ακόμη και να μπορείτε να αγοράσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για λίγες μόνο λίρες. Αυτό είναι σίγουρα μια εξοικονόμηση χρημάτων, εάν έχετε προγραμματίσει να κάνετε μία και μία μόνο διακοπές. Γιατί να ξοδέψετε περισσότερα από όσα πραγματικά πρέπει;

Καλύπτει τα πάντα;

Ίσως εκπλαγείτε αν μάθετε ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές όσον αφορά αυτές τις πολιτικές. Για παράδειγμα, υπάρχουν μερικές για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες καθώς και διαφορετικούς τύπους διακοπών, και για οικογένειες καθώς και για ζευγάρια ή μεμονωμένα άτομα.

Είναι προφανώς σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό είδος κάλυψης προτού κάνετε κράτηση και πληρώσετε για αυτό. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζετε ότι θα σκαρφαλώσετε βουνά, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε ότι το συμβόλαιό σας καλύπτει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Μερικές φορές θα το εγκρίνουν και δεν θα χρεώσουν επιπλέον, αλλά άλλες φορές θα χρειαστεί να πάρετε μια συγκεκριμένη πολιτική για να καλύψετε τις «ακραίες» δραστηριότητες που θέλετε να αναλάβετε.

Φυσικά, η εύρεση του φθηνότερου συμβολαίου είναι ελκυστική, αλλά αν θέλετε κάτι λίγο έξω από τον κανόνα, θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για αυτό. Η λήψη ασφάλισης διακοπών για ένα ταξίδι θα μπορούσε να αποτύχει εάν λάβετε λάθος συμβόλαιο: θα μπορούσε να καταλήξει πολύ ακριβό εάν διαπιστώσετε ότι δεν έχετε την κάλυψη που χρειάζεστε για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας. Η επιλογή της καλύτερης πολιτικής δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε σε πέντε λεπτά: αφιερώστε χρόνο και βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη και πιο κατάλληλη συμφωνία για εσάς.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *