Γιατί οι αξιώσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορούν να απορριφθούν

Γιατί οι αξιώσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορούν να απορριφθούν

Γιατί οι αξιώσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορούν να απορριφθούν Τα ταξίδια είναι μια καλή εμπειρία που μπορεί να έχει κανείς στη ζωή του. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να αγοράσουν μια ταξιδιωτική ασφάλιση για να είναι «ασφαλείς» όταν κάτι δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο ή συμβαίνει κάτι απροσδόκητο. Πριν αγοράσουν μια ταξιδιωτική ασφάλιση, είναι πολύ σημαντικό για τους πελάτες να καταλάβουν πρώτα τι καλύπτει και τι δεν καλύπτει η ασφάλεια. Δεν είναι εγγυημένο ότι θα είστε αναπόφευκτα καλυμμένοι όταν κάτι πάει στραβά. Η εσφαλμένη ερμηνεία ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου μπορεί να σας απογοητεύσει όταν η απαίτηση ταξιδιωτικής ασφάλισης απορριφθεί εγκαίρως που τη χρειάζεστε περισσότερο.

Τι θα συμβεί αν η απαίτησή σας για ταξιδιωτική ασφάλιση απορριφθεί εγκαίρως που τη χρειάζεστε περισσότερο; Οι παρακάτω είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να απορριφθεί η αξίωσή σας:

Μη δηλωμένες προϋπάρχουσες συνθήκες

Όταν αγοράζετε μια ταξιδιωτική ασφάλιση, αναφέρετε εάν έχετε μια προϋπάρχουσα ιατρική κατάσταση. Ορισμένοι ασφαλιστές θα καλύπτουν ιατρικές παθήσεις με επιπλέον κόστος, ενώ άλλοι όχι. Εάν αποτύχετε να αποκαλύψετε αυτές τις πληροφορίες, τότε η προσπάθειά σας να υποβάλετε αξίωση ταξιδιωτικής ασφάλισης θα απορριφθεί ενδεχομένως όταν συμβουλευτείτε τα ιατρικά σας αρχεία. Ελέγξτε και συμμορφωθείτε με όλους τους κανόνες που θέτει ο πάροχος. Θυμηθείτε ότι αυτή η συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη προορίζεται μόνο για απροσδόκητους τραυματισμούς και ασθένειες.

Ελλιπή έντυπα και τεκμηρίωση

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να απορριφθεί η αξίωσή σας για ταξιδιωτική ασφάλιση είναι απλώς ότι το έντυπο είναι ελλιπές, λείπουν σημαντικές πληροφορίες ή συμπληρώνονται λανθασμένα. Να βεβαιώνεστε πάντα ότι η φόρμα σας συμπληρώνεται σωστά και πλήρως. Όλα τα απαραίτητα συνημμένα περιλαμβάνονται πριν αποστείλετε τις αξιώσεις σας, όπως πιστοποιητικό γιατρού, αστυνομική αναφορά (για κλοπή ή απώλεια αντικειμένου), αποδείξεις αγοράς για τα τιμαλφή σας ή ακόμα και την επιβεβαίωση καθυστέρησης ταξιδιού από τον μεταφορέα.

Συμμετοχή σε περιπετειώδεις ή επικίνδυνες δραστηριότητες

Τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης έχουν διαφορετική κάλυψη όσον αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες και την περιπέτεια που καλύπτουν. Συνήθως, δεν καλύπτουν ακραία αθλήματα που θεωρούνται επικίνδυνα, αλλά μπορεί να διατίθεται πρόσθετη πριμοδότηση για δραστηριότητες όπως αλεξίπτωτο, άλματα, πεζοπορία σε ύψη κ.λπ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις δραστηριότητες που καλύπτει ο πάροχος σας προτού εγγραφείτε σε ένα συγκεκριμένο δραστηριότητα διακοπών.

Μη εγκεκριμένοι προορισμοί (κατά τις συμβουλές του ΠΟΥ ή του FCO)

Ορισμένοι ασφαλιστές θα καλύπτουν μόνο συγκεκριμένους προορισμούς και, συνήθως, δεν καλύπτουν τοποθεσίες τις οποίες το Υπουργείο Εξωτερικών και της Επιτροπής ή ο Οργανισμός Ολόκληρης Υγείας έχουν συμβουλέψει να μην ταξιδεύουν.

αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών

Εάν χάσατε τιμαλφή, καταστρέψατε ένα προσωπικό αντικείμενο ή έχετε ένα ατύχημα υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ, η αξίωση ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι πιθανό να θεωρηθεί άκυρη. Αν και ταξιδεύετε για να απολαύσετε τη ζωή σας, να είστε υπεύθυνοι και να κρατάτε τα πάντα με μέτρο.

Παράνομη/ απερίσκεπτη συμπεριφορά

Η δόλια, ανέντιμη και παράνομη συμπεριφορά όπως η μετάβαση σε απαγορευμένες τοποθεσίες και η μη εξουσιοδοτημένη χρήση εγκαταστάσεων δεν καλύπτονται από καμία ασφάλιση. Τηρείτε πάντα όλους τους κανόνες και κανονισμούς για να αποφύγετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Αποσκευές

χωρίς επίβλεψη Λάβετε υπόψη ότι τα αντικείμενα που δεν επιτηρούνται δεν θα καλύπτονται εκτός εάν βρίσκονται σε κλειδωμένο χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου ή σε ασφαλή πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου. Όταν διεκδικείτε ένα χαμένο αντικείμενο, να λαμβάνετε πάντα μια αναφορά στην αστυνομία σχετικά με το περιστατικό ή να ζητάτε από το ξενοδοχείο ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα να σας δώσει μια γραπτή δήλωση – αυτό θα σας βοηθήσει με την αξίωση ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Γεγονότα που συμβαίνουν πριν αγοράσετε την ταξιδιωτική ασφάλιση

Γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί πριν αγοράσετε μια ασφάλεια, προφανώς, δεν θα καλύπτονται. Εάν το διεκδικήσετε, τότε θα απορριφθεί και θα μπορούσε ακόμη και να θεωρηθεί ως δόλιο.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *