Γιατί να πάτε για ασφάλεια δύο τροχών

Γιατί να πάτε για ασφάλεια δύο τροχών

Η ανάγκη και η χρησιμότητα των δύο τροχών δεν θα αλλάξει ποτέ, ανεξάρτητα από τη δεκαετία ή την εποχή που ζούμε. Η αγορά ενός δίτροχου είναι μια λογική και οικονομική απόφαση και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να νικήσετε κυκλοφοριακή συμφόρηση που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στους δρόμους της πόλης μας.

Εάν αγοράζετε ένα δίτροχο για τον εαυτό σας, τότε δεν πρέπει να ξεχάσετε να αγοράσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για δύο τροχούς καθώς είναι υποχρεωτικό να το έχετε σύμφωνα με τον νόμο περί ασφάλισης αυτοκινήτων. Μπορείτε να αγοράσετε ασφάλεια δύο τροχών για τη μοτοσυκλέτα, το ποδήλατο, το σκούτερ σας κ.λπ. Προσφέρει ευρεία κάλυψη που σας βοηθά στην ασφαλή οδήγηση.

Χαρακτηριστικά & Οφέλη

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί να το αγοράσετε; Παρακάτω είναι η λίστα με τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.

  • Επιθεώρηση χωρίς άγχος και υπηρεσία απαίτησης χωρίς μετρητά
  • Προσφέρετε κάλυψη για μερική ή ολική απώλεια του οχήματός σας που προκλήθηκε λόγω ατυχήματος ή κλοπής.
  • Παρέχετε κάλυψη για ζημιές τρίτων και σωματικές βλάβες τρίτων.
  • Μπορεί να λάβετε ελκυστικές εκπτώσεις κατά την ανανέωση (NCB) για ένα έτος χωρίς αξίωση.
  • Προκαθορισμένη μείωση για τα εξαρτήματα που χρειάζονται αντικατάσταση.
  • Μεταφορά οχήματος στο πλησιέστερο γκαράζ σε περίπτωση μεγάλης βλάβης.
  • Βοήθεια για απώλεια κλειδιού
  • Προσθέστε επίσης την κάλυψη

Ανάγκη ασφάλισης

Προσφέρει οικονομική κάλυψη για κάθε είδους ζημιά ή απώλεια που προκύπτει από φυσικές καταστροφές όπως πυρκαγιά, πλημμύρα

  • κ.λπ. εξωτερικά μέσα κ.λπ.
  • Η νομική ευθύνη τρίτων προσφέρει κάλυψη έναντι ζητημάτων που προκύπτουν από τραυματισμό/θάνατο ή υλική ζημιά σε τρίτους από το όχημά σας.

Πριν αγοράσετε ασφάλεια δύο τροχών για το ποδήλατο, το σκούτερ, το σκούτερ ή οποιοδήποτε άλλο δίκυκλο, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τη βασική ορολογία του ίδιου.

Ασφάλιστρο

Το ασφάλιστρο που πληρώσατε για την ασφάλιση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η πόλη όπου ταξινομήθηκε το όχημα, το μοντέλο, η ηλικία του οχήματος, το έτος κατασκευής κ.λπ. Το ασφάλιστρο αποφασίζεται και ρυθμίζεται από την IRDA, επομένως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ πολλών εταιρειών.

Κάλυψη

Είναι η οικονομική προστασία που προσφέρει ο ασφαλιστής σε εσάς και το δίτροχο σας έναντι οποιασδήποτε ζημίας και απώλειας που προκλήθηκε λόγω φυσικής ή/και ανθρωπογενούς καταστροφής. Η κάλυψη εξαρτάται από τον ασφαλιστή και το επιλεγμένο πρόγραμμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σκόπιμο να αγοράσετε ασφάλεια δύο τροχών μέσω διαδικτύου μετά από σύγκριση.

Εξαιρέσεις

Κατά την αγορά της καλύτερης ασφάλισης για δύο τροχούς, πρέπει να ελέγξετε τις εξαιρέσεις της, καθώς θα σας ενημερώσει για περιπτώσεις όπου ο ασφαλιστής δεν θα μπορεί να προσφέρει κάλυψη και απαιτούμενη βοήθεια.

Ορισμένες εξαιρέσεις θα είναι- κανονική φθορά, ζημιά από οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, οδήγηση χωρίς άδεια, ζημιές που προκλήθηκαν από πόλεμο ή πυρηνικές εκρήξεις, κ.λπ.

Απαιτήσεις

Αφού αγοράσετε την καλύτερη ασφάλεια δύο τροχών στο Διαδίκτυο, δικαιούστε να λάβετε αξίωση για τις ζημιές . Συνιστάται να μην υποβάλετε αίτηση για οποιαδήποτε μικρή αξίωση, καθώς θα μειώσει τις πιθανότητες να λάβετε εκπτώσεις ΕθνΚΤ κατά τη στιγμή της ανανέωσης.

Καλό είναι να διαβάσετε αναλυτικά όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν αγοράσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Επιλέξτε το συμβόλαιό σας με σύνεση και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *