Γιατί είναι σημαντική η ασφάλιση διακοπών

Γιατί είναι σημαντική η ασφάλιση διακοπών

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι πηγαίνουν διακοπές σε όλο τον κόσμο και είναι σχεδόν εντελώς ανασφάλιστοι ενώ το κάνουν.

Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι μερικές φορές μυστήριο, αλλά πιο συχνά οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένα από τα ακόλουθα:

  • Προσπάθεια εξοικονόμησης μερικών δολαρίων για το κόστος των διακοπών
  • Δεν γνωρίζεις τι ακριβώς μπορεί να πάει στραβά και πόσο θα κοστίσει αν κάτι συμβεί
  • Υποθέτοντας, συνήθως κακώς, ότι κάποιος άλλος «κάπου» τους καλύπτει
  • νομίζοντας ότι «δεν θα μου συμβεί ποτέ».

Εξοικονόμηση χρημάτων

Κατά μία έννοια, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι έχετε σταθμίσει κατάλληλα τους παράγοντες κινδύνου και αποφασίσατε ότι το συνήθως μικρό ποσό χρημάτων που θα εξοικονομήσετε αξίζει τον κίνδυνο να ξοδέψετε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες δολάρια, εάν κάτι πάει στραβά.

Αν όμως αυτή είναι η απόφασή σας, τότε αρκετά δίκαιη – και ας ελπίσουμε όλοι ότι η τύχη σας κρατάει.

γνωρίζεις

Το να αποφασίσεις να εξοικονομήσεις χρήματα ΧΩΡΙΣ να γνωρίζεις τους κινδύνους είναι επικίνδυνο.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι μένετε με την οικογένειά σας σε κάποιο πολυτελές κατάλυμα διακοπών. Ίσως ήσασταν άτυχοι και καταφέρατε να σπάσετε έναν αστράγαλο, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πετάξετε πίσω μαζί τους στη βάση σας για μερικές μέρες.

Έτσι, χάσατε την πτήση σας και θα χρειαστείτε άλλη. Ίσως κάποιο μέλος της οικογένειάς σας να έχει μείνει μαζί σας για να σας βοηθήσει να ταξιδέψετε στο σπίτι σε εύθετο χρόνο. Συνολικά, αυτό θα είναι άλλο ένα κόστος πτήσης συν τις επιπλέον διανυκτερεύσεις τους σε ένα ξενοδοχείο.

Πριν καν ανοιγοκλείσετε το μάτι, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε έναν λογαριασμό χιλιάδων δολαρίων. Είστε σίγουροι ότι δεν χρειάζεστε ασφάλεια;

Κάποιος άλλος σας καλύπτει

Αυτό ακούγεται συχνά στο πλαίσιο των ανθρώπων που πιστεύουν, για παράδειγμα, ότι η οικιακή κάλυψη της προσωπικής τους περιουσίας θα καλύπτει επίσης πράγματα όπως τις αποσκευές και τα υπάρχοντά τους όταν βρίσκονται σε διακοπές.

Λοιπόν, μπορεί, αλλά μην το υπολογίζετε! Αυτό δεν είναι κάτι που θα θέλετε να ανακαλύψετε εάν οι αποσκευές σας έχουν χαθεί ή κλαπεί και διεκδικείτε το οικιακό συμβόλαιό σας μόνο για να σας πουν ότι η αξίωσή σας δεν είναι έγκυρη επειδή τα αγαθά σας ήταν εκτός των ορίων της ιδιοκτησίας σας.

Το ηθικό δίδαγμα εδώ είναι ξεκάθαρο. Ποτέ μην κάνετε υποθέσεις σχετικά με το τι ΜΠΟΡΕΙ να καλύπτουν οι υπάρχουσες πολιτικές. Αντ ‘αυτού, ελέγξτε και εάν έχετε αμφιβολίες, καλέστε τον πάροχο πολιτικής σας και ρωτήστε.

Αν το καλοσκεφτείτε, η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν θα υπήρχε εάν άλλα υπάρχοντα συμβόλαια παρείχαν ήδη τέτοια κάλυψη στον κάτοχο της ασφάλισης.

Ωστόσο, μια μικρή μεταβλητή εδώ είναι η αυτόματη ταξιδιωτική ασφάλιση που μερικές φορές είναι διαθέσιμη από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή εταιρείες πιστωτικών καρτών. Αυτό μπορεί να είναι εντάξει, αλλά θυμηθείτε να διαβάσετε προσεκτικά τις λεπτομέρειες του εξωφύλλου. Αν είναι δωρεάν τότε είναι πολύ πιθανό να περιοριστεί στην προστασία του.

Δεν θα μου συμβεί ποτέ

Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015, σχεδόν 500.000 αξιώσεις ασφάλισης διακοπών πληρώθηκαν από τον κλάδο ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Αν αυτό δεν σας πείσει ότι τα ταξιδιωτικά προβλήματα δεν είναι απλώς ένα απίστευτα σπάνιο φαινόμενο, τότε τίποτα δεν θα το κάνει.

Ατυχήματα, καθυστερήσεις πτήσεων, κλοπές, ακυρώσεις για προσωπικούς λόγους, τραυματισμοί – αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Αν και όλοι ελπίζουμε ειλικρινά να μην σας συμβούν, αξίζει να ρωτήσετε τον εαυτό σας πώς θα τα βγάλατε πέρα ​​εάν το έκαναν και δεν είχατε καμία ασφάλεια για να βοηθήσετε;

Ίσως είστε εκ φύσεως τυχερός και επίσης δεν έχετε καμία αμφιβολία ότι η τύχη σας δεν θα εξαντληθεί μια μέρα όταν είστε διακοπές. Εάν δεν είστε απόλυτα πεπεισμένοι για αυτό, ίσως αξίζει να σκεφτείτε ξανά την ταξιδιωτική ασφάλιση.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *