Βασικά στοιχεία Ασφαλιστικής Κάλυψης Αυτοκινήτων

Βασικά στοιχεία Ασφαλιστικής Κάλυψης Αυτοκινήτων

Ακόμη και ένα ελαφρύ λυγισμένο φτερού σε ένα πάρκινγκ μπορεί να καταστρέψει τη μέρα σας. Τα τροχαία ατυχήματα μπορούν να μετατρέψουν μια καλή μέρα σε άγρια, αλλά δεν πρέπει να την αφήσετε να καταστρέψει τη ζωή σας. Πληρώνετε ασφαλιστική κάλυψη αυτοκινήτου όχι μόνο για να συμμορφωθείτε με το νόμο, αλλά την πληρώνετε για να προστατεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία. Εάν οδηγείτε αυτοκίνητο, πρέπει να έχετε ασφαλιστική κάλυψη αυτοκινήτου. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτόματης κάλυψης. οι πολιτείες απαιτούν να έχετε μερικά, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες σας προτείνουν να αγοράσετε περισσότερα. Τα ακόλουθα αποσπάσματα εξηγούν βασικά χαρακτηριστικά της πιο σημαντικής αυτόματης κάλυψης.

Κάλυψη ευθύνης:

αυτή η κάλυψη διατίθεται σε δύο διαφορετικούς τύπους, συμπεριλαμβανομένων των σωματικών και των περιουσιακών ζημιών. Σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων για τα οποία ευθύνεστε, η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει για τις ζημιές και τους τραυματισμούς που προκαλείτε. Η κάλυψη ευθύνης σας αποτρέπει από το να ξοδεύετε πάρα πολλά για ιατρικές πληρωμές ή επισκευές για τραυματισμούς και υλικές ζημιές κάποιου άλλου.

Προσωπική προστασία τραυματισμών (PIP):

καλύπτει ιατρικές πληρωμές και άλλα έξοδα για τους τραυματισμούς σας, ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται σε ένα ατύχημα.

Ιατρικές πληρωμές:

σε περίπτωση που η κάλυψη PIP φτάσει το όριο για άλλα έξοδα μετά από ατύχημα, η χωριστή κάλυψη ιατρικών πληρωμών μπορεί να είναι χρήσιμη. Μερικές φορές μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε συνδυασμό με την ασφάλιση υγείας σας.

  • Σύγκρουση: καλύπτει το κόστος επισκευής για τυχόν ζημιές στα οχήματά σας λόγω ατυχήματος. Μπορεί να περιλαμβάνει βαφή, ανταλλακτικά, σπασμένο παρμπρίζ και επισκευή κινητήρα.
  • Ολοκληρωμένη: αυτή η κάλυψη καλύπτει ζημιές στο όχημά σας που οφείλονται σε μη ατυχήματα. Μερικές κοινές αιτίες είναι η πυρκαγιά, η κλοπή, ο βανδαλισμός και η πτώση αντικειμένων.
  • Υποασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι αυτοκινητιστές: σε περίπτωση που εμπλέκεστε σε ατύχημα με άλλον οδηγό που δεν έχει αρκετή ασφάλιση ή καθόλου ασφάλιση, αυτή η κάλυψη απαιτεί από την ασφαλιστική σας εταιρεία να αποζημιώσει για τις ζημιές στο όχημά σας.

Κάθε πολιτεία έχει διαφορετικούς κανόνες σχετικά με την ασφάλιση αυτοκινήτου. Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε όλες τις παραπάνω καλύψεις ή μόνο μερικές από αυτές. Το όριο κάθε συμβολαίου κάλυψης υπόκειται επίσης στους ασφαλιστικούς νόμους. Αυτός ο πίνακας παραθέτει τα προτεινόμενα όρια για κοινούς τύπους κάλυψης.

Σωματικές βλάβες: 100.000 $ ανά άτομο, 300.000 $ ανά ατύχημα

Ζημιές περιουσίας: 100.000 $ ανά ατύχημα

Προσωπική προστασία από τραυματισμούς: Είτε εκπίπτει είτε δεν εκπίπτει. μπορεί να είναι προαιρετική ή υποχρεωτική ανάλογα με την πολιτεία. Είτε εκπίπτει είτε δεν εκπίπτει? οποιοσδήποτε με υπάρχουσα ασφάλιση υγείας μπορεί να μην χρειαστεί να αγοράσει αυτήν την κάλυψη.

Σύγκρουση: 500 $ έως 1.000 $

Ολοκληρωμένη: 500 $ έως 1.000 $

Ανασφάλιστος οδηγός: 100.000 $, αλλά αν αυτή η κάλυψη είναι λιγότερη

Υποασφαλισμένοι οδηγοί: 100.000 $

Περισσότερες προαιρετική κάλυψη Η

σύγκρουση και η πλήρης κάλυψη είναι προαιρετικά, αλλά είναι σημαντικά. Ακόμη και όταν το κράτος δεν τα αναφέρει ως υποχρεωτικά, εξακολουθούν να είναι απαραίτητα και αξίζουν τα λεφτά τους. Εκτός από αυτές τις δύο, οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν επίσης άλλες προαιρετικές καλύψεις που περιλαμβάνουν:

  • Αποζημίωση ενοικίου: ο ασφαλιστής σας παρέχει ένα χρηματικό ποσό ως αποζημίωση για έξοδα μεταφοράς κατά την περίοδο που το αυτοκίνητό σας βρίσκεται στο κατάστημα για επισκευή μετά από ατύχημα. Το ποσό εξαρτάται από την πολιτική της εταιρείας. Τα χρήματα θα πρέπει να είναι αρκετά για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο μέχρι το αυτοκίνητό σας να είναι έτοιμο να πάει ξανά.
  • Οδική βοήθεια: μπορεί να είναι χρήσιμη σε περίπτωση που ο κινητήρας σας χαλάσει στη μέση του πουθενά και χρειάζεστε σέρβις ρυμούλκησης σε συνεργείο επισκευής. Ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων παρέχουν αυτήν την υπηρεσία δωρεάν με την αγορά ενός αυτοκινήτου, επομένως μπορεί να μην χρειαστεί να αγοράσετε αυτήν την κάλυψη.

Συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων Η

ασφάλιση αυτοκινήτου δεν είναι φθηνή, αλλά υπάρχουν τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα με ασφάλιστρα. Ένας από τους τρόπους είναι να κάνετε χρήση των ασφαλιστικών εκπτώσεων που διατίθενται από τους περισσότερους ασφαλιστές. Ακόμη και όταν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις, μπορείτε να μειώσετε το ασφάλιστρο αυξάνοντας την έκπτωση ή να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοκίνητο που πληροί τις απαιτήσεις ασφάλειας του ασφαλιστή.

Μια έκπτωση είναι σαν αποθεματικό μετρητά από εσάς για την ασφαλιστική εταιρεία. Μπορείτε να το θεωρήσετε ως προκαταβολή για το ασφάλιστρο. Εάν πληρώσετε περισσότερα για προκαταβολή, οι μηνιαίες δόσεις για το ασφάλιστρο θα είναι μικρότερες. Η αύξηση της έκπτωσης από $250 σε $500 μπορεί να μειώσει έως και 30% του ασφαλίστρου. Εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, η αναζήτηση περισσότερων εκπτώσεων είναι μια καλή απόφαση. Πολλοί τύποι κάλυψης επιτρέπουν την έκπτωση, αλλά θα πρέπει να εστιάσετε στην Κάλυψη Ευθύνης.

Ο οικονομικός αντίκτυπος ενός ατυχήματος για το οποίο ευθύνεστε μπορεί να είναι καταστροφικός. Το συνολικό κόστος επισκευής αυτοκινήτων και ιατρικών πληρωμών μπορεί να φτάσει τις εκατοντάδες χιλιάδες. Αυξάνοντας το όριο κάλυψης ευθύνης, έχετε καλύτερη οικονομική προστασία από την ασφαλιστική εταιρεία. Ωστόσο, υψηλότερο όριο σημαίνει υψηλότερο ασφάλιστρο, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αύξησης της έκπτωσης.

Οι συγκρούσεις και το Comprehensive είναι προαιρετικά.

Ο βασικός κανόνας είναι ότι θα πρέπει να αγοράσετε και τα δύο εάν το αυτοκίνητό σας αξίζει τουλάχιστον δέκα φορές το ποσό που πληρώνετε για αυτούς τους δύο τύπους κάλυψης. Για πολλά παλαιότερα αυτοκίνητα, η ολοκληρωμένη κάλυψη και η κάλυψη σύγκρουσης δεν αξίζουν τα χρήματα. Η παράλειψή τους μπορεί να εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

Τα καινούργια αυτοκίνητα δεν είναι πάντα πιο ακριβά στην ασφάλιση από τα παλιά.

Τα νέα αυτοκίνητα διαθέτουν καλύτερο εξοπλισμό ασφαλείας και προστατευτικά χαρακτηριστικά για να κρατούν τον οδηγό και τους επιβάτες εκτός από παράδειγμα αερόσακου και συστήματος συγκράτησης. Το σύστημα συναγερμού και ο αντικλεπτικός εξοπλισμός είναι επίσης καλά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων προσφέρουν εκπτώσεις για τέτοια χαρακτηριστικά.

Εάν το αυτοκίνητό σας δεν τα διαθέτει, εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε εξοπλισμό ασφαλείας τρίτων για να δικαιούστε τις εκπτώσεις. Ένα ασφαλέστερο αυτοκίνητο είναι λιγότερο επικίνδυνο και οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι ευγνώμονες για αυτό.

Ορισμένοι ασφαλιστές παρέχουν ασφάλιση αυτοκινήτου με άλλα προϊόντα, όπως ασφάλιση ιδιοκτήτη σπιτιού και προσωπική ευθύνη. Η αγορά πολλαπλών πολιτικών από την ίδια εταιρεία συνοδεύεται από ομαδικές εκπτώσεις. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο για εσάς να διαχειριστείτε τις πληρωμές και να υποβάλετε αξιώσεις εάν χρειάζεται.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *