Ασφάλιση του ακινήτου των διακοπών σας

Ασφάλιση του ακινήτου των διακοπών σας

Παρόλο που δεν μένετε εκεί όλο το χρόνο, είναι μια έξυπνη ιδέα να έχετε καλή κάλυψη στο ακίνητο διακοπών σας.

Ως επί το πλείστον, η ασφαλιστική κάλυψη για μια εξοχική κατοικία λειτουργεί το ίδιο με την κάλυψη της κύριας κατοικίας σας. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές βασικές διαφορές στον τύπο κάλυψης που μπορείτε να επιλέξετε για μια δεύτερη κατοικία με βάση το πόσο συχνά και για ποιο σκοπό χρησιμοποιείτε το ακίνητο.

Μερικά πράγματα που θα θέλετε να λάβετε υπόψη όταν αποφασίσετε ποια κάλυψη είναι κατάλληλη για εσάς περιλαμβάνουν:

 1. Χρησιμοποιείτε το ακίνητο μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;
 2. Κάνετε τακτικές επισκέψεις το Σαββατοκύριακο;
 3. Ενοικιάζετε σε άλλους ενοίκους όλο το χρόνο;

Λάβετε υπόψη:

 1. Σε αντίθεση με την ολοκληρωμένη πολιτική για τις περισσότερες κύριες κατοικίες, η ασφαλιστική κάλυψη για μια εξοχική κατοικία συνήθως περιλαμβάνει κάλυψη επώνυμων κινδύνων αντί για κάλυψη όλων των κινδύνων. Αυτή η περιορισμένη κάλυψη ασφαλίζει μόνο έναντι των κινδύνων που καθορίζονται στο συμβόλαιο, όπως πυρκαγιά ή ανεμοθύελλα.
 2. Πολλοί ασφαλιστές θα απαιτήσουν να ασφαλίσετε την κύρια κατοικία σας σε αυτούς προτού ασφαλίσουν μια εξοχική κατοικία.
 3. Επειδή καταλαμβάνετε το εξοχικό σας μόνο μέρος του χρόνου, πιθανότατα θα πληρώσετε περισσότερα για κάλυψη έναντι κινδύνων όπως ζημιά από νερό, διάρρηξη ή βανδαλισμό.
 4. Τυπικές εξαιρέσεις από την ασφάλιση εξοχικής ιδιοκτησίας

Τα ακόλουθα στοιχεία συνήθως δεν καλύπτονται σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το σπίτι σας μακριά από το σπίτι:

 1. Εφεδρική αποχέτευση
 2. Φθαρμένα τρόφιμα που αποθηκεύονται στην κατάψυξη
 3. Εξοπλισμός περίφραξης και αυλής
 4. Είδη εξωραϊσμού όπως δέντρα και φυτά
 5. Επιλογή της σωστής κάλυψης

Τέσσερις τύποι κάλυψης που πρέπει να εξετάσετε για το εξοχικό σας περιλαμβάνουν:

Κάλυψη προσωπικής ευθύνης Η

προστασία από ατυχήματα που μπορεί να συμβούν σε άτομα στην ιδιοκτησία σας είναι η κύρια λειτουργία της προσωπικής ευθύνης ή ευθύνης τρίτων κάλυψη. Αυτή η κάλυψη σας προστατεύει επίσης εάν συμβεί πυρκαγιά στο εξοχικό σας κατάλυμα και εξαπλωθεί προκαλώντας ζημιές στη γύρω περιουσία.

Κάλυψη περιεχομένων

Αυτή η κάλυψη προστατεύει τυχόν αντικείμενα που διατηρείτε στο κατάλυμα διακοπών σας. Οποιαδήποτε αντικείμενα μεταφέρετε πέρα ​​δώθε από την κύρια κατοικία σας στην εξοχική κατοικία σας θα καλύπτονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κύριας κατοικίας σας. Αυτός ο τύπος κάλυψης μπορεί να συμπεριληφθεί αυτόματα στο πακέτο δευτερεύουσας ασφάλισης κατοικίας σας, αλλά εάν τα υπάρχοντά σας υπερβαίνουν την αξία αυτής της κάλυψης, μπορείτε να αγοράσετε αυτήν την πρόσθετη κάλυψη. Οι κίνδυνοι που ασφαλίζονται για το ακίνητο διακοπών σας θα είναι γενικά λιγότερο περιεκτικοί από ό,τι στο σπίτι σας.

Ανεξάρτητη Ιδιωτική Δομή Οι

ανεξάρτητες κατασκευές στην εξοχική κατοικία σας, όπως γκαράζ, υπόστεγα ή κατοικίες σκαφών, ενδέχεται να έχουν περιορισμένη ή καθόλου κάλυψη στο πλαίσιο του πακέτου ασφάλισης ιδιοκτησίας διακοπών σας. Αυτή η πρόσθετη κάλυψη θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι έχετε επαρκή κάλυψη για αυτές τις δομές.

Αξία αντικατάστασης

Αυτή η κάλυψη σάς επιτρέπει να αντικαθιστάτε καλυμμένα είδη σε τρέχουσες τιμές αγοράς χωρίς έκπτωση απόσβεσης.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλιση της εξοχικής ιδιοκτησίας σας, μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε.

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε ζημιές στο σπίτι σας. Ατυχήματα συμβαίνουν και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή ασφαλιστική κάλυψη, στις πιο προσιτές τιμές.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *