Ασφάλιση αυτοκινήτου, υποβολή αξίωσης

Ασφάλιση αυτοκινήτου, υποβολή αξίωσης

Όταν πέσετε σε σύγκρουση αυτοκινήτου ή το αυτοκίνητό σας υποστεί ζημιά με κάποιον άλλο τρόπο κατά τη λειτουργία του, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστή σας και να υποβάλετε μια αξίωση ασφάλισης αυτοκινήτου. Η υποβολή αξίωσης θα σας επιτρέψει να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητό σας. Ανάλογα με την ασφαλιστική σας εταιρεία, μπορείτε ακόμη και να ενοικιάσετε ένα δανεικό όχημα για χρήση χωρίς χρέωση.

Προσδιορίστε εάν πρέπει να υποβάλετε αξίωση ασφάλισης αυτοκινήτου

Ακριβώς επειδή ξύσατε τον καθρέφτη σας περνώντας από το παράθυρο του McDonald’s δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβάλετε αξίωση ασφάλισης. Πρέπει να σκεφτείτε τις επιπτώσεις της υποβολής αξίωσης και ένα από αυτά είναι ότι οι τιμές σας θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξηθούν εάν υποβάλλετε συχνές αξιώσεις. Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων μπορεί να μην αυξήσουν τα ποσοστά σας μετά την πρώτη απαίτηση, αλλά εάν αντιμετωπίσετε πολλά περιστατικά, όπως το χτύπημα σε στύλο ή το ξύσιμο της πόρτας σας σε ένα πάρκινγκ, οι τιμές σας θα αυξηθούν πολύ.

Ένα από τα αποτρεπτικά μέσα που χρησιμοποιούν οι μεταφορείς για να εμποδίσουν τους πελάτες να υποβάλλουν συχνές αξιώσεις είναι η έκπτωση. Αυτό είναι απλώς το ποσό που συμφωνείτε να πληρώσετε προτού ξεκινήσει η ασφαλιστική εταιρεία και πληρώσει το υπόλοιπο κόστος του συμβάντος μέχρι και τα όρια του συμβολαίου.

Τα εκπιπτόμενα ποσά επιλέγονται από τον πελάτη και συνήθως κυμαίνονται από $250 έως $1.000. Όσο υψηλότερη είναι η έκπτωση, τόσο χαμηλότερα θα είναι τα ασφάλιστρα γενικά. Ένας από τους λόγους για αυτήν τη μειωμένη τιμολόγηση είναι ότι οι ασφαλιστές γνωρίζουν ότι ένας πελάτης με υψηλή έκπτωση δεν πρόκειται να υποβάλει επιπόλαιες αξιώσεις και επίσης να οδηγεί πιο προσεκτικά.

Πολλά μικρά περιστατικά που βλάπτουν το όχημά σας μπορούν να επισκευαστούν για μερικές εκατοντάδες δολάρια, επομένως συχνά δεν αξίζει να υποβάλετε αξίωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να προσκρούσετε σε άλλο όχημα και να μην υπάρχει ορατή ζημιά στο αυτοκίνητό σας ή στο όχημα των άλλων συμβαλλόμενων μερών.

Μπορείτε να αποφασίσετε αμοιβαία ότι δεν απαιτείται αναφορά ατυχήματος και στη συνέχεια να μην υποβάλετε αίτηση για αξίωση. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτό το σενάριο, είναι καλό να εμπλέκεται το άλλο μέρος στο όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου και τις πληροφορίες ασφάλισης για να προστατευτείτε. Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να τραβήξετε αρκετές φωτογραφίες λίγο μετά το συμβάν και να γράψετε λεπτομερώς πώς συνέβη και ποιος ήταν υπεύθυνος.

Τι να κάνετε μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα

Δυστυχώς, τα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά οδηγούμε. Εάν πέσετε σε ατύχημα, τραβήξτε αμέσως σε ασφαλές μέρος, αν μπορείτε, για να αποφύγετε το χτύπημα από πίσω. Στη συνέχεια, καλέστε τις αρμόδιες αρχές για να ξεκινήσει μια έρευνα και να αναφέρετε γραπτώς. Η έκθεση της αστυνομίας θα είναι πολύ σημαντική καθώς θα προσδιορίσει ποιος έφταιξε στο περιστατικό.

Εάν υπάρχουν τραυματισμοί, όσο μικροί κι αν είναι, ζητήστε ασθενοφόρο. Να είστε πάντα στην ασφαλή πλευρά και να πηγαίνετε στο νοσοκομείο για ενδελεχή έλεγχο εάν έχετε τραυματισμούς. Στη συνέχεια, πρέπει να συγκεντρώσετε κάποιες βασικές πληροφορίες με το άλλο μέρος που εμπλέκεται στο ατύχημα. Αυτό περιλαμβάνει:

* Πλήρες όνομα του ατόμου

* Τηλέφωνο και διεύθυνση κατοικίας

* Αριθμός άδειας

* Ασφαλιστικός φορέας και αριθμός συμβολαίου

Εύρεση μαρτύρων

Εάν υπάρχουν μάρτυρες που σταμάτησαν μετά το ατύχημα, λάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας και τη δήλωση σχετικά με αυτό που αντίκρισαν. Αυτό θα βοηθήσει την αστυνομία στην προετοιμασία της αναφοράς ατυχήματος. Εάν δεν υπάρχει ζημιά και η αστυνομία αρνηθεί να συντάξει αναφορά, μπορεί να χρειαστείτε επιβεβαιωτικές δηλώσεις από μάρτυρες εάν σκοπεύετε να υποβάλετε αξίωση.

Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή αυτοκινήτου

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστή σας αμέσως μετά από ένα συμβάν. Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, οπότε επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία και ξεκινήστε τη διαδικασία αποζημίωσης από το σημείο του δυστυχήματος. Ένας εκπρόσωπος της ασφαλιστικής αξίωσης θα σας κάνει πολλές σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με το τι συνέβη. Προσπαθήστε και θυμηθείτε τι ακριβώς συνέβη και λέτε πάντα την αλήθεια όταν αναφέρεται μια αξίωση.

Στη συνέχεια θα σας δοθεί ένας αριθμός αξίωσης. Σημειώστε αυτόν τον αριθμό καθώς θα τον χρησιμοποιείτε για όλες τις περαιτέρω επαφές σχετικά με την αξίωση στο μέλλον. Αφού κατατεθεί η αξίωσή σας, ο ασφαλιστής θα στείλει έναν ρυθμιστή για να εξετάσει το αυτοκίνητό σας και να τραβήξει φωτογραφίες της ζημιάς και του τόπου του ατυχήματος.

Επισκευάστε το αυτοκίνητό σας σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων συνεργάζονται με τις προτιμώμενες εγκαταστάσεις επισκευής ασφάλισης αυτοκινήτου και θα σας τις προτείνουν. Είναι καλύτερο να μεταφέρετε το αυτοκίνητό σας σε ένα πιστοποιημένο συνεργείο αυτοκινήτων που προτείνει ο ασφαλιστής σας, αλλά συνήθως δεν είναι υποχρεωτικό. Οδηγήστε το αυτοκίνητό σας στο κατάστημα ή ρυμουλκήστε το το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσετε να επιστρέψετε στο δρόμο νωρίτερα.

Μόλις ο ρυθμιστής συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το συμβάν και εξετάσει την αναφορά της αστυνομίας, η αξίωση θα διευθετηθεί. Μετά από αυτό, ο ρυθμιστής μπορεί να σας πληρώσει για ζημιές στο αυτοκίνητό σας, ιατρικά έξοδα και κάθε άλλο παρεπόμενο κόστος. Εάν το ατύχημα δεν κρίθηκε υπαιτιότητά σας, τα ασφάλιστρά σας δεν θα πρέπει να αυξηθούν.

Στην ασφάλιση RodneyDYoung, φιλικοί πράκτορες αποζημίωσης είναι σε ετοιμότητα μέρα και νύχτα για να σας βοηθήσουν σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για την υποβολή αξίωσης. Εάν είχατε προβλήματα με έναν προηγούμενο ασφαλιστή, ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μεταβείτε στην ασφάλεια αυτοκινήτου Rodney D Young και να κάνετε οικονομία.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *