Ασφάλιση αυτοκινήτου για εφήβους οδηγούς

Ασφάλιση αυτοκινήτου για εφήβους οδηγούς

Το IIHS προτείνει περαιτέρω ότι η ανωριμότητα οδηγεί σε διάφορες επικίνδυνες συνήθειες, όπως για παράδειγμα άγνοια για το όριο ταχύτητας και αδυναμία αναγνώρισης ή αντίδρασης σε κινδύνους. Επομένως, δεν είναι ασυνήθιστο για τους ασφαλιστές αυτοκινήτων να χρεώνουν υψηλά ασφάλιστρα για νέους οδηγούς. Για να μειωθεί το κόστος ασφάλισης, το IIHS συνιστά στους γονείς να αφήνουν τους εφήβους τους να οδηγούν ασφαλή οχήματα με τουλάχιστον αυτές τις 4 βασικές αρχές:

  • Χαμηλή ιπποδύναμη:
  • τα οχήματα με κινητήρες υψηλής ισχύος αποτελούν σοβαρούς πειρασμούς για τους εφήβους να δοκιμάσουν τα όρια των αυτοκινήτων τους.
  • Τα μεγαλύτερα οχήματα είναι ασφαλέστερα:
  • τα μικρά αυτοκίνητα είναι κακά, επειδή προσφέρουν ελάχιστη προστασία στους οδηγούς σε περίπτωση σύγκρουσης. Τα μικρά SUV εξακολουθούν να βρίσκονται στη λίστα συστάσεων του ινστιτούτου.
  • Ηλεκτρονικός Έλεγχος Ευστάθειας (ESC):
  • αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας βοηθά στην ενεργοποίηση των αυτόματων φρένων σε περιόδους που το όχημα υποφέρει από απώλεια πρόσφυσης.
  • Καλύτερη βαθμολογία ασφαλείας:
  • η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) δοκιμάζει κάθε νέο όχημα και δίνει βαθμολογία για την ασφάλεια. Οι έφηβοι πρέπει να οδηγούν οχήματα με βαθμολογία τουλάχιστον 4 αστέρων (η βαθμολογία 5 αστέρων είναι η καλύτερη).

Αυτές οι αρχές ισχύουν κάθε φορά που οι γονείς αγοράζουν ή επιλέγουν οχήματα για τους εφήβους τους. Αν και οι αρχές φαίνονται περιοριστικές, υπάρχουν ακόμα αρκετές δεκάδες οχήματα που πληρούν τις οδηγίες. Το καλό είναι ότι τα περισσότερα οχήματα χαμηλής ιπποδύναμης τείνουν να είναι οι λιγότερο ακριβές επιλογές στην αγορά.

Το κατάλληλο όχημα μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων και βελτιώνει την ευκαιρία να λάβετε προσιτή προσφορά ασφάλισης αυτοκινήτου. Ωστόσο, οι γονείς και οι έφηβοι πρέπει να συνεργαστούν για να διατηρήσουν το αρχείο καθαρό. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για την αποφυγή επιβάρυνσης πριμοδότησης.

Βοηθήστε τους εφήβους να κατανοήσουν τους νόμους οδικής κυκλοφορίας:

μακράν, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε οικονομικά προσιτά τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου είναι να διατηρήσετε μηδενικό αρχείο τροχαίας παραβίασης. Οι έφηβοι μπορεί να μην γνωρίζουν τι σημαίνουν ορισμένα σημάδια και κανονισμούς, επομένως οι γονείς πρέπει να μπορούν να βοηθήσουν τους εφήβους τους να καταλάβουν.

Οδηγήστε με παραδείγματα:

σε ιδανικές συνθήκες, οι γονείς διδάσκουν στα παιδιά τους πώς να οδηγούν. Οι γονείς παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συμπεριφορά των εφήβων πίσω από το τιμόνι. Αν αποτύχουν να δώσουν καλά παραδείγματα, τα έφηβα παιδιά τους θα σκεφτούν ότι είναι καλό να παραβιάζουν τους νόμους οδικής κυκλοφορίας και να δείχνουν ανάρμοστη στάση στο δρόμο κάθε τόσο. Η δράση μιλάει πιο δυνατά από τα λόγια.

Πολλαπλοί οδηγοί σε ένα συμβόλαιο:

προτού οι έφηβοι είναι έτοιμοι να οδηγήσουν τα δικά τους αυτοκίνητα, είναι καλύτερο να τους αναφέρετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του γονέα τους. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις για πολλούς οδηγούς. Αυτή είναι φθηνότερη και ασφαλέστερη επιλογή. Μια ανεξάρτητη πολιτική για εφήβους είναι επίσης δυνατή, αλλά το συνολικό ποσοστό ασφαλίστρου μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο.

Καλοί βαθμοί:

οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις σε έφηβους οδηγούς (που είναι ακόμα στο κολέγιο ή στο σχολείο) εάν πάρουν καλούς βαθμούς. Η ακαδημαϊκή επίδοση είναι καλή σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά η έκπτωση ενθαρρύνει τους εφήβους να μελετήσουν περισσότερο.

Χωρίς σπορ αυτοκίνητα:

οι έφηβοι αγαπούν τα σπορ αυτοκίνητα και λαχταρούν τον ενθουσιασμό της υψηλής ταχύτητας. Εκτός από το γεγονός ότι τα σπορ αυτοκίνητα είναι ακριβά στην ασφάλιση, αυτά τα οχήματα επιδόσεων είναι αρκετά επικίνδυνα και για τους ερασιτέχνες οδηγούς. Ακόμα κι αν οι γονείς έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα σπορ αυτοκίνητο για τον έφηβο γιο ή την κόρη τους, πρέπει να προσέχουν την ασφάλεια. Να θυμάστε ότι η ασφάλεια είναι πάντα πρώτη.

Μαθήματα εκπαίδευσης οδηγών:

η ολοκλήρωση μαθημάτων εκπαίδευσης οδηγών σε αξιόπιστο ίδρυμα ανοίγει την πόρτα για έκπτωση. Δεν δίνουν όλα τα μαθήματα/ιδρύματα άμεσα επιλεξιμότητα, επομένως συμβουλευτείτε έναν ασφαλιστικό πράκτορα για να μάθετε τις διαθέσιμες επιλογές.

Οδηγήστε μαζί τους:

οι έφηβοι οδηγοί αναπτύσσουν είτε καλές είτε κακές συμπεριφορές στο δρόμο με την πάροδο του χρόνου. Μερικές φορές είναι καλή ιδέα να οδηγείτε με έφηβους και να δείτε αν εξακολουθούν να είναι τόσο υπάκουοι στους νόμους οδικής κυκλοφορίας όσο όταν ξεκίνησαν για πρώτη φορά.

Όχι ναρκωτικά και αλκοόλ:

όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, οι γονείς πρέπει να μιλήσουν με τους εφήβους τους για το θέμα του αλκοόλ και των ναρκωτικών. Κάντε μια προσωπική συζήτηση και συζητήστε τα θέματα χωρίς την πρόθεση να κατηγορήσετε ή να υποψιαστείτε εάν καταναλώνουν τέτοιες ουσίες. Σεβαστείτε τις απόψεις τους και εξηγήστε τους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία από την κατανάλωση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Ένα ανεξάρτητο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου για έφηβο οδηγό μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί. Εάν είναι πράγματι απαραίτητο να αποκτήσετε ένα, η μη τυπική αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων καλωσορίζει οποιονδήποτε οδηγό υψηλού κινδύνου, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες τροχαίες παραβάσεις, τη συμμετοχή σε ατυχήματα στο παρελθόν ή την πιστωτική βαθμολογία.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *