Ασφάλιση αθέμιτων πρακτικών

Ασφάλιση αθέμιτων πρακτικών: Ένα χαμηλότερο ασφάλιστρο σημαίνει ασφάλιση χαμηλότερης ποιότητας;

Η αγορά ασφάλισης αθέμιτων πρακτικών είναι μια τεράστια εκτίμηση για κάθε επαγγελματία υγείας. Πολλοί άνθρωποι ψωνίζουν με βάση μόνο την τιμή, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται όταν ένας ασφαλιστικός φορέας παρέχει μια προσφορά.

Είμαστε υποχρεωμένοι να πιστεύουμε ότι η αγορά οτιδήποτε με χαμηλή τιμή σημαίνει ότι λαμβάνετε ένα προϊόν χαμηλότερης ποιότητας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει γενικά με την ασφάλιση αθέμιτων πρακτικών. Είναι καλύτερο να σκάψετε λίγο πιο βαθιά και να εξετάσετε την πολιτική στο σύνολό της πριν λάβετε μια απόφαση.

Μερικές από τις μεταβλητές που εμπλέκονται στην τιμολόγηση ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου περιλαμβάνουν ιατρική ειδικότητα, κατάρτιση και εκπαίδευση, πόλη ή κατάσταση πρακτικής άσκησης, ιστορικό αξιώσεων και πολλά άλλα. Για παράδειγμα, ένας γιατρός στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια που έχει παρακολουθήσει ένα μάθημα διαχείρισης κινδύνου μπορεί να έχει ετήσιο ασφάλιστρο 50.000 $, ενώ ένα ιατρείο OBGYN στη Νέα Υόρκη που έχει υποβάλει μία αξίωση μπορεί να έχει ετήσιο ασφάλιστρο άνω των 150.000 $.

Όταν εξετάζετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αθέμιτων πρακτικών, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το είδος της κάλυψης που προσφέρεται, συμπεριλαμβανομένων των ορίων ευθύνης, εάν πρόκειται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο αποζημίωσης ή για συμβόλαιο περιστατικών, και τις παρεχόμενες νομικές υπηρεσίες (εάν υπάρχουν). Θα πρέπει επίσης να ρίξετε μια ματιά στις εξαιρέσεις μιας πολιτικής, όπως τιμωρητικές αποζημιώσεις, εκ προθέσεως παράπτωμα και αξιώσεις συμβατικής αποζημίωσης.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν αποφασίζετε για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι η αξιοπιστία και η βαθμολογία του ασφαλιστικού παρόχου. Οι αξιολογήσεις από την AM Best Company θεωρούνται το πρότυπο του κλάδου, προσφέροντας αξιολογήσεις για την οικονομική ευρωστία, τον ισολογισμό, τις λειτουργικές επιδόσεις και το επιχειρηματικό προφίλ μιας εταιρείας. Γενικά, θα πρέπει να κοιτάξετε τις εταιρείες που έχουν ασφαλή βαθμολογία από Β++ έως Α++.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε όταν αγοράζετε ένα νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αθέμιτων πρακτικών ή όταν ανανεώνετε ένα συμβόλαιο.

Είναι δυνατό να λάβετε μια εξαιρετική τιμή σε ένα premium και να εξακολουθείτε να έχετε την ακριβή κάλυψη που χρειάζεστε, αλλά θυμηθείτε να διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική και βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε όλα τα ψιλά γράμματα.

Η αγορά ασφάλισης δεν χρειάζεται να είναι πολύ περίπλοκη εάν ξέρετε τι να αναζητήσετε. Κάντε τη δέουσα επιμέλειά σας και συνεργαστείτε με έναν πράκτορα ή μεσίτη που ειδικεύεται στην ασφάλιση ιατρικού αμέλειας. Ένας έμπειρος πράκτορας έχει πρόσβαση σε πολλούς ασφαλιστικούς φορείς και θα γνωρίζει όλους τους διαφορετικούς τύπους συμβολαίων που είναι διαθέσιμοι για εσάς. Ένας αντιπρόσωπος μπορεί επίσης να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία αίτησης και να σας ενημερώσει εάν έχετε επαρκή κάλυψη ή όχι.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *