Αποκτήστε αξία για τα χρήματα όταν αγοράζετε οικογενειακή ασφάλιση διακοπών

Αποκτήστε αξία για τα χρήματα όταν αγοράζετε οικογενειακή ασφάλιση διακοπών

Λοιπόν, πήρατε την απόφαση να πάρετε οικογενειακή ασφάλιση διακοπών πριν από την επόμενη μεγάλη σας απόδραση; Αν και είναι η σωστή απόφαση, είναι επίσης μόνο η αρχή της διαδικασίας. Η πρόκληση τώρα είναι ποια πολιτική θα λάβετε και εάν θα ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες της οικογένειάς σας. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα συντριπτικό ναρκοπέδιο, αλλά το κλειδί είναι να προσδιορίσετε τι χρειάζεστε και να το συγκρίνετε με αυτό που προσφέρουν διάφορες εταιρείες.

Κατανοήστε τις λεπτομέρειες

Υπάρχουν ορισμένοι ταξιδιώτες που ανησυχούν μόνο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά, ειδικά αν ταξιδεύουν με παιδιά. Εν τω μεταξύ, άλλοι ανησυχούν περισσότερο για την ακύρωση ταξιδιού. Οι περισσότερες εταιρείες θα σας καλύψουν για βασικές ανάγκες και μια καλή πολιτική θα πρέπει να καλύπτει συνήθως την ακύρωση ταξιδιού, την απώλεια αποσκευών και την επείγουσα ιατρική βοήθεια. Ωστόσο, αυτή η γενική κάλυψη μπορεί να εξακολουθεί να διαφέρει όσον αφορά τις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, οι εταιρείες μπορούν να προσδιορίσουν περαιτέρω τους λόγους ακύρωσης ταξιδιού σε αυτό που θα καλύψουν. Είτε οφείλεται σε κακές καιρικές συνθήκες, σε προσωπικούς λόγους ή σε υπαιτιότητα της αεροπορικής εταιρείας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε όλα τα πιθανά σενάρια, ώστε εάν η πτήση σας ακυρωθεί, να γνωρίζετε εάν είστε καλυμμένοι ή όχι.

Μάθετε τι συνήθως δεν καλύπτεται

Εξίσου σημαντικό με το να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες του τι καλύπτεται στην οικογενειακή ασφάλιση διακοπών σας, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε τι δεν περιλαμβάνεται. Το δύσκολο με αυτό είναι ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που υποθέτουν ότι περιλαμβάνονται πράγματα που δεν αναφέρονται στην πολιτική, αλλά είναι πολύ προφανή για να επισημανθούν! Δεν είναι αλήθεια. Για να είστε ασφαλείς και για να μην χρειαστεί να ξοδεύετε χρήματα σε συγκεκριμένες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, είναι καλύτερο να γνωρίζετε για τι δεν καλύπτεστε – και, πάλι, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, ενώ οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν ιατρική βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, αυτό το επίδομα υγείας δεν καλύπτει προϋπάρχουσες συνθήκες. Ένα άλλο παράδειγμα θα ήταν η κάλυψη για χαμένες αναχωρήσεις για απευθείας πτήσεις αλλά όχι για πτήσεις ανταπόκρισης.

Μάθετε εάν μπορείτε να προσαρμόσετε το συμβόλαιό σας

Μόλις όλα είναι ξεκάθαρα ως προς το τι περιλαμβάνεται και τι δεν περιλαμβάνεται στην οικογενειακή ασφάλιση διακοπών σας, γίνεται ευκολότερο να προσαρμόσετε περαιτέρω το συμβόλαιο ώστε να ταιριάζει στην οικογένειά σας. Εάν κάποιο μέλος της οικογένειας έχει μια ιατρική πάθηση που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ίσως μπορείτε να την προσδιορίσετε στην πολιτική και ίσως να παραιτηθείτε από άλλα στοιχεία που δεν σας ανησυχούν. Όχι μόνο μπορεί να είναι εύκολο να προσθέσετε και να αφαιρέσετε στοιχεία στο ασφαλιστήριο σύμφωνα με τις ανάγκες της οικογένειάς σας, αλλά αυτή η διαδικασία σας επιτρέπει επίσης να κατανέμετε σωστά έναν προϋπολογισμό και να αποφεύγετε περιττά έξοδα.

Έτσι, ενώ η ασφάλιση για το ταξίδι σας είναι μια σοφή απόφαση, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις λεπτομέρειες για να κερδίσετε τα χρήματά σας.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *