Απαντήθηκαν οι κορυφαίες ερωτήσεις σας για την ταξιδιωτική ασφάλιση

Απαντήθηκαν οι κορυφαίες ερωτήσεις σας για την ταξιδιωτική ασφάλιση

Αν ψάχνετε για την απάντηση σε μια ερώτηση σχετικά με την οικογενειακή ασφάλιση διακοπών, μπορεί να τη βρείτε παρακάτω. Αν και δεν είναι ολοκληρωμένο, προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κύρια κοινά ερωτήματα.

Μπορώ να έχω κάλυψη για οποιονδήποτε προορισμό;

Κατ’ αρχήν, ναι, αλλά ορισμένα μέρη μπορεί να θεωρηθούν τόσο επικίνδυνα που ορισμένοι πάροχοι ενδέχεται να αρνηθούν να καλύψουν ταξίδια προς αυτά. Μπορείτε να το ελέγξετε συμβουλευόμενοι τον πάροχο σας ή το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, καθώς οι ταξιδιωτικές συμβουλές τους μπορεί να είναι καθοριστικές για να βοηθήσουν μια εταιρεία να αποφασίσει εάν θα συντάξει ή όχι πολιτικές για έναν συγκεκριμένο προορισμό.

Θα καλύψει το συμβόλαιο όλα τα ιατρικά μου έξοδα για την ενδιαφερόμενη χώρα;

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια οικογενειακών διακοπών συνήθως καλύπτουν ιατρικά έξοδα που σχετίζονται με επείγουσα και αναπόφευκτη θεραπεία. Αυτό που μπορεί να μην καλύπτουν είναι πράγματα όπως προαιρετικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αισθητικής χειρουργικής. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα συμβόλαια ενδέχεται να περιέχουν ένα απόλυτο ανώτατο όριο ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, το οποίο είναι το μέγιστο που θα καταβάλουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες για ιατρική περίθαλψη.

Μπορώ να λάβω κάλυψη για μια υπάρχουσα ιατρική κατάσταση;

Αυτο εξαρταται. Συνήθως, μια πολιτική θα σας ζητήσει να δηλώσετε τυχόν σημαντικές υπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις. Ορισμένες πολιτικές ενδέχεται να καλύπτουν ορισμένες από αυτές χωρίς περαιτέρω συζήτηση. Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι ορισμένοι άλλοι πάροχοι ενδέχεται να απαιτήσουν την πληρωμή ενός πρόσθετου ασφάλιστρου ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να αποκλείσουν την προϋπόθεση από την κάλυψη εντελώς. Θα εξαρτηθεί σε κάποιο βαθμό από τη φύση της κατάστασής σας. Θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά το συμβόλαιό σας και να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τυχόν κατάλληλες ερωτήσεις στον πάροχο πριν αγοράσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο οικογενειακών διακοπών.

Πώς σχετίζεται ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας;

Εάν ταξιδεύετε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας θα σας παράσχει μια δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας – που συχνά αναφέρεται ως EHIC.

Αυτό βασικά σας δίνει το δικαίωμα στο ίδιο επίπεδο δωρεάν επείγουσας ιατρικής περίθαλψης με τους ντόπιους πολίτες της χώρας που επισκέπτεστε. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να καλύψει όλες τις ιατρικές σας απαιτήσεις.

Ωστόσο, προσέξτε να υποθέσετε ότι το EHIC παρέχει την ίδια κάλυψη με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο – γιατί δεν θα το κάνει. Ορισμένα στοιχεία της θεραπείας που ορίζονται ως επείγουσα ανάγκη στη χώρα σας μπορεί να μην θεωρούνται τόσο στο εξωτερικό. Έτσι, μέρος της θεραπείας σας μπορεί να θεωρηθεί επείγουσα ανάγκη και συνεπώς να καλύπτεται από την EHIC, ενώ άλλα μέρη της μπορεί να θεωρηθεί ότι χρεώνονται. Θυμηθείτε επίσης ότι το συμβόλαιό σας θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα άλλων πλεονεκτημάτων που δεν θα περιλαμβάνονται στο σύστημα EHIC.

Πώς θα λάβω βοήθεια εάν τη χρειαζόμουν όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό;

Η πολιτική σας θα περιέχει συνήθως πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εάν χρειαστεί να υποβάλετε αξίωση και να λάβετε σχετική βοήθεια. Ορισμένοι ενδέχεται να παρέχουν έναν τοπικό αριθμό τηλεφώνου για να καλέσετε. Άλλοι μπορεί να παρέχουν έναν αριθμό για την τοπική χώρα στην οποία ταξιδεύετε.

Θα καλύψει τις καθυστερήσεις ταξιδιών;

Πολύ πιθανό ναι, υπό ορισμένους ορισμούς και προϋποθέσεις. Ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι για το τι πραγματικά καλύπτει η συγκεκριμένη οικογενειακή ασφάλιση διακοπών είναι να διαβάσετε προσεκτικά το συμβόλαιο εκ των προτέρων.

By mansoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *